ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Γιατί όλη αυτή η σπουδή κε Αναπλ. Υπουργέ Πολιτισμού;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 25 Φεβρουαρίου 2015 επιστολής μου που αφορά τον διορισμό μου ως Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Πληροφορήθηκα προσφάτως ότι εντελώς αιφνιδιαστικά προβήκατε σε διορισμό νέων μελών του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., ζητώντας ταυτόχρονα τις παραιτήσεις των μελών του...
προηγούμενου Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς καν να τα έχετε συναντήσει, προκειμένου ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα στο Ε.Κ.Κ.. Επίσης αρνείστε να συναντήσετε και εμένα ως εκπρόσωπο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη σας το έχω ζητήσει.

Αντί να τηρήσετε την νομιμότητα και να προχωρήσετε στον διορισμό μου στη θέση του Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. ως έχετε νόμιμη υποχρέωση, σπεύσατε στο διορισμό νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και μάλιστα χωρίς να έχετε προς τούτο σχετική αρμοδιότητα, πράγμα ανήκουστο αφού δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα η σχετική απόφαση για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων σας.

Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχετε την πρόθεση να με διορίσετε ως Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. αλλά θα υποδείξετε στο νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. να προκηρύξει πάλι διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. και να διορίσετε κάποιον της αρεσκείας σας, παραβιάζοντας έτσι την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του οργάνου.

Σας επισημαίνω ότι διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, στήριξαν αυτή την επιλογή σας και συγκεκριμένα η κα Βένα Γεωργακοπούλου που σε δημοσίευμά της στις 20-2-2015 στην Εφημερίδα Συντακτών, προανήγγειλε τη διαδικασία επιλογής άλλου προσώπου πλην εμού για τη θέση του Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Το νέο Δ.Σ. θα ξαναδεχτεί υποψηφιότητες για τη θέση, θα ξαναψηφίσει τον εκλεκτό του και θα τον προτείνει στον αν. υπουργό Πολιτισμού, που θα τον αποδεχτεί ή δεν θα τον αποδεχτεί. Είναι φανερό, πάντως, από την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ότι ο δρόμος ξανανοίγει για την επιστροφή του Γρηγόρη Καραντινάκη στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου».

Κύριε Υπουργέ,
Γιατί όλη αυτή η σπουδή για την άμεση αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, όταν μάλιστα δεν υπάρχει απόφαση του Πρωθυπουργού για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων σας ως Αναπληρωτή Υπουργού;

Γιατί τα περισσότερα δημοσιεύματα του Τύπου, συμπεριλαμβανομένου αυτού της κας Βένας Γεωργακοπούλου, μιλάνε για νέα προκήρυξη για την θέση του Γεν. Διευθυντή και επιστροφή του Γρηγόρη Καραντινάκη στο Ε.Κ.Κ.;

Μήπως επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες ότι με την απόφασή σας αυτή θέλετε να αγνοήσετε και να ανατρέψετε τη νόμιμη απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. που λήφθηκε μετά από σχετική προκήρυξη και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα τον νόμο και το καθήκον σας ω
ς Υπουργού να υλοποιήσετε τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, εν προκειμένω του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., προκαλώντας ταυτόχρονα τον ποινικό νόμο;

Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι το ίδιο έπραξε και ο προκάτοχός σας κύριος Κώστας Τασούλας και γι’ αυτό το λόγο μηνύθηκε για παράβαση καθήκοντος και η δικογραφία έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.

Δεν θα ήθελα η παρούσα επιστολή μου να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως τυχόν απειλή εναντίον σας αφού ως γνωστόν η επίκληση της νομιμότητας και η άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων δεν συνιστούν απειλή. Αντίθετα προσβλέπω στην αρμονική και παραγωγική συνεργασία μαζί σας, πιστεύοντας ότι τελικώς μετά τις επισημάνσεις μου και την επίκληση της νομιμότητας θα προβείτε στα νόμιμα.
Με εκτίμηση
Χάρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών


ΠΡΟΣ
τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο ΞυδάκηBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/04/2015 08:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γιατί όλη αυτή η σπουδή κε Αναπλ. Υπουργέ Πολιτισμού; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες