ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Πόσα έχει ξοδέψει η Ρωσία για την Κριμαία;

Των Αλεξάντρ Μπικμπόφ, Ελένα Μάλισεβα, Στεπάν Οπάλεφ, RBC-Daily.
Οι δαπάνες της Ρωσίας για την ενσωμάτωση της Κριμαίας έφτασαν περίπου τα 2,2 δις. δολάρια, πλέον των στρατιωτικών κονδυλίων. Εκτός από τα χρήματα του προϋπολογισμού, όμως, υπήρξε και η στήριξη από διάφορες περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Για το πρόγραμμα ανάπτυξης της χερσονήσου της...
Κριμαίας η Ουκρανία ξόδευε, ως το Μάρτιο του 2014, περίπου 120 εκατ. δολάρια ετησίως. Αυτό ήταν, για παράδειγμα, το ποσό κατά την περίοδο 2010-2011. Όπως δήλωσε ο Νικολάι Αζάροφ, πρωθυπουργός επί Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για την ουκρανική κυβέρνηση αυτό ήταν ένα «αρκετά σημαντικό ποσό».

Το γεγονός ότι για τη Ρωσία η ανάπτυξη της νέας περιοχής θα στοιχίσει πολύ πιο ακριβά, έγινε σαφές αμέσως μετά την προσάρτησή της, το Μάρτιο του περασμένου έτους. Όμως, κανείς δεν μπορούσε να πει ποιο θα είναι το ακριβές ποσό. Ορισμένοι αξιωματούχοι και αναλυτές έκλιναν στην εκτίμηση ότι θα είναι 3-4 δις. δολάρια (βάσει της ισοτιμίας του ρουβλίου από τον Απρίλιο μέχρι Ιούνιο του 2014).

Προϋπολογισμός για την Κριμαία
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, δαπανήθηκαν συνολικά 2 δις. δολάρια (σύμφωνα με την ισοτιμία του ρουβλίου στις 16 Μαρτίου 2015). Από αυτά, το 1,4 δις. δολ. πήγε στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για κοινωνικές παροχές, τη συντήρηση των δημοσίων υπηρεσιών, την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού του συνταξιοδοτικού ταμείου της περιοχής. Ακόμη 600 εκατ. δολ. διατέθηκαν για την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας, για παροχή θερμότητας και νερού, για κατασκευές, συγκοινωνίες, για την παιδεία, ως βοήθεια στον τομέα της στέγασης, για τη στήριξη της απασχόλησης και σε άλλες κατευθύνσεις, όπως προκύπτει από τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μυστικά κονδύλια
Επίσης, υπήρξε και το «μυστικό κομμάτι» της χρηματοδότησης, για τη βάση του πολεμικού ναυτικού και για άλλους σκοπούς του υπουργείου Αμύνης. Το ποσό αυτό ήταν «σημαντικά μικρότερο» από το «φανερό κομμάτι», αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος, αρκετά ενημερωμένος σχετικά με τα θέματα του προϋπολογισμού για την Κριμαία.

Ποιοί βοήθησαν
Ένα μέρος των χρημάτων πήγε στην Κριμαία υπό τη μορφή της απευθείας βοήθειας από ρωσικές περιοχές. Στις 11 Αυγούστου του 2014 η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο στήριξης των δήμων της Κριμαίας από 21 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και το ποσό της βοήθειας αυτής ξεπέρασε τα 71 εκατ. δολ. Το 42% των χρημάτων αυτών κατευθύνθηκε στην υγεία και τον αθλητισμό, το 23% σε έργα κοινής ωφελείας και υποδομών.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, οι περιοχές έστελναν στη χερσόνησο φάρμακα και εξοπλισμό, ακόμη και ρωσικές σημαίες, πορτρέτα του προέδρου της χώρας και το θυρεό της Ρωσίας. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνταν τους πρώτους μήνες μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία. Μεγάλο τμήμα των φορτίων απεδείχθη ότι είχε υποστεί κλοπές, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξένοφ.

Το Ταταρστάν χρηματοδότησε την περιοχή Μπαχτσισαράι της Κριμαίας με 3,6 εκατ. δολ. (ισοτιμία Σεπτεμβρίου), παρότι η «η σύσταση ήταν για λίγο παραπάνω από το μισό του προαναφερόμενου ποσού», ανέφερε στο RBC-Ταταρστάν ο υφυπουργός για θέματα Κριμαίας, Αντρέι Τσεμαχόβιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα δαπανήθηκαν για την προμήθεια πόσιμου νερού, για τη γεωργική παραγωγή και την επισκευή νοσοκομείων, ενώ ένα τμήμα του ποσού το κατέβαλλαν επιχειρηματίες του Ταταρστάν.

Η περιφέρεια Τιουμέν, «έθεσε υπό την προστασία» της την περιοχή Τσερνομόρσκι της Κριμαίας, επισκευάζοντας πλήρως τέσσερα σχολεία κι έναν παιδικό σταθμό, και κτίζοντας αθλητικά πάρκα, αναφέρει ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ. Οι επισκευές πραγματοποιήθηκαν βάσει της αρχής της συγχρηματοδότησης μέσω ενός ειδικού ταμείου, στο οποίο οι κάτοικοι πρόσφεραν προσωπικά χρήματα, και οι κατασκευαστές της Τιουμέν τμήμα των κερδών τους.

Οι χορηγοί στην πραγματικότητα αποδείχθηκαν περισσότεροι απ’ ότι στη λίστα της κυβέρνησης, καθώς κάποιες περιοχές βοήθησαν την Κριμαία εθελοντικά. Η Μπουριάτια για παράδειγμα, πρόσφερε πάνω από 100 χιλ. δολάρια.

Τα έσοδα από τους φόρους
Ολόκληρο το 2014 στην Κριμαία θεσπίστηκε μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας στις περιοχές της δεν ίσχυαν όλοι οι ρωσικοί νόμοι. Ειδικότερα, η Κριμαία κρατούσε τα έσοδα από τους φόρους, τα οποία έπρεπε να κατευθυνθούν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας, τα φορολογικά έσοδα στον ενιαίο προϋπολογισμό της Κριμαίας και Σεβαστούπολης το 2014, ήταν 556 εκατ. δολ. (βάσει της ισοτιμίας στις 16 Μαρτίου 2015).

Ο ΦΠΑ
Το σημαντικό, ήταν ότι στη χερσόνησο παρέμεινε όλο το ΦΠΑ, το οποίο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να πηγαίνει στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και ήταν περίπου 112 εκατ. δολ., σημειώνει η καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας και ειδική σε θέματα των περιφερειών, Νατάλια Ζουμπαρέβιτς. Όπως αναφέρει, συμπεριλαμβανομένης και της ευκολίας με τον ΦΠΑ, το επίπεδο επιδότησης της Κριμαίας έφτασε σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα της Ινγκουσετίας και της Τσετσενίας, που είναι από τις υψηλότερα επιδοτούμενες περιοχές της Ρωσίας.

Η σύγχρονη Ρωσία.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/19/2015 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πόσα έχει ξοδέψει η Ρωσία για την Κριμαία;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες