ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Βήμα στον πολίτη. Τα νέα του διαδικτύου 16-3-2015.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
(απόσμασμα από τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΒΗΜΑ.)
Παρακολουθώντας από προχθές δημοσιεύσεις ιταλικών ιστοσελίδων περί δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση μπορεί και να παγώσει ή να καθυστερήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις και την "οικοδόμηση εμπιστοσύνης" με τους εταίρους, έκανα ένα ρεπορτάζ περί συναφών δηλώσεων του ίδιου και άλλων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα...
ιταλικά μέσα ο Γιάννης Βαρουφάκης, ανέφερε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα μπορούσαν είτε να παγώσουν είτε να μεταφερθούν σε ορίζοντα τετραετίας και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκαν ούτε ένα ευρώ σε όποιον κερδίζει πάνω από 700, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση στις προεκλογικές δηλώσεις και δεσμεύσεις της δεν υποσχέθηκε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή.

Επανέλαβε πως το χρέος της Ελλάδας χρήζει αναδιάρθρωσης, προτείνοντας ως λύση την άρρηκτη σύνδεση της αποπληρωμής των ομολόγων με τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η Αθήνα θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων ομολόγων.

Για ακόμη μία φορά τόνισε πως η Ελλάδα δεν επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ καθώς η χώρα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης,  πως η Ελλάδα δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός της Ευρωζώνης, και πως είναι καθήκον μας να βάζουμε υπεράνω όλων το ευρωπαϊκό συμφέρον.

Έπειτα από τα παραπάνω, την επόμενη μέρα Ελληνικά ΜΜΕ, έντυπα και ιστοσελίδες, δημοσίευσαν δηλώσεις του σε εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης.
Χαρακτηριστικά δήλωσε πως
"Ποτέ δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτό που είπαμε είναι ότι οι υποσχέσεις μας αφορούν σε μια κοινοβουλευτική θητεία βάθους τετραετίας. Οι δεσμεύσεις μας θα τοποθετηθούν με το βέλτιστο τρόπο ώστε να συμφωνούν με τη διαπραγματευτική μας στάση στην Ευρώπη και με τη δημοσιονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους."

Όλα αυτά γράφονται και λέγονται, χωρίς ωστόσο αυτός που τα διαβάζει να είναι σίγουρος ότι οι δηλώσεις του ήταν έτσι ακριβώς και δεν παραποιήθηκαν ή δεν είχαν και συνέχεια έτσι ώστε να αλλάζει το συνολικό τους νόημα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει και δημοσιευμένο βίντεο.

Με τη σειρά τους τώρα οι υπόλοιποι Υπουργοί της νέας κυβέρνησης έρχονται με δηλώσεις τους να ανατρέψουν τυχόν κακό κλίμα, και να πουν για ακόμη μία φορά πως έχουν σκοπό την άμεση βοήθεια στους κατά σειρά ετών οικονομικά εξασθενημένων πολιτών.
Μεταξύ αυτών είναι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που προανήγγειλε την ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων.

Ο Υπουργός καλεί τη ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, τονίζοντας πως θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την ακύρωση των αυξήσεων.
Είπε χαρακτηριστικά:
"Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση και κρατήθηκε κρυφή από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη, προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις. Η απόφαση είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης."

Στο ίδιο κλίμα καθησυχασμού κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, σε εκπομπή στο Mega, που τόνισε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία.
"Η αναλογιστική μελέτη μιλά για το μέλλον και όχι για το σήμερα. Εμείς δεν εφαρμόζαμε αυτά που λέει η αναλογιστική και δεν κόψαμε τις επικουρικές συντάξεις, αν συνεχιζόταν η παλιά κατάσταση τον Γενάρη θα είχαμε στις συντάξεις 8% μείωση.

Οι συντάξεις δεν θα εξαρτώνται από το Δημόσιο χρέος όπως και είχαν δεσμευθεί. Οι συνταξιούχοι ήδη έχουν όφελος εφόσον εμείς δεν ακολουθούμε αυτό το πρόγραμμα. Στα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχει ρευστότητα για να πληρώνουμε και το 2015 και το16 και το 2017."

Αυτά δήλωσε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, και αν έπειτα από τα παραπάνω έχουμε πολλούς, και μιλάω για πολίτες και όχι για πολιτικούς, έχουμε λοιπόν πολλούς να αμφισβητούν δηλώσεις αλλά και την μέχρι τώρα πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης, έχω να σας ενημερώσω για μια δημοσκόπηση που έγινε και δημοσιεύθηκε στην Αυγή της Κυριακής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το βαρόμετρο Μαρτίου της  Public Issue, έξι στους δέκα πολίτες έχουν θετική γνώμη για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Η δημοφιλία για ορισμένους πολιτικούς έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε αντίθεση με αυτά που βλέπαμε μέχρι πριν λίγο καιρό.
Έτσι στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 63% έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ένα 13% υποστηρίζει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% και ο Πάνος Καμένος 51%.
Για τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων η άποψη των ερωτηθέντων είναι περισσότερο αρνητική παρά θετική.

Για τον Αντώνη Σαμαρά αρνητική γνώμη έχουν το 71%, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 77% και για τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΤΟ 46% με 40% θετική άποψη.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει την εμπιστοσύνη του 59% των πολιτών που ερωτήθηκαν με το 40%, ωστόσο, να εκφράζει Λίγη ή Καθόλου εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.Έχω πάντως να τονίσω πως οι πιέσεις και η επίθεση που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από πολλά μέτωπα είναι μεγαλειώδης.
Πραγματικά έχει ενοχλήσει πολλούς και ειδικά ορισμένους εταίρους που είχαν μάθει έως τώρα να μην υπάρχουν αντιρρήσεις και τα σχέδιά τους να εφαρμόζονται ακόμη και να στο παρελθόν δέχθηκαν πως δεν ήταν σωστά.

Όλοι οι νοήμονες ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων ελπίζουμε στο να επιτύχει ο πολιτικός και οικονομικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης χωρίς να γίνει ούτε μία υπαναχώρηση σε όσα είχε προεκλογικά εξαγγείλει.

Για την ανάσταση της αγοράς, της καθημερινότητάς μας, εμάς των ίδιων μα περισσότερο των παιδιών μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 3/16/2015 09:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Βήμα στον πολίτη. Τα νέα του διαδικτύου 16-3-2015."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες