ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ημερίδα "Οι Ελληνικές διεκδικήσεις από το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές επανορθώσεις. "

Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού " Αλέξανδρος", Εθνικής Αμύνης 1 στην Θεσσαλονίκη.

-Διεθνές Αυστηρό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα όσον αφορά τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο. (Πελάγιος Χρυσοβέργης).
-Τετράχρονη προσπάθεια γνώσης, κατανόησης, προβληματισμού, δημοσιοποίησης και ευαισθητοποίησης για το ...
κατοχικό δάνειο. (Κωνσταντίνος Καρτσώνης).
- Το γερμανικό κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές επανορθώσεις. (Δρ. Τάσος Ηλιαδάκης).

-Συντονιστής. Κωνσταντίνος Παπαζαφειρίου, Επιχειρηματίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ.
Ο ΠΕΛΑΓΙΟΣ Κ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, υπήρξε αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου της Τυμβίγγης και δίδαξε διεθνές ευρωπαϊκό δίκαιο και διεθνείς οργανισμούς στα Α.Τ.Ε.Ι., Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων και του Κέντρου Προστασίας των Ελληνικών Μειονοτήτων και Αντιπρόεδρος της Παγκοσμίου Οργανώσεως Αμφικτιονία Οικουμενικού Πολιτισμού. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Παμμακεδονικού Συμβουλίου και συνιδρυτής της Πανεθνικής Παμμακεδονίκης Διασκέψεως της 9/12/2005. Έχει τιμηθεί με μετάλλιο και περγαμηνή της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών (2004). Ασχολήθηκε ενεργά με την δικηγορία 44 έτη.

Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη . Πτυχιούχος Βιολογικού Τμήματος Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, με ειδικότητα του Βιολόγου. Ασχολείται και με τα ανθρωποσκελετικά αρχαιολογικά ευρήματα. Από 4 Μαρτίου 2011ασχολείται και με το ανεξόφλητο δανειακό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Σε μία προσπάθεια γνώσης, προβληματισμού, κατανόησης, δημοσιοποίησης και ευαισθητοποίησης των Συμπολιτών.

Ο Τάσος Ηλιαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το Πρώτο Γυμνάσιο Αρρένων Ηρακλείου. Σπούδασε μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Καθηγητής στη Σχολής Εθνικής Ασφάλειας. Από τους πρωτεργάτες διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού γερμανικού δανείου. Μετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο διεθνές συνέδριο του Λονδίνο το 1996 για το χρυσό των Ναζί. Συνέγραψε βιβλία για το κατοχικό δάνειο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ.
Η Ελλάδα διατηρεί κάθε δικαίωμα διεκδίκησης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε να καταβάλει στους δυνάστες της καθώς και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το θέμα του κατοχικού δανείου παραμένει πάντα ανοικτό και σήμερα το ύψος της οφειλής ανάγεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του τρόπου υπολογισμού. Το υλικό που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ) θα προκαλέσει διεθνή αναταραχή.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Ελληνικού Λαού, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ".

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 19.00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"-(Εθνικής Αμύνης 1-Κάτω από την Στρατ. Λέσχη της Θεσσαλονίκης) Οι εισηγήσεις θα περιλάβουν το διεθνές αυστηρό δίκαιο και το ελληνικό σύνταγμα όσον αφορά τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, την τετράχρονη προσπάθεια γνώσης, κατανόησης, προβληματισμού, δημοσιοποίησης και ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα αυτά καθώς και επιστημονικές απόψεις για το γερμανικό κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές επανορθώσεις.

Εισηγητές θα είναι ο Δρ. Ηλιαδάκης Τάσος, καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας, ο Χρυσοβέργης Πελάγιος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, διεθνολόγος, συνταγματολόγος και ο Καρτσώνης Κωνσταντίνος, στέλεχος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Παπαζαφειρίου Κωνσταντίνος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κος Νικόλαος Αλικάκος.

Ποιός είναι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2011 με πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και πολιτών που είχαν ως μόνο κίνητρο την αγάπη προς την Πατρίδα και την αποκατάσταση του κύρους και της ισχύος της. Συμμετείχε στις εκλογές 2012 και τις ευρωεκλογές 2014 με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια.

Αποτελεί μια ειλικρινή, πατριωτική και δημοκρατική πρόταση που θέτει ως στόχους:

1. Την ανατροπή του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας, που νέμεται τις τύχες της χώρας, με λογοδοσία των υπευθύνων για το κατάντημά της και την εξαθλίωση των Ελλήνων.

2. Την ανάκτηση του διεθνούς κύρους της Ελλάδας και της αξιοπιστίας της, ως εταίρου μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.

3. Την καταγγελία των συμβάσεων και των διατάξεων των Μνημονίων που καταλύουν το Σύνταγμα, απεμπολούν τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και εξαθλιώνουν τον πληθυσμό σε βαθμό γενοκτονίας.

4. Την επανίδρυση του κράτους ώστε να επικρατεί ευνομία, ισονομία, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και διαφάνεια και να λειτουργεί ευέλικτα και αποτελεσματικά.

5. Τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, με απαλλαγή του επιτελικού κράτους από το βάρος του κομματοκρατούμενου «ευρύτερου» δημοσίου τομέα.

6. Την απελευθέρωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας εντός ενός δίκαιου και σταθερού διοικητικού, φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου.

7. Την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.

8. Την αποκατάσταση της παιδείας ως κοινωνικού αγαθού και πολλαπλασιαστή ισχύος στον διεθνή ανταγωνισμό.

9. Την ριζική και αποφασιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και την αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών.

10. Την άμεση αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, με ανακήρυξη της ΑΟΖ, έναρξη της έρευνας και της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.

Τα χρώματα του εμβλήματος του κόμματος, γαιώδες, βαθύ κυανό και γαλάζιο συμβολίζουν αντίστοιχα τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, στοιχεία της Εθνικής μας Κυριαρχίας που σήμερα διακυβεύεται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας διοικείται από τον Πρόεδρο και 11μελές Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/21/2015 08:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ημερίδα "Οι Ελληνικές διεκδικήσεις από το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές επανορθώσεις. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες