ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Τελικά κάποιοι είχαν δίκιο για την Κόνιτσα. Αυτό είναι πολιτισμός...

Γράφει ο Νίκος Παπαγεωργίου, αρχισυντάκτης του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.
Έχοντας αναλάβει τα τρία τελευταία χρόνια την αρχισυνταξία  του site ήταν λιγοστές οι φορές, μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών ίσως, που αρθρογράφησα για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό έγινε λόγω φόρτου εργασίας, ανάληψης ευθυνών και φυσικά έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

Θεωρώ όμως ηθική υποχρέωση, πρωτίστως, αλλά και επαγγελματική να αρθρογραφήσω ώστε να βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους.
Αυτό γιατί με ... 
όλα αυτά που βλέπω, διαβάζω και ακούω, ορισμένοι θα μας μουρλάνουνε τελείως, αλλά και επειδή απεχθάνομαι να κατηγορούνται άδικα άνθρωποι που γνωρίζω καλά.

Από προχθές ο Τρύφωνας Τιπούρτης, ο δικός μας Τρύφωνας, έγραψε και δημοσίευσε δύο άρθρα που αφορούσαν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κόνιτσας και την απόφαση των αρχών, Δήμου και αστυνομίας, να εξαπολύσουν ανηλεή κυνηγητό στα σταθμευμένα οχήματα πέριξ της πλατείας.

Το πρώτο άρθρο ήταν ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου με ομώνυμο τίτλο "Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο της Κόνιτσας." και θεωρώ πως προσέγγισε ένα δημόσιο πρόβλημα, κοινωνικά και αντικειμενικά.
Το δεύτερο άρθρο δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα και περιείχε πρόταση για την επίλυση του κυκλοφοριακού με τίτλο "Προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Κόνιτσας."

Όπως ήταν αναμενόμενο έπειτα από το πρώτο άρθρο υπήρξαν σχολιασμοί. Και ως εδώ όλα καλά. Γιατί τα σχόλια πρέπει να γίνονται και είναι ευπρόσδεκτα. 
Το ίδιο ισχύει και για τα αρνητικά σχόλια. 
Ακριβώς το ίδιο.
Με την προϋπόθεση όμως, πως γίνονται με σκοπό την επίλυση του θέματος. 
Όχι για λόγους εντυπωσιασμού, όχι για προσωπική κριτική και προπάντων όχι για όποιου είδους συμφέροντα.

Αλλά μάταια τα γράφεις, μάταια τα λες.
Αυτά που είδα και διάβασα με "έχουν βγάλει από τα ρούχα μου."

Κάποιοι αστοιχείωτοι, κάποιοι που φαίνεται ότι "ζουν πίσω από τον ήλιο", κάποιοι που δεν βλέπουν πέρα ή μάλλον κάτω από τη μύτη τους έφθασαν σε σημείο να χαρακτηρίσουν ένα ολόκληρο επάγγελμα... επειδή "ξινίστηκαν" με αυτά που διάβαζαν.

Και όχι μόνο αυτό αλλά επικαλέστηκαν το γνωστό κλισέ πως δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ...
Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σας.
Δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ όσο συνεχίζετε και σκέφτεστε κατά τέτοιο τρόπο.
Τρόπο ηλίθιο.
Τρόπο αγράμματο και χωρίς παιδεία.
Κάργα αμπελοφιλοσοφία και σκεπτικό καφενείου.

Και τα παραπάνω με θλίβουν ακόμη περισσότερο όταν εκφράζονται από ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημόσια γραφή. Ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά δεν έχει σημασία.

Εκτός αυτών θέλω να τονίσω τα εξής:
Εσύ άνθρωπέ μου που δεν κυκλοφοράς με αμάξι αλλά συνεχώς με τα πόδια (αναφέρομαι σε οποιονδήποτε) δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη για το κυκλοφοριακό.
Μπορείς να εκφέρεις γνώμη και άποψη για τους πεζόδρομους, για τις διαβάσεις, για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πεζό. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; 

Όταν είσαι πεζός και επιμένεις σε όποια σου άποψη για το κυκλοφοριακό, ή είσαι βλάκας, ή θέλεις δόξα, ή το παίζεις ξερόλας.

Τελικά κάποιοι που δημοσίευσαν παχιούς τίτλους τύπου "Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Κόνιτσας δεν είναι πολιτισμός" και "Η Κόνιτσα στο Google Street View - ένα απέραντο πάρκινγκ" αλλά και όλοι όσοι τα κοινοποίησαν, αναμάσησαν και τελάλησαν... έχουν απόλυτο δίκιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Κυριακή 29-3-2015, ώρα 12 το μεσημέρι. Κεντρική πλατεία Κόνιτσας


Όσοι συμμερίζονται την παραπάνω εικόνα και επιμένουν πως αυτό είναι πολιτισμός, έχουν το ακαταλόγιστο και οδεύουν προς το ψυχιατρείο. 
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράτε είστε άξιοι της μοίρας σας. 

Αν βρέθηκαν λοιπόν 3-4 οι οποίοι έχουν πρόβλημα με τις παραπάνω απόψεις, των οποίων τα σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ,  και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας εφόσον θεωρώ πως μόνον η δημόσια "έκθεση" μπορεί να συνετίσει κάποιους, υπήρξαν δεκαπλάσιοι που επικρότησαν την πρωτοβουλία του Τιπούρτη αλλά και συμμερίστηκαν την πρότασή του περί σχεδιαγράμματος πρόβλεψης θέσεων πάρκινγκ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/29/2015 10:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Τελικά κάποιοι είχαν δίκιο για την Κόνιτσα. Αυτό είναι πολιτισμός... "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες