ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Οικονομικοί Εισαγγελείς και ΣΔΟΕ «ψάχνουν» τους Βαρόνους των MME.

Τα πρώτα αναγνωριστικά πυρά στην αρένα της διαπλοκής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φέρνει το άνοιγμα των «αμαρτωλών» φακέλων για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στους υπερχρεωμένους ομίλους των media.

Η πρώτη μάχη του πολέμου, σύμφωνα με το tvxs.gr, διεξάγεται ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η έρευνα για τις...
επίμαχες δανειακές συμβάσεις έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από τους οικονομικούς εισαγγελείς όσο και από το ΣΔΟΕ.

Χθες, στελέχη του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας στοιχεία για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από εμπορικές τράπεζες σε υπερχρεωμένους ομίλους media, ενώ ανάλογο αίτημα συνδρομής έχει υποβάλει εδώ και δύο ημέρες στην κεντρική τράπεζα και η οικονομική εισαγγελία.

Ωστόσο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, αφήνει έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καταλογίζοντάς του απροθυμία να αποστείλει σχετικά στοιχεία προς ενημέρωση του Κοινοβουλίου. Η εν λόγω ενημέρωση είχε ζητηθεί με ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας, με διαρροές προς συστημικά media, εξέφραζαν «έντονη ενόχληση» για τις αιχμές περί απροθυμίας, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και καταγγέλλοντας «ανεύθυνα παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα». Κατά τους ίδιους κύκλους, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει, εκ του νόμου, κανένα δικαίωμα να παράσχει στοιχεία σε μέλη του Κοινοβουλίου.

O κ. Νικολόπουλος ζητούσε, μεταξύ άλλων, στοιχεία και ενημέρωση για το ποιες εταιρείες ομίλων ΜΜΕ έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως τονίζεται ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την διαπλοκή» και να ελέγξει «όλες τις δανειακές συμβάσεις που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της ενημέρωσης, όσο και σε άλλους τομείς και να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας».

«Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ’ όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης – την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας», επισημαίνεται στο έγγραφο του Γιάννη Βαρουφάκη προς τη Βουλή.

Δημοσιοποιημένα στοιχεία για τα επισφαλή δάνεια των υπερχρεωμένων ΜΜΕ δεν υπάρχουν, ωστόσο σύμφωνα με τους επίσημους ισολογισμούς το σύνολο των υποχρεώσεων των ομίλων μέσων μαζικής ενημέρωσης ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά, το 2013 οι υποχρεώσεις της Τηλέτυπος (Mega) έφθαναν στα 177,6 εκ. ευρώ, του ΔΟΛ στα 144,3 εκ. ευρώ, του Alpha στα 61,5 εκ., του Star στα 99,1 εκ. και της Καθημερινής στα 70,ε εκ. ευρώ.

 tilegrafima.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 4/02/2015 07:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οικονομικοί Εισαγγελείς και ΣΔΟΕ «ψάχνουν» τους Βαρόνους των MME."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες