ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Κόνιτσας.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Δεν υπάρχει καλύτερη εξέλιξη από όταν ένα άρθρο σου προκαλεί αντιδράσεις και δεν περνά απαρατήρητο.

Αν είναι αρνητικές ή θετικές αντιδράσεις δεν έχει καμία σημασία, με την προϋπόθεση πως γίνονται με βάση την καλή θέληση, με γνώμονα το κοινό καλό και όχι όποια συμφέροντα. Τα σχόλια, η γνώμη και άποψη πάνω σε θέμα που ...
αφορά τα κοινά ή την καθημερινότητα των πολιτών είναι αν μη τι άλλο η απόδειξη πως κάποιοι νοιάζονται για το θέμα και επομένως για τα ίδια τα κοινά.

 Έπειτα από το άρθρο μου με τίτλο  "Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο της Κόνιτσας. " υπήρξαν αντιδράσεις.
Άλλες θετικές με την μορφή του like ή του σχολίου και άλλες αρνητικές.
Έχω την εντύπωση πως όποιος πιστεύει πως ο γράφων δεν αρέσκεται στην αντίθετη άποψη μάλλον είναι μικρόμυαλος ή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.

Με συνδημότες μου που ανταλλάξαμε απόψεις μέσω σχολίων στο facebook υποσχέθηκα πως θα μελετήσω και θα ανεβάσω κάποιες φωτό που να στηρίζουν όσα έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου. 

Βέβαια δεν μπόρεσα να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο απόλυτος όσο αφορά τη γνώμη του άλλου αλλά και τη δική του.
Και το λέω αυτό γιατί οι «αρνητικές» αντιδράσεις κινήθηκαν στα του τύπου « τα παρακρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Κόνιτσας δεν είναι πολιτισμός» ή «η Κόνιτσα ένα απέραντο πάρκινγκ» και άλλα παρόμοια.

Έχω να πω σε όλους τους φίλους πως ποτέ δεν έγραψα ή είπα "παρκάρετε όπου θέλετε ή αφήστε το πάρκινγκ ελεύθερο για να δουλέψουν τα μαγαζιά".

Όποιος ισχυριστεί κάτι τέτοιο, μάλλον δεν ξέρει τι διαβάζει ή έχει πρόβλημα κρίσης…

Θα ήθελα όμως πριν από οτιδήποτε να σχολιάσω ένα άρθρο, το οποίο μπορώ να το χαρακτηρίσω και απάντηση στο δικό μου.
Και αυτό θα το κάνω γιατί πρόκειται για άρθρο και άποψη από ένα  site και όχι ενός πολίτη.

Το site e-konitsa.gr λοιπόν, δημοσίευσε ένα άρθρο με κάποιες παρατηρήσεις στη δημοσίευση φωτό στο fb από συνδημότη μας αλλά και στο άρθρο το δικό μου.
Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσω εξ΄ολοκλήρου το εν λόγω άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εφόσον ο διαχειριστής του e-konitsa έχει καταργήσει την επιλογή της αντιγραφής στο site του, κάτι το οποίο δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω.
Παραθέτω όμως link προς αυτό. 

Ωστόσο θα σχολιάσω μερικά από τα λεγόμενα αφού ορισμένα τα θεωρώ άτοπα και άλλα ξεκάθαρες μομφές.

Θα ξεκινήσω με τα γραφόμενά του «και ένα άρθρο που γράφηκε από τον Τρύφωνα Τιπούρτη στο blog Epirus-ellas.gr».
Φίλε μου, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόθεση «υποβάθμισης» του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ονομάζοντας το blog, τη στιγμή που είναι site. 
Μία διαφορά που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις… 

Στο κυρίως θέμα…
Γράφει ο φίλος μου, σχολιάζοντας δικά μου γραφόμενα, πως «εκτός από τους 15-20 μαγαζάτορες της πλατείας υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες και περίπου 4000 κάτοικοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα…» .

Συμφωνώ και εγώ σε αυτό.
 Και λοιπόν; 
Να μην αφουγκραστούμε το πρόβλημα των «καταστηματαρχών», έτσι ώστε  να κάνουν «παρέα» και αυτοί στους υπόλοιπους που «δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».
 Εκτός αυτού έχω να πω πως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα,  άλλα  11 εκατομύρια Έλληνες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, επομένως να μην ασχοληθούμε με τη λύση του κυκλοφοριακού της Κόνιτσας… 

Το επόμενο που γράφει το e-konitsa είναι πως « Η Κόνιτσα μένει Γιάννενα» και πως «οι καταστηματάρχες της πόλης δεν ψωνίζουν στην Κόνιτσα».
Για αυτό αγαπητέ να πάτε να ρωτήσετε τον Χατζηεφραιμίδη και τον Νικολόπουλο… 

 Όσο για το αν «οι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες πραγματοποιούν προμήθειες από τα καταστήματα της Κόνιτσας», να βγουν δημόσια και να πάρουν θέση οι επικεφαλής αρμόδιοι των φορέων και υπηρεσιών…

 Η Τρίτη παρατήρηση του site είναι πως «ο δημόσιος χώρος είναι πολιτισμός» και πως "στα Γιάννενα ο πεζόδρομος άλλαξε την πόλη γεμίζοντας πεζούς, κίνηση και ενέργεια."

Τώρα εδώ τι να πω ; 
Τα αυτονόητα; 
Θεωρώ την παρατήρηση τελείως άστοχη και εκτός ντόπιας πραγματικότητας. 

Όλος ο χώρος πέριξ της πλατείας να γίνει πεζόδρομος δεν πρόκειται να αυξηθούν αυτοί που θα κυκλοφορήσουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν. 
Όσοι υπάρχουν και μπορούν, αυτοί βγαίνουν… 
Δεν στάθηκε εμπόδιο σε κανέναν το παρκάρισμα για να βγει βόλτα στην πλατεία. 
Κανένας δεν φοβήθηκε από το λόγο αυτό να βγει να ψωνίσει… 
Όποιος το ισχυριστεί αυτό είναι εκτός πραγματικότητας. 

Τα Γιάννενα έχουν 150 χιλιάδες κόσμο… 
Τι να λέμε τώρα. 
 Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; 

Θεωρώ μομφή τα γραφόμενά σου «ας αφήσουμε το μικρο-συμφέρον μας και ας κοιτάξουμε το κοινό καλό».
Εδώ αγαπητέ μου δεν μιλάμε για μικροσυμφέροντα αλλά για επιβίωση. 
Κάτι που ο καθένας μας κοιτά πρωτίστως. 
Αν δεν μπορεί να επιβιώσει ο οποιοσδήποτε από εμάς, όλα τα υπόλοιπα είναι φανφάρες προς εντυπωσιασμό. 

Και κλείνοντας, ναι θα συμφωνήσω μαζί σου πως "Είναι υποχρέωση του Δήμου να δημιουργεί ελεύθερους χώρους για τους πεζούς".

Πρωτίστως όμως, είναι υποχρέωση του Δήμου να φροντίσει για τα προβλήματα όλων των δημοτών χωρίς να τους ξεχωρίζει σε προνομιούχους και μη. 
Και η καθολική απαγόρευση πάρκινγκ πέριξ της κεντρικής πλατείας της Κόνιτσας δεν λύνει κανενός το πρόβλημα. 
Μόνο κάποιων αθεράπευτα ρομαντικών που πολλοί ίσως να τους χαρακτηρίσουν εκτός τόπου και χρόνου. 

Και για να αποδείξω σε ορισμένους το εξ΄αρχής σκεπτικό μου, παραθέτω κάποιες μελετημένες φωτό, πρόταση για την επίλυση του κυκλοφοριακού. 
Έστω και μέσα από εδώ, έστω και με τον μη «σωστό» τρόπο. 

Ξεκαθαρίζω πως οι παρακάτω φωτό είναι δικής μου μελέτης, και φυσικά δεν θα μπορούσα να θεωρήσω την άποψή μου ασυμβίβαστη.

Είναι μία πρόταση. 
Μία απόδειξη πως υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση συνεργασίας, πραγματικό ενδιαφέρον και προπάντων,ξαναγράφω, να μην είσαι οπαδός του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». 
Διευκρινήσεις: 
-Όπως θα δείτε μπροστά στην πλατεία οι θέσεις πάρκινγκ που προβλέπω είναι τρείς ενώ οι καταστηματάρχες κατα πολύ περισσότεροι. Αυτά για να βγει από το μυαλό κάποιων πως "ευλογούμε τα γένια μας".

 - Όπου υπάρχουν κόκκινες γραμμές να υπάρξει καθολική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

- Όπου υπάρχουν κίτρινες γραμμές είναι οι θέσεις πάρκινγκ που μπορεί να προβλεφθούν. Οι κίτρινοι κύκλοι υποδηλώνουν τις θέσεις. Οι μαύροι αριθμοί τον αριθμό των θέσεων. Τα κίτρινα βέλη υποδηλώνουν τη φορά που μπορούν να έχουν τα οχήματα, αν θα είναι κάθετα ή παράλληλα με το δρόμο. 

-Εφόσον υπάρξει τέτοια διαγράμμιση όποιο όχημα είναι εκτός γραμμών, ή διπλοπαρκαρισμένο  χωρίς προειδοποίηση από την αστυνομία να υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινές που προβλέπει ο νόμος. Και αφού  έχει γίνει "μέγα θέμα" κανείς πλέον δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε.

- Μέρη που θα μπορεί να σταματήσει κάποιο όχημα με αλάρμ  για λίγο ώστε να ψωνίσει ή να βγάλει χρήματα από την τράπεζα υπάρχει μπροστά στην πλατεία ή όπου γίνεται και αυτή τη στιγμή. 

- Οι θέσεις που έχω προβλέψει δεν είναι πάνω από 18. 
Αυτές είναι.  
Θέσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν " όλους", χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. 
Οι συγκεκριμένες θέσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της πόλης. Αντιθέτως το λύνουν. Πρόβλημα θα δημιουργήσουν  οποιοαδήποτε οχήματα παρκάρουν εκτός θέσεων. 

- Μπορεί, επίσης, να γίνει υποχρεωτική πορεία οχημάτων καθόδου από το Δημαρχείο προς το τάγμα, από πάνω από την πλατεία ( δεξιά της πλατείας και κάθοδος προς τα ΚΤΕΛ) εκτός φυσικά των λεωφορείων, και μονόδρομος η άνοδος από το ύψος του ΚΤΕΛ έως το Δημαρχείο.

- Και για να "πάω και ακόμη παραπέρα",  μπορεί να προβλεφθεί εικονικό χρηματικό αντίτιμο υπέρ του Δήμου για τις συγκεκριμένες θέσεις. Όποιος από εμάς θέλει να παρκάρει σε αυτές να πληρώνει ένα ευρώ και να το αφήνει όλη τη μέρα. Όποιος δεν θέλει να πληρώσει να πηγαίνει το όχημά του, όπου το πάει και τώρα. 
540 ευρώ μηνιαίως έσοδα από το πουθενά δεν είναι και λίγα. Αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος τα έξοδα της αστυνομίας για την σημερινή επιτήρηση... 

- Ακόμη και έπειτα από αυτή την πρόταση μπορεί να υπάρξουν αντίθετες γνώμες, αλλά  επειδή κάποιοι και κάποιες με κατηγόρησαν για μικροσυμφέροντα ή και λάθος άποψη, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση, οφείλουν να μου ζητήσουν δημόσια συγνώμη...
 


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 3/28/2015 11:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Κόνιτσας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες