ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που συνήλθε στην Αθήνα, σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, αφού συζήτησε τα ζητήματα νομιμοποίησης και φορολόγησης των πολιτιστικών φορέων της αποδημίας, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω Ψήφισμα:

Η όλη νομοθεσία σε σχέση με την ερασιτεχνική συλλογικότητα, είναι εχθρική, δεν επιτρέπει και δεν εξυπηρετεί την ...
ομαλή λειτουργία των φορέων μας.

Οι σύλλογοι της αποδημίας, φορολογικά σε πολλά ζητήματα, αντιμετωπίζονται σαν φοροδιαφεύγουσες Μ.Κ.Ο. ή και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Τα πολλαπλά πρόστιμα για τυπικές παραβάσεις, που προβλέπονται από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, αν εφαρμοστούν στο σύνολό τους θα μας αναγκάσουν να πληρώσουμε σημαντικά ποσά από την τσέπη μας - μια και οι σύλλογοί μας δεν διαθέτουν αποθεματικά - και φυσικά θα οδηγηθούμε σε αναστολή λειτουργίας των συλλόγων μας.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και μια σειρά άλλοι φορείς, όπως οι πολιτιστικοί και αγροτικοί σύλλογοι, διάφορες άλλες συλλογικότητες, καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, απαιτεί:

• Να αλλάξει άμεσα η νομοθεσία για τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Περιφέρεια που ψηφίστηκε πριν από 101 χρόνια !!! (281/25.6.1914) και οι φορείς μας να υποβάλλουν στην Περιφέρεια ΜΟΝΟ τον αριθμό του Καταστατικού από το Πρωτοδικείο και τον ΑΦΜ. Όποια άλλα στοιχεία χρειάζεται η Περιφέρεια μπορεί να τα παίρνει από τις Δ.Ο.Υ. και το Πρωτοδικείο. Κάθε άλλη υποχρέωση προς την Περιφέρεια να καταργηθεί. Όσον αφορά τη θεώρηση των αποδείξεων συνδρομών από την Περιφέρεια, αυτή είναι παλιά υπόθεση, σπάνια εφαρμόζεται και σήμερα που έχουν καταργηθεί σχεδόν όλες οι θεωρήσεις από τις Εφορίες, η θεώρηση των αποδείξεων δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και πρέπει να καταργηθεί.

• Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία νομικών προσώπων, αυτή της ερασιτεχνικής συλλογικότητας, για την οποία θα πρέπει να υπάρχει ειδική φορολογική και νομική μεταχείριση.

• Στη Δ.Ο.Υ. οι φορείς μας πρέπει να υποβάλλουν ΜΟΝΟ Φορολογική Δήλωση, στην οποία από τα έσοδα να αναγράφουν μόνο τα φορολογητέα. Μόνο στην περίπτωση που κάποιος έχει έσοδα τα οποία φορολογούνται (π.χ. ενοίκια), τότε η Εφορία θα μπορεί να του ζητήσει και κάποια επιπλέον στοιχεία.

• Τα έσοδα από ενοίκια που έχουν κάποιοι φορείς της ερασιτεχνικής συλλογικότητας - που αποτελούν και πόρο συνέχισης της δραστηριότητάς τους - να φορολογούνται με ειδική κλίμακα και πάντως όχι μεγαλύτερη από αυτή των φυσικών προσώπων.

• Για τους φορείς της αποδημίας να καταργηθεί η υποχρέωση υπο-βολής των διαφόρων εντύπων Μ3, Μ7, Μ8 κ.α. στην Εφορία. Σε ένα απλό και κατανοητό - από κάθε φορολογούμενο - έντυπο, μπορεί να δη-λώνονται τα στοιχεία του Φορέα και να αποδίδεται ο Αριθμός Φορολογι-κού Μητρώου. Η έδρα, ο νόμιμος εκπρόσωπος και η ιδιότητά του, μπο-ρούν να δηλώνονται στην ετήσια φορολογική δήλωση και από κει αυτόματα να ενημερώνεται και το Μητρώο, όπως γίνεται με κάποια στοιχεία που δηλώνουν στο Ε1 τα φυσικά πρόσωπα.

• Όσον αφορά τις Καταστάσεις Τιμολογίων πελατών και προμηθευ-τών, αυτές να υποβάλλονται για καθαρή αξία πάνω από 500 ή 1.000 ευρώ.

• Από φορολογικής πλευράς να αντιμετωπιστεί ορθολογικά το ζήτημα της στέγης, αφού όπως είναι πασίγνωστο, η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων μας δεν διαθέτει στέγη και έτσι αναγράφει σαν έδρα την ΠΣΕ, κάποια Ομοσπονδία, το σπίτι του Προέδρου του ή το γραφείο κάποιου επαγγελματία. Αυτό πρέπει να το κατανοήσει και η φορολογική αρχή και να το κάνει δεκτό, χωρίς άλλες διατυπώσεις.

• Να καταργηθεί η επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε φορείς ερασιτεχνικής συλλογικότητας, εκτός αν τα έσοδα της εμπορικής δραστηριότητας υπερισχύουν, τόσο που να αλλάζει ο χαρακτήρας του φορέα. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους Προέδρους ή τους νόμιμους εκπροσώπους των συλλόγων που εκδίδουν κάποια εφημεριδούλα για την ενημέρωση των συμπατριωτών τους και κάποιοι ιθύνοντες τους καλούν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος !!!

• Για τους φορείς ερασιτεχνικής συλλογικότητας να περιοριστούν τα πρόστιμα, τουλάχιστον στο 1/3 των όσων προβλέπονται για τις επιχειρήσεις με βιβλία β’ κατηγορίας.

• Τέλος για την τακτοποίηση της νομιμοποίησης των φορέων της ερασιτεχνικής συλλογικότητας απέναντι στην Περιφέρεια και των φο-ρολογικών εκκρεμοτήτων, είναι απαραίτητο αυτή να μπορεί να γίνεται, μέχρι το τέλος του 2015 και ΧΩΡΙΣ πρόστιμα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/01/2015 08:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες