ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Τα ρωσικά στρατηγικά υποβρύχια επέστρεψαν σε περιπολίες μάχης.

Ρομάν Κρετσούλ, Vzgliad.
Εντατικοποίηση των περιπολιών μάχης, των υποβρυχίων στρατηγικής αποτροπής και πολλαπλού ρόλου, στους παγκόσμιους ωκεανούς, ανακοίνωσε ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα υποβρύχια αυτά θεωρούνται ουσιαστικά απρόσβλητα στο νερό, εγγυώνται έτσι την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού ...
Ναυτικού Βίκτορ Τσιρκόφ ανακοίνωσε την αύξηση κατά 50% της επιχειρησιακής δραστηριότητας των ρωσικών υποβρυχίων. Όπως δήλωσε, «η εντατικοποίηση των περιπολιών μάχης των υποβρυχίων στρατηγικής αποτροπής και πολλαπλού ρόλου, στους παγκόσμιους ωκεανούς, διατηρείται στο επίπεδο εκείνο το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της χώρας μας. Επιπλέον, αναφέρω ότι την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και το Μάρτιο του 2015, η συχνότητα εξόδων των υποβρυχίων για περιπολίες μάχης, αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με το 2013».

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Vgliad ο πρόεδρος του Πανρωσικού κινήματος υποστήριξης του στόλου, πλοίαρχος Μιχαήλ Νενάσεφ, «η εντατικοποίηση αυτή σε μερικούς σχεδιασμούς μπορεί να είναι ακόμη και μεγαλύτερη, καθώς οι ασκήσεις το 2014 ήταν περισσότερες, ενώ στις αρχές του 2015 πολύ περισσότερες».

«Ο αρχηγός γνωρίζει τι λέει», ανέφερε στην Vgliad ο πρόεδρος της Λέσχης ναυτικών-μελών πληρώματος υποβρυχίου και πλοίαρχος Ίγκορ Κούρντιν. «Οι πιθανοί αντίπαλοί μας παρακολουθούν αυτό το θέμα. Και αν ο γενικός διοικητής κάνει μια δήλωση που είναι αναληθής, αμέσως από τη Δύση θα έρθει η δήλωση της συντρόφου Ψάκι (σ.σ. η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ): “Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία μας παραπλανεί. Δεν έχουν τόσα πλοία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα”. Αυτή μπορεί και να σιωπήσει, αλλά πιστέψτε, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Απρόσβλητα
Σημαντικότερα για τη στρατιωτική ασφάλεια είναι τα πυραυλοφόρα υποβρύχια -καταδρομικά στρατηγικού ρόλου. Σε αντίθεση με τα σιλό πυραύλων στην ξηρά και τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, αυτά είναι ουσιαστικά απρόσβλητα ευρισκόμενα σε περιπολία μάχης. Επομένως, από το αν αυτά τα πλοία βρίσκονται σε περιπολία, εξαρτάται η στρατιωτική ασφάλεια της χώρας.

Στο ΠΝ υπηρετούν σήμερα 15 πυραυλοφόρα υποβρύχια-καταδρομικά στρατηγικού ρόλου. Τα 10 από αυτά ανήκουν στο Βόρειο στόλο και τα 5 σ’ εκείνον του Ειρηνικού. Στην πραγματικότητα όμως, σε υπηρεσιακή διαθεσιμότητα στο Βόρειο στόλο βρίσκονται 7 τέτοια υποβρύχια. Ένα της κλάσης 955 Borei, ένα της κλάσης 941 Akula, και πέντε του τύπου 667BDRM Delfin.

Οι στρατηγικές δυνάμεις του στόλου του Ειρηνικού διαθέτουν δυο υποβρύχια 955 Borei και τρία που πλησιάζουν στο τέλος της υπηρεσιακής τους ζωής 667BDR Kalmar, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε επισκευή. Δηλαδή, σε ενεργή υπηρεσία βρίσκονται τέσσερα υποβρύχια.

Πηγή φωτό:  PhotoXPress
Κατ’ αυτό τον τρόπο, συνολικά για την εκτέλεση αποστολών στο ρωσικό ΠΝ τυπικά είναι διαθέσιμα 11 στρατηγικά πυραυλοφόρα.
Επίσης, υφίστανται και κανονισμοί σύμφωνα με τους οποίους ένα πλοίο μπορεί να βρίσκεται στη θάλασσα για ένα αυστηρά καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Κούρντιν, υπήρξαν περίοδοι που δεν υπήρχε στη θάλασσα ούτε ένα υποβρύχιο καταδρομικό και μόνο ορισμένα τέτοια πραγματοποιούσαν περιπολίες σε πολύ κοντινή απόσταση από τις βάσεις τους. «Ναι, ήταν έτοιμα για την εξαπόλυση πλήγματος -ανέφερε ο Κούρντιν- μπορούμε να χτυπήσουμε ακόμη και μέσα από τη βάση, αλλά υπήρξε μια περίοδος που απλά δεν υπήρχε κανένα για να βγει στη θάλασσα, είτε επειδή τα σκάφη δεν ήταν έτοιμα είτε από τεχνική άποψη, είτε από οπλισμό, είτε από θέμα ετοιμότητας του πληρώματος». Από την πλευρά του ο Νενάσεφ θεωρεί ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη περίοδο, τη δεκαετία του ΄90, τουλάχιστον ένα στρατηγικό πυραυλοφόρο πραγματοποιούσε περιπολία μάχης.

Μόνιμη παρουσία
Σήμερα η Ρωσία έχει την ευχέρεια μόνιμης παρουσίας στις θάλασσες με τουλάχιστον δύο στρατηγικά πυραυλοφόρα, ένα από τον Βόρειο και ένα από το στόλο του Ειρηνικού. Ενώ σε περίοδο έντασης μπορούν να βγουν στη θάλασσα τρία υποβρύχια από τον κάθε στόλο. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «ενώ άλλοτε ο στόλος περιοριζόταν από τις οικονομικές συνθήκες, σήμερα τα πυρηνικά υποβρύχια επιχειρούν, προκειμένου να εγγυώνται πραγματικά την ασφάλεια της χώρας. Πλέον, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτά θα βρίσκονται στη θάλασσα τόσο, όσο είναι απαραίτητο για την άμυνα και ασφάλεια».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/01/2015 09:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τα ρωσικά στρατηγικά υποβρύχια επέστρεψαν σε περιπολίες μάχης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες