ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Κ. Τασούλας: " Είστε το τελευταίο σκοτάδι της Μεταπολίτευσης. "

Μιλώντας χθες στη Βουλή για το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΕΡΤ Α.Ε. ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας είπε πως στην ουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδρύει μία κρατική-κομματική υπηρεσία ενημέρωσης.

Στην ομιλία του, με αφορμή την 17η επέτειο από το θάνατο του Κων/νου Καραμανλή, έκανε μνεία μίας επιστολής που είχε απευθύνει ο αείμνηστος Πρόεδρος το 1945 σε φίλο του, η οποία και...
έχει επικαιρότητα για το σήμερα.

Η πλήρης ομιλία του κ.Τασούλα έχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι εντυπωσιακό να παρακολουθεί κανείς τις ομιλίες των νέων συναδέλφων της Συμπολιτεύσεως από το Βήμα, είναι πράγματι εντυπωσιακό ιδίως για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε πολλές σχέσεις με αυτό το οποίο με φοβερή ευαρέσκεια εσείς λέτε «αριστερός χώρος».

Παρακολουθώ, λοιπόν, με τεράστιο ενδιαφέρον και μια ενδόμυχη ζήλια, ενδεχομένως, την οποία τώρα εξωτερικεύω, πρώτον, την απίστευτη αυταρέσκεια η οποία σας διακατέχει και την οποία, όπως ανέφερα, ομολογουμένως ζηλεύω. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε για τον εαυτό σας ή για την παράταξή σας, ότι «είμαστε οι εκφραστές του καλού», μια θρησκευτική, φανατική πίστη, η οποία σας αυτοτοποθετεί στο χώρο του καλού, στο χώρο του πολιτισμού, σε αντίθεση με τους υπολοίπους που δεν είναι σαν κι εσάς, οι οποίοι όπως ελέχθη ανήκουν στο χώρο της βαρβαρότητας.

Ομολογουμένως αν κανείς προσπαθήσει να αποδράσει από μια αντιμετώπιση ως γραφικής αυτής της θεώρησης, είναι όντως αξιοζήλευτη ως προς την αυταρέσκεια, η οποία τουλάχιστον από εμένα λείπει και μάλλον θα πρέπει κάπως να σας μιμηθώ για να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου.

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο παρατηρώ στη συζήτηση είναι ότι θεωρείτε πως και η Κυβέρνησή σας και το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ είναι η πρώτη πράξη μιας ευτυχίας, η πρώτη πράξη μιας βελτίωσης της ζωής στην Ελλάδα σημαντικής. Φοβούμαι ότι δεν θα συμφωνήσω μαζί σας και θα εκφράσω ακριβώς την αντίθετη άποψη.

Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία πράξη του μεταπολιτευτικού δράματος και το νομοσχέδιο αυτό της επαναδημιουργίας της ΕΡΤ -που θα ήταν πιο ειλικρινές να λέγατε «η νέα ΥΕΝΕΔ», Υπηρεσία Ενημερώσεως, όχι Ενόπλων, αλλά Εθνικολαϊκιστικών Δυνάμεων, που εκπροσωπείτε εσείς και οι ΑΝΕΛ- δεν αποτελεί το έναυσμα μιας νέας αλλαγής, βελτίωσης και άπλετης ενημέρωσης, αλλά την τελευταία απόπειρα της επαναφοράς μιας ισχυρής κρατικού ελέγχου ραδιοτηλεόρασης.

Αυτό το οποίο κάνει ανώδυνη την επέμβασή σας και τον έλεγχο που επιθυμείτε να επιτύχετε είναι η βέβαιη λίγη και μικρή ακροαματικότητα την οποία θα σημειώσετε, οπότε προφανώς η ζημιά που θα κάνετε θα είναι μόνο δημοσιονομική. Δεν νομίζω η ζημιά αυτή να έχει απήχηση στον ελληνικό λαό. Η καθεστωτική ΕΡΤ, την οποία ο Αρχηγός σας αποκαλούσε καθεστωτική πριν κλείσει, σήμερα θα αντικατασταθεί από μια εξίσου και πολύ πιο σκληρή καθεστωτική ΕΡΤ, την οποία προετοιμάζετε με αυτά τα 17 άρθρα.

Είναι, όμως, ενδιαφέρον να δει κανείς πώς διαπλέκεται το παρελθόν με το παρόν, η επικαιρότητα πώς συνδυάζεται με άλλα γεγονότα που φαίνονται εκ πρώτης όψεως άσχετα.

Επιμένω ότι και με αυτό το νομοσχέδιο και με όλη τη συμπεριφορά σας είστε η τελευταία πράξη του μεταπολιτευτικού δράματος, το οποίο άρχισε, κατά τη γνώμη μου, να είναι έντονο ως προς την κακή του επίδραση στη ζωή μας μετά το ’81 και θα κορυφωθεί, φοβούμαι, με τη δική σας έλευση, η οποία και εκλογικά και κομματικά καθορίστηκε και γιγαντώθηκε από εκείνον τον κόσμο, ο οποίος επηρεάστηκε από το καθεστώς του υπαρκτού λαϊκισμού, το οποίο ήταν και το καθεστώς το οποίο κυριάρχησε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και το οποίο δεν είχαμε εμείς τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε.

Σήμερα, έγινε στη Φιλοθέη το μνημόσυνο για τα δεκαεπτά χρόνια από την εκδημία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1945 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας άνθρωπος που είχε διατελέσει δύο φορές Βουλευτής προπολεμικά και ένας άνθρωπος, ο οποίος η μοίρα και η αξία του, του επιφύλασσε μια συναρπαστική σταδιοδρομία. Έγραφε, λοιπόν, σε ένα φίλο του το 1945: «Θέλεις να έχεις τις σκέψεις μου για τα πολιτικά μας πράγματα; Τα βρίσκω αποκαρδιωτικά. Τόσο αποκαρδιωτικά, που μου κάνει κόπο και να τα κρίνω ακόμη.

Όπως σου είπα και άλλοτε, ο τόπος μας πάσχει από αθεράπευτη πολιτική ανεπάρκεια. Είμαι βέβαιος πως ούτε η δεξιά ούτε η αριστερά -τι παρεξήγησις, αλήθεια, στον τόπο μας με αυτούς τους όρους- θα ήθελαν να είναι εκεί που βρίσκονται, αν μπορούσαν να καθορίσουν λογικά τη θέση τους.

Είναι ανάγκη, συνεπώς, για να σωθεί και να προαχθεί αυτός ο τόπος, να γίνει βαθιά μεταβολή στην πολιτική μας ζωή. Ο πολύς κόσμος πιστεύει πως κερδίζοντας τις εκλογές και το δημοψήφισμα, σώζει την υπόθεσή του. Αυτό, όμως, δεν είναι ολότελα αληθές. Γιατί δεν είναι αρκετό να κερδίσουμε τις εκλογές. Πρέπει να τις κερδίσουμε κατά τρόπον, ώστε να γίνουμε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τη μετεκλογική περίοδο που θα’ ναι ίσως δυσκολότερη από τη σημερινή.

Χθες χρησιμοποιήσαμε κατά των κομμουνιστών το έγκλημα του Δεκεμβρίου και σήμερα την αντεθνική τους πολιτική. Όταν, όμως, θα έχει σβήσει η εντύπωση από τα Δεκεμβριανά και θα έχει τερματισθεί η εθνική μας κρίση, τι είναι εκείνο που θα μας συνδέσει με τη λαϊκή ψυχή;

Πρέπει, συνεπώς, με την ευκαιρία της προσεχούς εκλογής να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας υγιούς εξελίξεως της πολιτικής μας ζωής, εξελίξεως που θα οδηγήσει στη δημιουργία καταστάσεων ικανών να απαλλάξουν τον κόσμο από την ανάγκη να ακολουθεί κόμματα που δεν τον εμπνέουν και να αφαιρέσουν από το πεζοδρόμιο το μονοπώλιο του νέου και προοδευτικού».

Το 1945 μια τεράστια πολιτική φυσιογνωμία είπε αυτά που σας διάβασα σε μια επιστολή, η οποία σώζεται σε μια βιογραφία του. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να πετύχει τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, έχει βρεθεί σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Το μόνο που επιτυγχάνει με αυτά που κάνει και με αυτό το νομοσχέδιο είναι να επιβεβαιώνει απολύτως ότι είναι η τελευταία πράξη του μεταπολιτευτικού δράματος. Στηρίχτηκε από την κακουχία και την επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων, αλλά δεν προτείνει λύσεις. Επωφελήθηκε από το άχτι και το θυμό του ελληνικού λαού, ανδρώθηκε και γιγαντώθηκε πολιτικά και σήμερα εκφράζει ό,τι πιο οπισθοδρομικό, ό,τι πιο λαϊκίστικο, ό,τι πιο κρατικιστικό υπάρχει.

Είναι καιρός να αντιληφθείτε, κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν αρκεί να κερδίζονται οι εκλογές. Πρέπει να διαχειριστείς τη μετεκλογική σου επίδοση και το μετεκλογικό σου χρέος, με τρόπο που να βελτιώνεις τη ζωή των Ελλήνων. Κ
αι σίγουρα δεν τον βελτιώνεις με το να δημιουργείς μια νέα ΥΕΝΕΔ, με το να δημιουργείς διχασμό στον ελληνικό λαό, με την αυταρέσκεια του να θεωρείς ότι εκφράζεις τον πολιτισμό και οι άλλοι τη βαρβαρότητα.
Όμως, να έχετε υπόψη σας, ότι θα έχετε συμβάλει στην έξοδο της Ελλάδος από την κρίση, γιατί μετά την τελευταία πράξη κάθε δράματος, μετά από κάθε σκοτάδι, έρχεται το φως. Είστε το τελευταίο σκοτάδι της Μεταπολίτευσης και η Ελλάδα θα σας ξεπεράσει πολύ σύντομα».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/29/2015 08:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κ. Τασούλας: " Είστε το τελευταίο σκοτάδι της Μεταπολίτευσης. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες