ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Υπόγειες διαδρομές Siemens - τύπου.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”.
Πόσες φορές μέσω των φιλόξενων στηλών της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα”, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, αναδείξαμε πρώτοι από όλους τους άλλους το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Το έγκλημα των “μαύρων” ταμείων της Siemens, μέσω των οποίων δημιουργήθηκε ο ομφάλιος λώρος διαπλοκής πολιτικών προσώπων και ...
γερμανικής εταιρείας.
Όταν προκαλέσαμε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό με τη διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα.

Στην οποία κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκάλυπτε πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Που η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες.
Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!

Ωστόσο, όταν τα τελευταία χρόνια το σύμπαν βοούσε και η μπόχα που αναδυόταν από αυτό το φοβερό σκάνδαλο δηλητηρίαζε όλη την ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου ή σιωπούσε ή “ξέπλενε” με διάφορα μυστήρια δημοσιεύματα τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.
Το ίδιο πιστεύαμε πως θα συνεχίσει να συμβαίνει, όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο-ρεπορτάζ, από τη στιγμή που υπήρξε η πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείτο η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens.
Δηλαδή, της σύμβασης πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ που έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους, Siemens και Intracom.

Οσονούπω, στην “Καθημερινή” της Κυριακής 19 Απριλίου 2015 δημοσιεύεται άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου (για άλλη μια φορά) με τίτλο: “H Siemens, 80 εκ. ευρώ και ένας … συμβιβασμός”. 
Το εν λόγω άρθρο βρίθει ανακριβειών αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το δημόσιο αίσθημα υπέρ της γερμανικής εταιρείας και του “καλού” εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, που ως γνωστόν αντικατέστησε παρά φύση την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά και όπως πολλές φορές έχουμε αποδείξει δεν τηρήθηκε σε κανένα από τα σημεία του .


Παρά ταύτα, θα σταθούμε ιδιαίτερα στο τελευταίο σημείο της αναφοράς του κ. Τέλλογλου, όπου αναφέρεται:
«…η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά που πρότεινε να γίνει ένα εργοστάσιο με κόστος 60 εκ. ευρώ για 700 θέσεις εργασίας. Η γερμανική εταιρεία δεν συμφωνούσε επειδή η Bosch διαχώρισε τις εργασίες από τη Siemens και γιατί αυτού του είδους η δραστηριότητα – εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών – δεν είναι πλέον συμφέρουσα στην Ελλάδα. Τέλη του 2015, εκτιμάται ότι θα έχει αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που προβλεπόταν από την εξωδικαστική συμφωνία μεσούσης της δίκης για τα “μαύρα ταμεία”».

Από πλευράς μας να υπενθυμίσουμε στον κ. Τέλλογλου πως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η διοίκηση της Siemens τον υπέγραψε ανεπιφύλακτα τον Μάρτιο του 2012, και ως εκ τούτου δεν ισχύει διόλου η αναφορά του για τα περί Bosch.
Γιατί, όφειλε να γνωρίζει ο κ. Τέλλογλου πως το συγκεκριμένο σημείο του εξωδικαστικού συμβιβασμού αναφέρει επί λέξει:
«Ειδικότερα, αλλά όχι μόνο, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών. Μια τέτοια επένδυση, η οποία εξετάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων». 

Αγνοεί λοιπόν ή αποκρύπτει ο κ. Τέλλογλου τις δεσμεύσεις της Siemens για “κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα”;
Και όταν συμφωνείται ΝΕΟ εργοστάσιο, θεωρούμε εννοούν όλοι ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
Όχι το εργοστάσιο της BSH το οποίο λειτουργεί επί δεκαετίες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και άνηκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Tης οποίας τo μετοχικό κεφάλαιο του 50% της Siemens, περιήλθε στη Bosch από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως πάντα πρώτοι ενημερώσαμε το αναγνωστικό μας κοινό.
Μια συναλλαγή που απέφερε στη Siemens όφελος 3 δις ευρώ.

Άρα, πως δεν συμφωνούσε η Siemens όταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός υπεγράφη το 2012 και όταν η ίδια εταιρεία (Siemens) πούλησε το εταιρικό μερίδιό της στη Bosch στα τέλη του 2014;

Είναι λοιπόν, απορίας άξιο πως δεν τα γνωρίζει αυτά ο κ. Τέλλογλου ο οποίος διατηρεί στενότατες σχέσεις με τον γερμανικό κολοσσό, από τη στιγμή που τυγχάνει “ελευθέρας εισόδου” στο κτίριο “άβατο” που στεγάζεται η Siemens.
Όπου, συχνά – πυκνά συναντιέται με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Πάνο Ξυνή και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της γερμανικής εταιρείας Μαρί Αγαλιώτου.
Συζύγου, βεβαίως-βεβαίως του Σταύρου Παπασταύρου, μυστικοσυμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ά

λλωστε, να θυμίσουμε πως όταν ο κ. Τέλλογλου την 14η Ιανουαρίου 2010, παρουσίαζε το βιβλίο του με τίτλο “Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”, είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξυνής, Μπομπ Σικέλλις και Μαρί Αγαλιώτου.

Μετά από όλα τα παραπάνω, με απόλυτα καλή διάθεση θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα στον κ. Τέλλογλου και εάν ήταν δυνατόν να μας απαντήσει.
Ερωτήματα που διατυπώνονται από ασφαλή και αξιόπιστη πηγή!

Αληθεύει πως, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Siemens, φρόντιζε να συναντά εν ενεργεία στελέχη της εταιρείας σε προσυνεννόηση με τον επικεφαλής από πλευράς Siemens για την σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού, Μπομπ Σικέλλις, στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton;
Συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους Δενδρινό, Μαυρίδη, Αθανασιάδη, Σταυριανό (διευθυντικά στελέχη Siemens εποχής Χριστοφοράκου) στο ίδιο ξενοδοχείο;

Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση;
 Είχε κάποια σχέση με την διαρροή του περιεχομένου διαφόρων εγγράφων, που σχετίζονται με το σκάνδαλο ΟΤΕ και το ρόλο του Θεοφάνη Τόμπρα (πρώην Προέδρου ΟΤΕ);

Αληθεύει πως, σε μια εποχή που διεκδικείτο η αρχηγία της ΝΔ από τον τότε υποψήφιο Αντώνη Σαμαρά, άφηνε υπονοούμενα για κάποια κρυφά ραντεβού στη Ραφήνα του πρώην εργοδότη του καναλάρχη με τον Σαμαρά που αφορούσαν την ύποπτη και βρώμικη περίοδο του ΄93;

Και τέλος πάντων θα μας απαντήσει ο κ. Τέλλογλου, από τη στιγμή που τα 6 τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στη Siemens, τι αίσθηση έχει περί της διαφάνειας (compliance) της εταιρείας!
Τηρούνται όλα στο ακέραιο;

Γιατί, τον Μάρτιο του 2012, όταν η Siemens υπέγραψε το συμβιβασμό με το Δημόσιο (Ξυνής, Σικέλλις και Μπράχερτ), υπήρχε η δέσμευση για διατήρηση 600 εργαζομένων!

Γνωρίζει ο κ. Τέλλογλου πόσους εργαζομένους αριθμεί σήμερα η Siemens;
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 4/29/2015 09:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υπόγειες διαδρομές Siemens - τύπου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες