ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Ραχήλ Μακρή για την σύσταση της Επιτροπής ελέγχου του χρέους.

Τοποθέτηση της βουλευτού Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή κατα την διεξαγωγή Σύστασης Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της αλήθειας, σχετικά με τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Κοινοβούλια άλλων χωρών και Διεθνείς Οργανισμούς σε θέματα χρέους, προς το σκοπό της...
ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, της διεθνούς κοινότητας και της διεθνούς κοινής γνώμης (Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους).

Ζωή Κωσταντοπούλου (Πρόεδρος της Βουλής): Το λόγο έχει η κυρία Μακρή.
Ραχήλ Μακρή : Σας ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε, σε όλα τα έτη της κοινοβουλευτικής μου θητείας, κέντρο των προσπαθειών μου ήταν και είναι ο πολίτης. Ο πολίτης ο οποίος λοιδορήθηκε από Πρωθυπουργούς, ως τεμπέλης και αντιπαραγωγικός παρόλο που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι δουλεύει πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους ευρωπαίους. Ο πολίτης που μόλις πριν λίγα χρόνια, αποπλήρωσε τα λεγόμενα δάνεια της Αγγλίας, δάνεια που πήρε η επαναστατική κυβέρνηση στις αρχές του 19ου αιώνα, για την αγορά 4ων φρεγατών που ουδέποτε έφτασαν στην Ελλάδα.

Παρόλο αυτά, οι Έλληνες πλήρωσαν για αιώνες τόκους και τοκοχρεολύσια, για κάτι που ουδέποτε έλαβαν. Δεν ζητάμε λοιπόν, να μας χαρίσουν τίποτα. Διεκδικούμε όμως, να πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. Δεν είναι δυνατόν, να αγοράζουνε ένα τυποποιημένο προϊόν δύο χώρες και η Ελλάδα, να πληρώνει διπλάσιο τίμημα για παράδειγμα απ’ ότι στην Ολλανδία. Εάν το τίμημα οφείλεται στην διαπλοκή οποιουδήποτε αξιωματούχου, το τίμημα οφείλει να αποδοθεί σε αυτόν που το δημιούργησε και όχι στους Έλληνες πολίτες.

Επαχθές είναι το χρέος, όχι μόνο όταν το 50% της σύστασης του οφείλεται σε τόκους.
Επαχθές είναι το χρέος του οποίου το κεφάλαιο, αντικατοπτρίζει διαπλοκή και υπόγεια συναλλαγή.
Επαχθές δεν είναι μόνο το χρέος, που δημιουργούν δικτατορίες για να κτίσουν παλάτια, αλλά και κυβερνήσεις που εκφεύγουν τις δημοκρατικής εντολής, για να δημιουργήσουν έργα βεγγαλικών και εντυπωσιασμού.

Η πρώτη αποστολή της νομοθετικής εξουσίας, είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, που λύνουν τα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, για να προσδιοριστεί το τι χρωστάμε σε ποιόν το χρωστάμε και γιατί το χρωστάμε.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, η πρωτοβουλία της προέδρου της βουλής αποκαθιστά τον ορθό ρόλου του κοινοβουλίου. Ρόλος των τεχνοκρατών, είναι η ορθή και αντικειμενική αποτίμηση του χρέους και η αποτύπωση των αιτίων δημιουργίας του. Δεν φτάνει να έχουμε μια γενική εικόνα και ατέλειωτες υποχρεώσεις.

Η αποστολή μας προς τους πολίτες, είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε ευρώ που πληρώνουν πηγαίνει σε πραγματικές ανάγκες της χώρας. Δεν είναι δυνατόν, όταν οι πολίτες πεινούν και οι άνθρωποι βιώνουν σε ακραία φτώχεια, να φορολογούνται για παράδειγμα για άχρηστους εξοπλισμούς, που πραγματοποιούνται από ανίκανους να ελέγξουν την αναγκαιότητά τους και να υπάρχει μεγάλος βαθμός διαπλοκής, όπως βέβαια μας ομολόγησε και ο αρμόδιος Υπουργός πριν από λίγο .

Δεν έχουμε ανάγκη γεωπολιτικών προστατών, στους οποίους σπεύδουν όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Και δεν πρέπει βέβαια να μας ενδιαφέρει ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής, των όποιων πολιτικών με εμπόρους όπλων και εκδότες.

Αυτό το οποίο οφείλουμε ως πολιτικοί στον Έλληνα πολίτη, και στον Έλληνα φορολογούμενο είναι η απόδοση του πραγματικού λογαριασμού και να αποδείξουμε ότι πλέον, η παλαιοκομματική αντίληψη κουκουλώματος είναι όντως παρελθόν για την κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Ευχαριστώ πολύ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΤ΄- ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
(Άρθρο 40 παρ. 1 Κ.τ.Β.)
Στην Αθήνα, σήμερα, 6 Απριλίου 2015, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 16.45΄, στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, συνήλθε σε συνεδρίαση η Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της αλήθειας, σχετικά με τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Κοινοβούλια άλλων χωρών και Διεθνείς Οργανισμούς σε θέματα χρέους, προς το σκοπό της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, της διεθνούς κοινότητας και της διεθνούς κοινής γνώμης (Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους)».

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/07/2015 02:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ραχήλ Μακρή για την σύσταση της Επιτροπής ελέγχου του χρέους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες