ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Τέρενς Κουίκ από το Σικάγο: "Θα μείνουμε πιστοί στις «κόκκινες γραμμές» μας".

Η ομιλία του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στις ομογενειακές εκδηλώσεις στο Σικάγο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
"Να έχετε εμπιστοσύνη στη νέα Ελληνική κυβέρνηση. Χαίρομαι που την στηρίζετε ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης. Δίνουμε έναν τεκμηριωμένο διαπραγματευτικό αγώνα για να μείνει η Ελλάδα στα χέρια των παιδιών μας και να ξαναβρεί το χαμόγελό της."

Με τον Ελληνισμό του Σικάγου, ως προσκεκλημένος τους, γιόρτασε αυτό το...
Σαββατοκύριακο ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, τις εκεί εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή με παρέλαση όλων των ομογενειακών ενώσεων και σωματείων, παρουσία και του Κυβερνήτη του Ιλινόις.

Σε συνεντεύξεις σου σε ομογενειακούς σταθμούς, αλλά και στο επίσημο δείπνο που προηγήθηκε το Σάββατο βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε προσφώνηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας των ομογενειακών οργανώσεων Βασίλη Ματαράγκα, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με γνωρίζετε χρόνια ολόκληρα. Ήμουνα η τηλεοπτική συντροφιά και η δημοσιογραφική ενημέρωσή σας από την μητέρα πατρίδα. Ούτε είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Σικάγο, όταν πάντοτε ανταποκρινόμουνα σε κάθε κάλεσμα της εδώ ομογένειας, με το μικρόφωνο της τηλεόρασης ή το στυλό της εφημερίδας.

Σήμερα, που είμαι εδώ προσκεκλημένος σας ως μέλος της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, σας ζητώ να την εμπιστευθείτε στον αγώνα που κάνει για να ξαναβρούν όλοι οι Έλληνες το χαμόγελό τους, να μειώσουμε τον εφιαλτικό κατάλογο της ανεργίας, να ξαναπάρει μπρος η ελληνική οικονομία και να μη ξαναδούμε παππούδες να σκαλίζουν νύχτα τα σκουπίδια για να βρούνε κάτι να φάνε, να πάψουν παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς ένα ποτήρι γάλα και να μπορέσουν πάλι οι συμπατριώτες σας να ζήσουν με την αξιοπρέπεια που οφείλει να τους παρέχει και να τους προστατεύει το ελληνικό κράτος.

Και επειδή η ομογένεια έχει δεδομένες ευαισθησίες σε ορισμένα ζητήματα όπως τα εθνικά και η Εκκλησία, πέρα ως μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, σας διαβεβαιώνω ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι στις «κόκκινες γραμμές« μας είναι και η προστασία των εθνικών θεμάτων και οι αδιατάραχτες σχέσεις κράτους εκκλησίας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δίνει έναν συγκροτημένο και τεκμηριωμένο διαπραγματευτικό αγώνα με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Σταμάτησε η Ελλάδα να λέει ΝΑΙ σε όλα και να υποκύπτει σε συνταγές λιτότητας και ξεπουλήματος της περιουσίας της, που σημαίνει ότι η επόμενη γενιά θα έπαυε να κατέχει τους θησαυρούς της πατρίδας της. Που επίσης σημαίνει ότι εσείς δεν θα ερχόσασταν στη πατρίδα που γεννηθήκατε οι ίδιοι ή που γεννήθηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες σας, αλλά κινδυνεύατε να επισκέπτεσθε ένα προτεκτοράτο.

Και σε ότι αφορά τις επενδύσεις που σας άκουσα ως θέμα - δικαίως - να σας απασχολεί έντονα, σας διαβεβαιώνω ότι τις θέλουμε, σε σύμπραξη με το κράτος και με το μάνατζμεντ στον επενδυτή, όπου συμφωνηθεί.

Αλλά τα μόνα που σίγουρα δεν εκχωρούνται είναι η ενέργεια και τα νερά. Και για εθνικούς λόγους ακόμα. Φαντάζομαι ότι σας είναι απόλυτα αντιληπτό ότι η ενέργεια πρέπει να είναι στα χέρια του κράτους, με γείτονες, μάλιστα, που διατηρούν το καθεστώς του casus belli και που συνέχεια «ξύνονται» με παραβιάσεις και διπλωματική επιθετικότητα.

Θέλω να επαναλάβω ότι πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Και σας ζητώ να είσαστε στο πλευρό της πατρίδας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πέρα από κόμματα, ιδεοληψίες και προσωπικές επιδιώξεις.

Όπως ενωμένοι πρέπει να είμαστε και στο εσωτερικό της χώρας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που προανέφερα.

Οι εκλογές τελείωσαν, Κάποιοι κέρδισαν, κάποιοι έχασα. Κάποιοι σχημάτισαν άμεσα, την επόμενη μέρα, χωρίς καθυστέρηση, κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Κάποιοι πέρασαν στην αντιπολίτευση.

Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας. Μόνο που τώρα πρέπει να λειτουργήσει η λογική της Ανάστασης της πατρίδας μας. Σας τα έλεγα και πριν. Και οφείλουν να συμπαραταχθούν όλοι σε αυτή τη προσπάθεια, με πρόσφατη την σχετική εντολή του ελληνικού λαού.

Χάρηκα ιδιαίτερα που άκουσα από τους ομιλητές που προηγήθηκαν, ότι στηρίζουν τη νέα Κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι πολιτικά σε ένα από τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν. Με ικανοποίηση άκουσα και την Ελένη Μπούση, που έχει προσφέρει ένα τεράστιο έργο αλληλεγγύης με ανθρωπιστικούς φορείς της Ελλάδας, μία άξια πρέσβης, να περιγράφει τις εικόνες της κρίσης στην πατρίδα. Και τον σύζυγό της Δημήτρη να λέει σε όλους τους τόνους ότι είναι στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο, στον αγώνα που δίνουμε.

Για μία ακόμα φορά ευχαριστώ τον Βασίλη Ματαράγκα για την πρόσκληση που μου απηύθυνε. Εδώ γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους. Ξανασυναντήθηκα με παλιούς φίλους. Αλλά λυπάμαι που δεν είναι ανάμεσά μας ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, μία μεγάλη ψυχή της Ομογένειας, που πρόσφατα μας έφυγε ξαφνικά.

Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι θα μεταφέρω στα αρμόδια υπουργεία, χρόνια αιτήματα της ομογένειας που δεν έχουν βρει λύση. Και πρέπει να σας πω ότι ήλθε η ώρα να θεσπίσουμε και το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφους σας.

Θα κλείσω την ομιλία μου, με τον τρόπο που έκλεισαν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι ομιλητές. Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω η Ορθοδοξία, που είναι ένας κορυφαίος κρίκος ένωσης της ομογένειας με την Ελλάδα. Γιατί, παράδειγμα, χάρη στα σχολεία της Εκκλησίας, κρατιέται, όσο κρατιέται, ζωντανή η ελληνική γλώσσα στις νεότερες ομογενειακές γενιές των ΗΠΑ».

Ο υφυπουργός Επικρατείας, ο οποίος επέστρεψε σήμερα (30.03.15) στην Αθήνα, κατά το σύντομο διάστημα παραμονής του στο Σικάγο, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο, την Γενική Πρόξενο κα Ιωάννα Ευθυμιάδου, είχε συνάντηση με τον κυβερνήτη του Ιλινόις και επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.

Ξεναγήθηκε επίσης στη έκθεση Βυζαντινής Τέχνης που παρουσιάζεται στο Μουσείο της πόλης, και με αλλεπάλληλες παρατάσεις θα είναι ανοικτή μέχρι τον Μάιο. Περιλαμβάνει εκθέματα από κορυφαία ελληνικά Μουσεία και μέχρι σήμερα την έχουν επισκεφθεί πάνω από 200.000 αμερικανοί.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/31/2015 10:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ από το Σικάγο: "Θα μείνουμε πιστοί στις «κόκκινες γραμμές» μας". "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες