ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο κόκορας με τον κάλο (στον εγκέφαλο) και οι κότες.

Γράφει ο Ντίνος Μπάνος.
Μια φορά κι’ έναν καιρό σ’ ένα μπλε κοτέτσι, οι απελπισμένες κότες του αποφάσισαν να βάλουν για αρχηγό τους έναν κόκορα ψηλό, παρότι γνώριζαν ότι είχε κάλο στον εγκέφαλο…
Το γνώριζαν, διότι είχε προϋπάρξει σαν αρχηγός και σε άλλο μικρότερο κοτέτσι, που το διέλυσε.

Είπαν λοιπόν, μήπως το πάθημα του έγινε...
μάθημα και τώρα πλέον έβαλε μυαλό, αλλά μάταια. Ο κόκορας αυτός, παρότι κατάγονταν από μέρος με «καλά μάτια», εν τούτοις ο ίδιος είχε ένα μάτι ζαβό, που έβλεπε όπου ήθελε και το άλλο, το «καλό», έβλεπε ότι ήθελε, συνήθως καρέκλες.

Έτσι κάποια ημέρα, βρήκε και στρογγυλοκάθισε σε μια σπασμένη και ετοιμόρροπη καρέκλα, από ένα διπλανόπράσινο κοτέτσι, ο κόκοράς του οποίου δεν την ήθελε, ακριβώς επειδή ήταν σπασμένη και ετοιμόρροπη, διότι πριν είχε καθίσει πάνω της ένας στρουμπουλός υποκόκορας. Μάλιστα ο πράσινος κόκορας είπε του ψηλού, ότι είχαν συνυπάρξει σε κάποιο μεγάλο κοτέτσι ενός θείου Σαμ, ο οποίος ήταν πασίγνωστος για τα «έξυπνα» κοκόρια που έβγαζε το κοτέτσι του και με αφορμή τη γνωριμία τους αυτή, του επέτρεψε να βάλει την ετοιμόρροπη καρέκλα του, ανάμεσα στο μπλε και στο πράσινο κοτέτσι και να διαφεντεύει και τα δύο κοτέτσια μαζί!

Του ψηλού κόκορα με τον κάλο στο εγκέφαλο, του άρεσε πάρα πολύ αυτός ο ρόλος και παρόλο που κινδύνευε να διαλυθεί η ετοιμόρροπη καρέκλα του, αυτός φούσκωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι, έκανε κωλοτούμπες από τη χαρά του και διέταζε τις κότες και από τα δύο κοτέτσια, να κάνουν τα πιο απίστευτα, παράνομα και αισχρά πράγματα, ακόμη κι’ αν με αυτά κινδύνευε όλο το μπλε και πράσινο κοτέτσι και οι κότες τους να καταλήξουν σε κάποιο τέντζερη για κοτόσουπα…

Όπως και έγινε, διότι με τα καμώματα του ανεγκέφαλου ψηλού, μπλε κόκορα (αλλά και του στρουμπουλού πράσινου κόκορα) τα δύο κοτέτσια σχεδόν διαλύθηκαν, ιδιαίτερα το πράσινο. Τότε οι μπλε κότες μαζεύτηκαν για να τα «ψάλλουν» στον αλλήθωρο κόκορα αρχηγό τους και παρόλο που μια παλιά κρητικιά κότα, με γερά κότσια, του είπε ότι πρέπει να φύγει και να γίνει άλλος αρχηγός του κοτετσιού, οι υπόλοιπες κότες παρέμειναν σιωπηλές και όπως πάντα, κότες.

Και τώρα, ότι και να γίνει, οδεύουν μάλλον για τον τέντζερη…

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/27/2015 12:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο κόκορας με τον κάλο (στον εγκέφαλο) και οι κότες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες