ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Με λένε Ρίζο ... και όπως θέλω το γυρίζω.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ έχει κάνει ξένα και Ελληνικά sites και blogs να έχουν πάρει φωτιά. Φυσικά ουκ ολίγα είναι εκείνα τα μέσα, που βλέποντας πιθανό αδιέξοδο συμφωνίας της χώρας μας με τους εταίρους, να βάλουν κατά του ΔΝΤ και της Τρόικα προσπαθώντας έτσι να αποδώσουν εν μέρει ευθύνες αλλά και να πιέσουν τα πράγματα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard που δημοσιεύει άρθρο με τον...
κοροϊδευτικό τίτλο "Κακοί Έλληνες, καλή τρόικα", όπου και κατακεραυνώνει τους θεσμούς λέγοντας:
"Είναι τρομακτικό το πόσο λίγη αυτοκριτική ασκούν σήμερα οι πιστωτές της Αθήνας, τη στιγμή που η τρόικα, δηλαδή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απέτυχε παταγωδώς με τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια για την Ελλάδα".
Η εφημερίδα ρίχνει άμεσα ευθύνες στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, τον Πολ Τόμσεν, γράφοντας συγκεκριμένα πως θα έπρεπε ο Τόμσεν να ντρέπεται κάνοντας δηλώσεις του τύπου «είναι πια καιρός να διαμορφωθεί στην Ελλάδα μια αποτελεσματική είσπραξη φόρων» , εφόσον αυτός και οι συνάδελφοί του αλωνίζουν στην Αθήνα από το 2010.

Έπειτα από την Der Standard σειρά έχει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μέσο είναι αντιφατικό εφόσον άλλα δημοσιεύει την μία μέρα και άλλα την άλλη, ωστόσο τώρα με ένα άρθρο-καταπέλτη που χρίζει αμφισβητούμενων ερμηνειών κατακεραυνώνει την πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Γράφει το Bloomberg:
"Τα οικονομικά δεινά που περνά η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν στο να εξετάσουμε το αδιανόητο: Χρεοκοπία σε δάνειο του ΔΝΤ.
Αντί να απαιτήσει την πληρωμή του και πολιτικές περαιτέρω λιτότητας, το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας και να περικόψει μεγάλο μέρος του χρέους.

Οι επαχθείς υποχρεώσεις της Ελλάδας στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορούν να αναχθούν πίσω, στον Απρίλιο του 2010 όταν το ΔΝΤ έκανε ένα μοιραίο λάθος: Αντί να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει αθετώντας τα ανυπέρβλητα χρέη της σε ιδιώτες πιστωτές, επέλεξαν να της δανείσουν χρήματα για να τα πληρώσει στο ακέραιο. Ο Καρλ Οτο Πωλ, πρώην πρόεδρος της Bundesbank και ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες του ευρώ όμως, … εξομολογήθηκε πως αυτό ήταν απλώς μια κεκαλυμμένη ενέργεια για τη διάσωση των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, οι οποίες ήταν μεταξύ αυτών που είχαν διευκολύνει περισσότερο την Ελλάδα.

Παρά την καθυστερημένη αναδιάρθρωση το 2012, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας παραμένουν αφόρητες . Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από το 130% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε σχεδόν 180%.

Η βαθιά οικονομική ύφεση και ο αποπληθωρισμός έχουν μειώσει σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης να αποπληρώσει τα χρέη της. Σχεδόν όλοι συμφωνούν τώρα, ότι το να πιέζουν την Ελλάδα να πληρώσει τους ιδιώτες πιστωτές της, ήταν μια κακή ιδέα. Η δημοσιονομική λιτότητα που επιβλήθηκε ήταν απλώς τόσο μεγάλη, που οδήγησε σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία.

Το ΔΝΤ αναγνώρισε το λάθος στην έκθεση του 2013 για την Ελλάδα Στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα αποπλήρωσε 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ και πρέπει να πληρώσει άλλα 2 δις τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Έχοντας αποτύχει στο πρώτο τεστ με την Ελλάδα, το ΔΝΤ κινδυνεύει να επαναλάβει το λάθος του. Παραμένει εγκλωβισμένο στις προτεραιότητες των μετόχων, συμπεριλαμβανομένων και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Για να επαναβεβαιώσει την ανεξαρτησία του και να εξαργυρώσει την χαμένη αξιοπιστία του, το ΔΝΤ θα πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους της Ελλάδας και να αναγκάσει τους πλούσιους μετόχους να αναλάβουν τις ζημίες."

Εδώ τελειώνει το άρθρο του πρακτορείου, ωστόσο θέλω να αναφέρω ένα άλλο άρθρο του μόλις λίγων ημερών πριν όπου και έγραφε πως αντί να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, και πως λύση για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα ήταν οι πρόωρες εκλογές οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία κυβέρνηση που να μπορεί να είναι πιο λογική στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.Παρεμβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στα εσωτερικά της χώρας μας αλλά προδικάζοντας την αλλαγή της κυβέρνησης έπειτα από εκλογές, λες και η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και η ψήφος των πολιτών καθοδηγούμενη από τους Ευρωπαίους ή άλλα κέντρα και συμφέροντα.

Βέβαια άρθρα ιδίου τύπου έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε και για αυτό το λόγο δεν είναι άξια ούτε σχολιασμού παρά μόνον απλής αναφοράς, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι κοιμόμαστε ή ζούμε σε άλλο πλανήτη, ή θα δεχθούμε τις σκέψεις και βλέψεις κάποιων ως δεδομένα.

Φεύγοντας τώρα από το Bloomberg θα σας μεταφέρω το κλίμα της ηλεκτρονικής σελίδας του CNN όπου και είχε άρθρο με παχύ τίτλο: "Πρώτη μεγάλη νίκη της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της φοροδιαφυγής", παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την είδηση της σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή.
Γεγονός που κάποια "μεγ(g)άλα" …  αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια έθαψαν επιμελώς και κάποια άλλα μέσω συγκεκριμένων μεγαλο-δημοσιογράφων τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αυστηρότητα με την οποία κινήθηκαν οι αρχές στο πρόσωπο του κυρίου Μπόμπολα, λες και καθημερινά δεν συλλαμβάνονται εκατοντάδες μικροοφειλέτες.

Την στιγμή μάλιστα που οι καταθέσεις των πολιτών, δηλαδή ο κοινωνικός πλούτος της χώρας, μειώθηκαν κατά 56% του ΑΕΠ μέσα σε 64 μήνες δηλαδή από την ημέρα που μπήκε η χώρα στο καθεστώς των μνημονίων.
Ένα γεγονός που είναι η μεγαλύτερη συσωρευτική μείωση καταθέσεων στην Ελληνική ιστορία.

Σήμερα σε σύνολο 6,78 εκατομμύριων ενεργών καταθετικών λογαριασμών, το 86% αυτών των λογαριασμών εμφανίζουν καταθέσεις ποσών κάτω των 10 χιλιάδων ευρώ. Ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα το ύψος των καταθέσεων των νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 37 δισεκατομμύρια ευρώ. ….

Κάτι που αποδεικνύει πως τα νοικοκυριά υπέστησαν την μεγαλύτερη ζημιά από την μνημονιακή πολιτική και δικαιώνει όσους μιλούσαμε για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 4/24/2015 12:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Με λένε Ρίζο ... και όπως θέλω το γυρίζω. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες