ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

ΚΕΘΕΑ: " Βήμα προς τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων."

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές λόγω του αυξημένου αριθμού κρατουμένων και των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης, καταλήγει συχνά σε παραβίαση βασικών δικαιωμάτων, όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ή η προστασία της αξιοπρέπειας.

Με τους μισούς κρατούμενους να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αποτελεί το ...
νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σειρά διατάξεων που διευκρινίζουν ή βελτιώνουν σημεία του καινοτόμου νόμου 4139/2013 για τα ναρκωτικά, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες δυσκολίες ή ασάφειες που εντοπίστηκαν κατά τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής του σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση των εξαρτημένων και των απεξαρτημένων.

Με μια σειρά από διατάξεις, που σχετίζονται με θέματα αναστολής εκτέλεσης των ποινών, την αναγνώριση του τεκμηρίου της εξάρτησης, την υφ’ όρον απόλυση κ.ά., το άρθρο 4 του νομοσχέδιου διευκολύνει την επιλογή της απεξάρτησης έναντι της φυλακής και υποστηρίζει τη θεραπευτική προσπάθεια και την κοινωνική επανένταξη. Οι τροποποιήσεις που γίνονται μειώνουν τον κίνδυνο επανάληψης αρνητικών φαινομένων που αντιστρατεύονται το πνεύμα του νόμου 4139, όπως η πρόσφατη καταδίκη και φυλάκιση αποφοίτου του ΚΕΘΕΑ για αδίκημα που είχε διαπράξει όσο ήταν στη χρήση, παρά το γεγονός ότι είχε προσκομίσει βεβαίωση αποφοίτησης από τον οργανισμό. Επιπλέον, πολύ θετική είναι και η πρόβλεψη του άρθρου 2 για επέκταση του ευεργετικού υπολογισμού των ημερών ποινής σε όσους παρακολουθούν πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης μέσα στη φυλακή.

Οι τροποποιήσεις ικανοποιούν τα αιτήματα των φορέων απεξάρτησης και των Συλλόγων Οικογενειών για καλύτερη εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων για τους εξαρτημένους και τους απεξαρτημένους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα ενισχύσει το κίνητρο για θεραπεία και θα διευκολύνει την ομαλή κοινωνική επανένταξη προς όφελος τόσο των ίδιων των εξαρτημένων όσο και της κοινωνίας. Η θεραπεία ενισχύει την κοινωνική ένταξη και τη δημόσια ασφάλεια ενώ η φυλακή αναπαράγει την παραβατικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να γίνει πράξη το δικαίωμα στη θεραπεία και την επανένταξη, παραμένει η ενίσχυση των φορέων, ώστε να είναι σε θέση, μετά την ψήφιση του νόμου, να υποστηρίξουν τους αποφυλακισμένους με προβλήματα χρήσης ουσιών και να συνεχίσουν να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 4/07/2015 08:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΚΕΘΕΑ: " Βήμα προς τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες