ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Θα έχουμε Ανάσταση ή μόνο σταύρωση;

Του Τρύφωνα Τιπούρτη. ( Απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή.)
Για σήμερα ετοίμασα ένα συνοπτικό ρεπορτάζ για όσα μπορεί να δει και να διαβάσει κάποιος στο internet για την κατάσταση της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία με τους ευρωπαίους .

Όπως και στα παραδοσιακά ΜΜΕ, τηλεόραση, ραδιόφωνο και έντυπο τύπο, έτσι και εκεί μπορεί να δει κάποιος αντικρου-όμενα δημοσιεύματα, τα οποία ως επί το πλείστον όμως εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι γεγονότα ή...
αποδείξεις.

Για παράδειγμα η Telegraph δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα κάνει σχέδια δραχμής και ετοιμάζεται να μην πληρώσει το ΔΝΤ" και επικαλείται ως πηγή Έλληνα αξιωματούχο ο οποίος φαίνεται να λέει, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταβάλει συντάξεις στους πολίτες ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει το απροσδόκητο βήμα της απώλειας μιας πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και αυτό θα γίνει εφόσον δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη δόση των 458 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ αλλά και να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στις 14 Απριλίου.

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως η Ελλάδα κάνει σχέδια για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, και ο μόνος τρόπος να αποφθεχθεί κάτι τέτοιο είναι η Ευρωζώνη να κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και να καταβάλει έγκαιρα την επόμενη δόση του δανείου.

Ο Έλληνας αξιωματούχος, γράφει η εφημερίδα, δήλωσε πως "είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε πτώχευση προς το ΔΝΤ ή σε πτώχευση προς τον ελληνικό λαό δεν θα προβληματιστούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαδικασία καθυστέρησης της πληρωμής στο ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει παραλήρημα στις αγορές και θα σημάνει ότι το ρολόι θα αρχίσει να χτυπά γρηγορότερα."

Η Telegraph γράφει πως "Η εικόνα που έχει η Αθήνα, είναι ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως το πολιτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου", και πως "η κυβέρνηση προτιμά να εξετάσει το χειρότερο σενάριο από το να εγκαταλείψει τις εκλογικές δεσμεύσεις της."

Τα γραφόμενα της Telegraph, επαληθεύονται κατά κάποιον τρόπο από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες αυτά που γράφονται περί χρεοκοπίας της χώρας την Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Υπουργός μέσω facebook, μεταξύ άλλων, έγραψε τα εξής: "Παρά τις ανοησίες που διαβάζω περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη (και γιατί όχι Μεγάλη παρασκευή άραγε;) σε διάφορα blogs, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά και τα χρήματα γι’ αυτό έχουν δεσμευτεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες υποχρεώσεις σε τρίτους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν έχουμε έως το τέλος του μήνα και με τα δεδομένα που έχουμε, όλα (μισθοί, συντάξεις) πληρώνονται κανονικά."

Τώρα από την μεριά μας συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους εταίρους μας εφόσον θα πρέπει να παραδεχθούν την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα και λαός και να αναθεωρήσουν κάποια από τα ζητούμενά τους.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μιλώντας στον Real FM προειδοποίησε πως "σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς, οι εταίροι θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα."

Ξεκαθάρισε πως θεωρεί ροκάνισμα χρόνου τη συζήτηση που γίνεται για τη δήθεν αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Ελλάδα, και πως απώτερος σκοπός είναι να πιεστεί η Ελλάδα ώστε να βγει ατελέσφορη η ισχυρή διαπραγματευτική προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή.

Και συμπλήρωσε πως … "αν τελικά προκύψει σενάριο ρήξης, αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας. Λέω αν προκύψει... Μπορεί κανείς να το αποκλείσει; Μιλάμε ειλικρινά, έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μιλάμε ειλικρινά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μας ανάμεσα σε μας και την ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει δώσει μία πολιτική εντολή με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά."

Ο Υπουργός κατέληξε πως "Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς, οι εταίροι θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη λογική".

Την τελευταία άποψη του Πάνου Σκουρλέτη πάντως, θέλω να σας ενημερώσω, έρχεται να επαληθεύσει και στηρίξει μία μυστική έκθεση – κόλαφος η οποία λέγεται πως βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, η οποία, έκθεση, εκτιμά πως το κόστος ενός Grexit της Ελλάδας θα φθάσει στο ιλιγγιώδες ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου Ευρώ, και αυτό χωρίς να συνεκτιμηθεί ο αστάθμητος παράγοντας της ψυχολογίας των αγορών που θα επέφερε ντόμινο.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, λέει πως ένα ενδεχόμενο ρήξης με την Ελλάδα θα κοστίσει τα τριπλάσια από την ολική διαγραφή του χρέους της χώρας.

Πέρα όμως από μυστικές εκθέσεις αλλά και τις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από ξένα ΜΜΕ, υπάρχουν και δημοσιεύματα που συμπαραστέκονται στο πρόβλημα της χώρας και εκθειάζουν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης του. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα της Γαλλικής La Tribune, όπου σε ανάλυση του γνώστη των ελληνικών και ευρωπαϊκών πραγμάτων Ρομαρίκ Γκοντάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ως ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που τόλμησε να υψώσει ανάστημα και με εξυπνάδα και στρατηγική να φέρει σε δύσκολη θέση την Άνγκελα Μέρκελ.

Γράφει στο άρθρο του ο Γάλλος αναλυτής:
"Απομένει στον Αλέξη Τσίπρα, που έχει υποτιμηθεί πολύ από τον ξένο Τύπο, να κάνει επίδειξη στρατηγικής ενός έξυπνου ηγέτη, και μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην είναι σίγουρος για τη νίκη, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες που μπόρεσε να υψώσει πολιτικό ανάστημα στον τομέα της τακτικής απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρώντας με σύνεση και αποφασιστικότητα κατάφερε να προσαρμοστεί στη στρατηγική της ασφυξίας που εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι και να γυρίσει υπέρ του το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης. Η πίεση τώρα γύρισε μπούμερανγκ στην Μέρκελ."

Είναι πάμπολλες οι απόψεις αρθρογράφων που φιλοξενούνται στα ξένα ΜΜΕ που θεωρούν πως οι Ευρωπαίοι έχουν παρατραβήξει το σχοινί, και πως η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν αυτή της θηλιάς. Δηλαδή να χρονοτριβούν προκαλώντας έτσι ασφυξία λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ωστόσο θεωρώ πως η Κυβέρνηση έπαιξε το παιχνίδι της χρονοκαθυστέρησης για να μπορέσει να βρει λύσεις αλλά και να κινηθεί προς άλλες, που έως τώρα στην Ελληνική ιστορία φάνταζαν αδύνατες, όπως αυτήν της Ρωσίας.

Αυτό εξάλλου το αποδεικνύει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα την Μεγάλη Τετάρτη.

Το παιχνίδι αυτό της χρονοκαθυστέρησης έγινε από την Κυβέρνηση για όφελος των πολιτών και όχι για την υποταγή στα σχέδια και ορέξεις των δανειστών μας .

Αν αναλογιστούμε πως οι Ευρωπαίοι λάμβαναν τις όποιες υποχωρήσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίες να τονίσω πως γίνονταν με το ρυθμό χελώνας,  τις λάμβαναν ως στρατηγικές νίκες, εντούτοις αυτές οι υποχωρήσεις έδωσαν τον χρόνο για άλλες αποφάσεις και κινήσεις και θεωρώ πως έγιναν από την Κυβέρνηση βάσει σχεδίου.

Σχέδιο επίσης μπορεί να θεωρήσει κάποιος, δημοσιεύματα όπως αυτό που σας προανέφερα της Telegraph, αλλά και του Reuters που δημοσίευσε πως η ελληνική πλευρά ενημέρωσε το Euro working group πως αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, η χώρα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως σχέδιο υπέρ της Ελληνικής πλευράς προς πίεση, μπορεί να θεωρήσει κάποιος, όλα αυτά που λέμε σήμερα εδώ.
Μιας και όλα βλέπονται και ακούγονται έστω και αν πρόκειται για έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ή διαδικτυακό ιστότοπο.

Ας πάρει λοιπόν το πολιτικό ρίσκο μιας ελληνικής χρεοκοπίας αλλά και όλη την ευθύνη ενός ευρωπαϊκού ντόμινο η κυρία Μέρκελ και ο σκληρός και αμετανόητος ως προς την λιτότητα κύριος Σόιμπλε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 4/06/2015 09:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for "Θα έχουμε Ανάσταση ή μόνο σταύρωση; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες