ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Αμερικανικό σχέδιο πρόκλησης χάους στις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων.

Με σκοπό την "θραύση" του ορθόδοξου άξονα Αθήνας - Βελιγραδίου - Μόσχας.

Αμερικανικό σχέδιο πρόκλησης χάους στις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων με σκοπό την "θραύση" του ορθόδοξου άξονα από την Αθήνα και το Βελιγράδι μέχρι την Μόσχα και την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας" που θα εμποδίσει την ρωσική ορθόδοξη διείσδυση στην Χερσόνησο του Αίμου αποκαλύπτουν οι ...
Σέρβοι.

 Οι αποκαλύψεις που έρχονται από τον σερβικό Τύπο δεν θα πρέπει να τύχουν "ελαφριάς" προσοχής, καθότι οι Αμερικανοί έχουν βεβαρυμένο ιστορικό πρόκλησης ταραχών σε χώρες που τείνουν προς ανεξάρτητες εξωτερικές πολιτικές.

Το χάος θα προκληθεί όπως αναφέρει αμερικανικό non-paper από "πολυποίκιλη επίθεση" αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει πολλά επίπεδα στα οποία θα χτυπηθούν οι ορθόδοξες χώρες, είτε οικονομικά,είτε πολιτικά,είτε ασφαλείας.

Εμείς εδώ στο defencenet.gr είχαμε πρώτοι θίξει το θέμα του ορθόδοξου άξονα Αθήνας-Βελιγραδίου-Μόσχας που τείνει να σχηματιστεί και θα αποτελέσει εάν πραγματοποιηθεί την πιο στέρεα βάση για την γεωπολιτική επέκταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πολιτικό επιστήμονα Zelico Cvijanovic και άρθρο του στην σερβική εφημερίδα pravda.rs, η «εισβολή του Θάτσι ( οπλαρχηγός του UCK και τώρα πρωθυπουργός στο Κόσοβο) και των « παλικαριών του UCK» στο σκοπιανό χωριό Gošnice, «φωνάζει» από χιλιόμετρα μακριά, ποιο ακριβώς σκοπό «εξυπηρετούσε» .

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τονίζει ο Cvijanovic , ότι «οι Αμερικανοί έχουν επιστρέψει ξανά στα Βαλκάνια» έχοντας σκοπό να σταματήσουν την ρωσική επέλαση στην περιοχή.

Ο λόγος της επιστροφής των Αμερικανών , προήλθε από την δυσπιστία ότι, η Γερμανία δεν είναι τελικά σε θέση να «σταματήσει» την επέλαση των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα και στα ίδια τα Βαλκάνια. Αμερικανικό non paper «αναφέρει» σχέδιο για μια ταυτόχρονη πολυποίκιλη «επίθεση» σε τέσσερις πιθανές χώρες-περιοχές «αντίστασης» στα Βαλκάνια!

Αναφέρει πρώτα την Ελλάδα , λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκηρύξει κατόπιν "κατάλληλων" πιέσεων το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ την αναμενόμενη προσφορά από την Ουάσινγκτον( για το ίδιο θέμα) δεν θα μπορεί να την αρνηθεί. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι ο αγωγός Greek Stream που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθεί, , άσχετα με τις λυσσώδεις αντιδράσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην συνέχεια ο Σέβος αναλυτής αναφέρεται, στην αμερικανική επιχείρηση «αντικατάστασης» του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, η οποία ευρίσκεται στο προπαρασκευαστικό της στάδιο, αναμένοντας απλώς τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που θα « καταγράψουν τα γεγονότα»!

Ο Μίλοραντ Ντόντικ ( ηγέτης των Σερβοβοσνίων) στην Βοσνία, είναι το επόμενο θύμα της Ουάσιγκτον. Ο ίδιος είναι ήδη στοχοποιημένος, όντας θύμα της «αμερικανικής συνωμοσίας», που «ανέτρεψε» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μεθόδους, τον Μιλόσεβιτς παλαιότερα . Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης ( γνωρίζει πολύ καλά ότι με την τοποθέτηση του υπερ της Ρωσίας) , έχει πάρει ένα «δρόμο» χωρίς επιστροφή.

Τέλος, στόχος των Αμερικανών είναι και η ίδια η Σερβία, η οποία προς το παρόν απέχει πολύ από το να « αλλάξει κυβέρνηση» , αλλά έχει ήδη εισέλθει σε ένα σημείο στο οποίο μπορούμε να μιλήσουμε για « ενδεχόμενα σοβαρά «χτυπήματα» με οικονομικές κυρώσεις», (λόγω της ουδέτερης, προς φιλορωσική στάση της) .

Εντάξει, οι Αμερικανοί «ήρθαν στα Βαλκάνια , αλλά τι θα φέρουν; Αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Οι Αμερικανοί ήρθαν πρωτίστως για να « ξηλώσουν» τον άξονα που διέρχεται κάθετα τον χώρο των Κεντρικών Βαλκανίων « Από την Αθήνα προς την Βουδαπέστη», δίνοντας προτεραιότητα σε διαδικασίες πολιτικής αποσύνθεσης, ενώ την ίδια στιγμή, προκρίνεται σαφώς η συνένωση των Τιράνων- Πρίστινας, γύρω από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.

Αυτό ακριβώς το σχέδιο έχει προκριθεί και ενεργοποιηθεί τώρα λόγω της ευθείας αντίστασης της Ρωσίας. Το αμερικανικό σχέδιο είναι εναντίον της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, δίνοντας προτεραιότητα και αυξάνοντας παράλληλα τους φόβους της Ευρώπης, για την ύπαρξη της «Μεγάλης Αλβανίας», με επικεφαλής το σχέδιο της δημιουργίας ενός «γεω-στρατηγικού χάους» από την Ουάσιγκτον, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι φόβοι αυτοί ενθαρρύνουν την πολιτική της Ουάσινγκτον προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία αφενός, αλλά και στην Ουκρανία από την άλλη πλευρά. Δηλαδή, περίπου ότι ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου θα ακολουθηθεί πιθανότατα και στην περίπτωση των Ουκρανών.

Η ιδέα της Ουκρανίας ως ενός ενιαίου ισχυρού κράτους, που θα μπορούσε να αντισταθμίσει την επιρροή της Ρωσίας, για περίπου δυόμισι δεκαετίες από την ανεξαρτησία της , ενώ οι ΗΠΑ την ίδια στιγμή «επιστρέφουν» στα Βαλκάνια προωθώντας τον άξονα Πριστινα-Τίρανα υπάρχει στα μυαλά των "φωστήρων" της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Ως εκ τούτου, η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, καθώς και το όνειρο της εδαφικής συνένωσης όλων των Αλβανών, σε βάρος των τεσσάρων γειτονικών Ορθοδόξων χωρών, μπορεί να είναι ένα όνειρο για τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Χασίμ Θάτσι, αλλά πιο πολύ είναι ένα χρήσιμο σχέδιο για «εκείνους» στην Ουάσιγκτον, ειδικά με την δημιουργία «σημείων πίεσης» και χάους σε ολόκληρη την περιοχή.

Στο σημείο αυτό, ο Zelico Cvijanovic, μιλά για αντι-ρωσική κινητοποίηση σήμερα στην ίδια την χώρα του την Σερβία, η οποία λαμβάνει χώρα σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι οι πολιτικές συγκεντρώσεις της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, οι οποίες μέχρι στιγμής απέδωσαν μικρά ποσοστά επιτυχίας.

Η δεύτερη είναι οι κοινωνικές συγκεντρώσεις , στις οποίες εστιάζεται η παρουσία του πολιτικού ακτιβιστή Σάσα Γιάνκοβιτς, ο οποίος κινητοποιεί ένα ευρύ μέτωπο από μη κυβερνητικές οργανώσεις, διανοούμενους, για τον ίδιο σκοπό . Η τρίτη είναι η «δημιουργία » πολιτικών προστριβών και αναταραχής μεταξύ του Προέδρου της χώρας και του πρωθυπουργού με σκοπό την δυσλειτουργία της διακυβέρνησης της χώρας.

Η Σερβία καλείται να αποφασίσει τάχιστα στη συνέχεια τι θα πρέπει να πράξει , διότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αμερικανική στρατηική της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας ως μέσο ανάφλεξης στα Βαλκάνια.

 Εθνικά θέματα - Ελλάδα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/04/2015 09:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αμερικανικό σχέδιο πρόκλησης χάους στις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες