ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Απριλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Στη Βουλή το θέμα του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου από τον Β. Τσίρκα.

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου.

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 521/30.3.2015 επιστολή της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, το ...
Κέντρο Υγείας δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ούτε στο πρωινό ωράριο ούτε στις εφημερίες, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει μόνο μια ιατρός με Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, ενώ προβλέπονται τρεις ακόμα θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Επίσης, δύο θέσεις παιδιάτρων έχουν μείνει κενές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα επτά Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής, ευθύνης του Κέντρου Υγείας, δεν λειτουργεί κανένα από αυτά.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην ως άνω επιστολή γίνεται ρητή μνεία στην άμεση ανάγκη να διορισθούν ένας Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και δύο Αγροτικοί Ιατροί στο Κέντρο Υγείας και όσο το δυνατόν περισσότεροι Αγροτικοί Ιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία.

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, θα συνεχίσει να έχει τακτική επικοινωνία τόσο με τους πολίτες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων όσο και με πρωτοβουλίες πολιτών της περιοχής που αγωνίζονται για να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες δομές υγείας και του έθεσαν επανειλημμένως το πρόβλημα.

Το θέμα της υγείας βρίσκεται στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Την πενταετία των μνημονίων η βαρβαρότητα της υγειονομικής φτώχειας έγινε κανόνας, με τη χώρα μας να έχει το μικρότερο προϋπολογισμό σε δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στις χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Μετά τις ανακοινώσεις από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται η βούληση της νέας κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις στο χώρο τις υγείας και να καταστήσει την υγεία ξανά δημόσιο αγαθό. Ταυτόχρονα με την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α και της απαράδεκτης υποχρεωτικής πληρωμής των 5 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, πλέον έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνονται επίσης:
Η κατάργηση του 1€ ανά συνταγή.
4.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.
Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασθενών εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών.
Η άμεση αναδιοργάνωση του ΕΟΦ και του ΕΚΑΒ.
Η λειτουργία και τα αντικείμενα των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, που αναβαθμίζονται σε Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών σε συνεργασία με τον Συνήγορο για την Κοινωνική Πολιτική.
Ο εθνικός ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος, που αποτελεί εξάλλου και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα βελτιωθεί εντυπωσιακά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί και η μείωση του κόστους υγείας.

Η επεξεργασία κινήτρων με σκοπό την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών.
Η μάχη της κυβέρνησης δεν εξαντλείται εκτός των συνόρων στη δύσκολη διαπραγμάτευση.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της παλεύουμε για τις ανάγκες των πολλών, για την αξιοπρέπεια όλων!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/07/2015 03:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στη Βουλή το θέμα του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου από τον Β. Τσίρκα. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες