ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" και η Meredith O’Connor κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Η παγκόσμιας φήμης έφηβη καλλιτέχνιδα Meredith O’Connor και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στο πλαίσιο της επίσκεψης της αμερικανίδας έφηβης ερμηνεύτριας, μουσικού και ηθοποιού Meredith Ο’Connor και των...
δράσεών του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

H Meredith O’Connor είναι 18 χρονών και έχει υπάρξει η ίδια θύμα σχολικού εκφοβισμού στα παιδικά της χρόνια. Η εμπειρία της αυτή την ώθησε να δραστηριοποιηθεί προσωπικά και να εξελιχθεί σε πολέμια του φαινομένου.

H ίδια επισκέπτεται σχολεία και μαθητές επικοινωνώντας μαζί τους μέσα από τα τραγούδια της και μεταδίδοντας το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Τo τραγούδι της «The Game» συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελώντας την προσωπική της μαρτυρία για τον τρόπο που βίωσε και ξεπέρασε το bullying.

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι διεθνές φαινόμενο και αφορά όλους μας. Είμαστε χαρούμενοι για την επίσκεψη της Meredith στην Ελλάδα και τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού μέσα από μια νεαρή κοπέλα που τον έχει βιώσει, αλλά και να ενημερώνουμε διαρκώς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την αποφυγή και σωστή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφoβισμού (ΕΑΝ).

Στo πλαίσιο περιοδείας της στην Ελλάδα, η Meredith O’Connor θα επισκεφτεί σχολεία όπου μέσα από τα τραγούδια της θα περάσει το μήνυμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, θα μοιραστεί τη δική της προσωπική εμπειρία με τους μαθητές και τις μαθήτριες και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Απαντώντας προσωπικά σε χιλιάδες μηνύματα θαυμαστών της που είναι θύματα bullying, στόχος της Meredith είναι να περάσει το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους στον αγώνα τους κατά του bullying.

«Υπήρξα θύμα εκφοβισμού από νεαρή ηλικία. Η κατάσταση χειροτέρεψε στο σχολείο και όταν έγινα γνωστή μέσα από το τραγούδι, τότε τα παιδιά άρχισαν να μου φέρονται ευγενικά…ο παράγοντας που προκαλεί το bullying είναι η διαφορετικότητα. Όταν οι μαθητές είναι ανασφαλείς με τους εαυτούς τους στρέφονται εναντίον άλλων παιδιών μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικά» σημείωσε η ίδια συνεχίζοντας: « Ο εκφοβισμός είναι μια μορφή κακοποίησης και ένα θέμα υγείας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Τα παιδιά οφείλουν να μιλούν στα άτομα που εμπιστεύονται και μπορούν να τους βοηθήσουν πραγματικά».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές και εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τρόπους και δράσεις αντιμετώπισης του bullying εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους στην Meredith για το ρόλο των παρατηρητών σε περιστατικά εκφοβισμού και τον τρόπο που η ίδια ξεπέρασε τις οδυνηρές συνέπειες του εκφοβισμού αναζητώντας βοήθεια και υποστήριξη.

Η επίσκεψη της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στη χώρα μας εντάσσεται στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας της κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Επόμενοι σταθμοί είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Παιδιά εθελοντές της δράσης YOUSMILE θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 διαδικτυακή εκπομπή θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα στην Meredith όπου όλοι θα μοιραστούμε, μέσα από τη μουσική το μήνυμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Meredith O’Connor εδώ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/01/2015 09:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Το Χαμόγελο του Παιδιού" και η Meredith O’Connor κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες