ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Δυο αιώνες δάνεια κι’ είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Επιπολαιότητα και έλλειψη ιστορικής συνείδησης είναι να λέμε οι σύγχρονοι Έλληνες ότι … « δεν είναι δυνατόν να ζούμε με δανεικά».

Γιατί η Ελλάδα, μετά την επανάσταση του ΄21, αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και έφτασε όπου έφτασε μόνο με δανεικά. Πάντα επ ωφελεία των δανειστών μας βέβαια .
Αλλά χωρίς τα οποία, σύγχρονη Ελλάδα δεν θα...
υπήρχε.

Αρμενίζουμε μεσοπέλαγα, σε μια ταραγμένη, τρικυμισμένη θάλασσα, σε δολοφονικά αδηφάγα κύματα μέσα σ΄ ένα χάρτινο καραβάκι φτιαγμένο από απίστευτα χαρτονομίσματα, χρεόγραφα, μάρκα, φράγκα, λίρες, ακόμα και δολάρια, σ΄ ένα καραβάκι με το αμπάρι του γεμάτο δανεικά χρυσά νομίσματα κι ελπίδες.
Τρεις φορές, το ναυάγιο συνέβη. Το καραβάκι μούλιασε, σκίστηκε και τα χρυσά νομίσματα έφτασαν στον πάτο της θάλασσας μαζί με τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.
Περήφανου και ιστορικού.
Που δεν ήξερε – ή κι αν ήξερε, δεν το πίστευε- ότι τα πάντα ήταν δανεικά. Που τα ξεπλήρωνε ο ίδιος ο λαός με αίμα, δάκρυ, στερήσεις, πείνα, θυσίες και θάνατο.

Τρεις φορές ναυάγησε το καράβι, τρεις φορές το ξαναφτιάξαμε.
Και αγνοώντας την αλήθεια, την πραγματικότητα, συνεχίσαμε να πορευόμαστε μέσα σε παρόμοια καραβάκια, γεμάτα δανεικά που κανείς δεν μας ενημέρωνε ότι παίρναμε.
Κι ότι τα χρωστούσαμε.
Μέχρι το επόμενο ναυάγιο.
Την επόμενη χρεοκοπία. Που θα την ξαναπληρώναμε με το αίμα μας αλλά την αλήθεια δεν θα τη μαθαίναμε.Η Ελλάδα όχι απλώς ΔΕΝ αποτέλεσε το «κακομαθημένο παιδί» των συμμάχων και τον «μπαταχτσή» της κοινότητας, αλλά τον μεγάλο πελάτη των Δυτικών Τραπεζών.
Τόσο καλό που οι τράπεζες δεν είχαν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν γιατί επί 200 χρόνια πλήρωνε αδιαμαρτύρητα.


Η Ελλάδα αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης των προηγμένων Δυτικών κρατών.
Πλήρωνε τοκογλυφικά δάνεια και μ αυτά, αγόραζε στρατιωτικό υλικό και προϊόντα των χωρών που της δάνειζαν.
Ήταν από παλιά «άντρο των διεθνών πλιατσικολόγων» .
Που μπορεί να μας έδωσαν «κατιτίς» για να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας, αλλά το εξαργύρωναν επί δύο σχεδόν αιώνες.
Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!

Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, είναι υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας και το σπαταλήσαμε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 4/29/2015 09:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δυο αιώνες δάνεια κι’ είμαστε ακόμα ζωντανοί."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες