ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ομπάμα προς Μέρκελ: "μην κάψεις τα ενεργειακά ψάρια στο Αιγαίο."

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ξαφνικά γίναμε τόσο αξιαγάπητοι και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε την Άγκελα Μέρκελ με θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος των ...
ΗΠΑ ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας να βρεθεί βιώσιμος τρόπος επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ. ¨
Posted economikos 18 Μαρτίου 18, 2015
olympia.gr/

Είναι δεύτερη φορά που επεμβαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Γιατί όμως η Γερμανική Καγκελαρία δεν τον εισάκουσε την πρώτη φορά;
¨Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στο CNN είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση στην Ελλάδα ζητώντας και πάλι λύση προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει: «Δεν μπορείς να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Αυτό που είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.
Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός.¨ Ημερησία
infognomonpolitics.blogspot.gr/

¨ήδη πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης¨
¨ Όπως επισημαίνει το Bloomberg σε νέο του δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προκλητικός κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης 18/3 στη Βουλή, ενώ προετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνει, επίσης, το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας θα διεκδικήσει μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι πως η νέα κυβέρνηση ίσως ωθήσει εκτός ευρώ την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στην πενταμερή συνάντηση που έχει ζητήσει, με τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande και του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.¨
bankingnews.gr 18/03/2015 - 21:16

Λοιπόν επί του θέματος …..
Γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά τα Αμερικανάκια; Φοβούνται να μην πέσουμε στην αγκαλιά της ¨ξανθιάς Αρκούδας¨ και αλλάξει όλος ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός σχεδιασμός της περιοχής;
Κάποιοι ισχυρίζονται ¨ ότι πρέπει να υπάρξει «άμεσος συμβιβασμός » με την Αθήνα διότι εάν ζήσουμε μια "ολική ρήξη" η Ελλάδα θα πέσει στην «αγκάλη » της Ρωσίας.

Πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει σύναψη μεγάλου δανείου από την Ρωσία που θα κλείσει τα κενά του προϋπολογισμού και στην περίπτωση που υπάρξει Grexit αυτό απλά θα οδηγήσει ακαριαία την Ελλάδα προς την Ρωσία.

Να ήταν μόνο αυτός ο φόβος των Αμερικάνων… πάει καλά …
Μήπως είναι τίποτε άλλο που το γνωρίζουν πολύ καλά από τις ¨καλές και γνωστές υπηρεσίες τους¨;
Μήπως γνωρίζουν ότι η οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος ουσιαστικά συνιστά στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των γειτόνων τούρκων κάτι σχετικό με το γνωστό Casus belli ;

Πόση οικονομική ζημιά έκαναν στην Γερμανία οι γνωστές Αμερικάνικες κυρώσεις προς την Μόσχα; Καιρός δεν είναι να πάθουνε και οι Αμερικάνοι καμιά ζημιά στα ήσυχα μέχρις στιγμής ¨νερά του Αιγαίου¨;

Γιατί να βλέπουν οι Γερμανοί να φορτώνει η γειτονιά τους στην Κεντρική Ευρώπη με Πυρηνικά Στρατηγικά βλήματα και γιατί να μην ¨αξιωθούν ¨να δούνε και οι Αμερικάνοι ¨να καίγονται τα ψάρια στο Αιγαίο¨;

Πιθανώς οι Αμερικάνοι να γνωρίζουν ότι κάποιοι στη Ευρώπη να θέλουν να κατεβάσουν τα προβλήματα της Ουκρανίας στο Αιγαίο με αφορμή την οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος και τις γνωστές υπερφίαλες νεοθωμανικές βλέψεις του κ Ερντογάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεόντως.

Να το πούμε πιο απλά …
Θέλει η Γερμανία επανάληψη ομοίων γεγονότων με το κάψιμο του Κιέβου και της Οδησσού στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;
¨ Η «βραζιλιανοποίηση» (όπως κι λέει ο Ε.Γκαλεάνο) της Ευρώπης προχωράει ακάθεκτη σαν οδοστρωτήρας κι όλα ιδιωτικοποιούνται στα μονοπώλια.
Η Δημοκρατία και η δημοσιοποίηση της διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς είναι τα μόνα που τους φοβίζουν.
Εικόνες από τα σημερινά επεισόδια στην Φρανκφούρτη.¨
Posted by netakias.com 18Μαρτίου 2015
olympia.gr/

Τελικά η ηχηρή παρέμβαση του Ομπάμα προς την Μέρκελ μήπως είχε ένα άλλο τύπο ανάγνωσης; ¨ προσέξτε τους φίλους σας τούρκους μην κάψουν τα ενεργειακά ψάρια μας στο Αιγαίο¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/19/2015 07:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Ομπάμα προς Μέρκελ: "μην κάψεις τα ενεργειακά ψάρια στο Αιγαίο.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες