ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Αριστερή Πρωτοβουλία: "Είναι ώρα αποφάσεων. "

-Να αναλάβουμε τις ευθύνες απέναντι σε μια αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση και μια απαξιωμένη Αντιπολίτευση.
-Η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου μοναδική διέξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο που οδηγούμαστε.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία της χώρας. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δέσμια των αντιφάσεων και των...
αδυναμιών της, όπως εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα των περιστάσεων.

Συνειδητοποιεί πως η απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες που καλλιέργησε και την πραγματικότητα ολοένα μεγαλώνει, την ίδια στιγμή που μικραίνουν καθημερινά τα περιθώρια αποφάσεων. Εγκλωβισμένη στον αδιέξοδο λαϊκισμό που εξέθρεψε, οδηγεί τη χώρα σε ολοένα και μεγαλύτερη απομόνωση, αναδεικνύοντας σε πρωταρχική της προτεραιότητα, όχι την επίλυση των προβλημάτων, αλλά την επικοινωνιακή τους διαχείριση.

Υπουργοί αλληλοδιαψεύδονται, πολιτικές αποφάσεις αφού πρώτα εξαγγέλλονται μετά αποσύρονται, ενώ καθημερινά αναιρούνται στην πράξη οι προεκλογικές τους εξαγγελίες. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται, το αφορολόγητο δεν αλλάζει, νέοι φόροι, κατ’ εντολή των ξένων, ετοιμάζονται, τα εργασιακά και οι επικουρικές βρίσκονται στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων», ενώ στο εσωτερικό της Κυβέρνησης μαίνεται η μάχη των δηλώσεων όσων επιδιώκουν τη σύγκρουση και την επιστροφή στην δραχμή και εκείνων που αντιλαμβάνονται πως μια πτωχευμένη Ελλάδα θα είναι μια χώρα κοινωνικά, εθνικά και οικονομικά διαλυμένη.

Οι λαϊκιστές της λεγόμενης Αριστεράς, χέρι – χέρι με τους λαϊκιστές της καθαρόαιμης Δεξιάς, μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια ευρώ σε παρωχημένους εξοπλισμούς, απαλλάσσουν πολιτικά την Διακυβέρνηση Καραμανλή, απελευθερώνουν δια νόμου τρομοκράτες, επεμβαίνουν, χωρίς καμία στρατηγική, στην Παιδεία και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης με τρόπο ερασιτεχνικό και με σοβαρότητα αντίστοιχη των δηλώσεων των αρμοδίων Υπουργών και αναβιώνουν με τις ίδιες λογικές τον χειρότερο παλαιοκομματισμό που έζησε ποτέ η χώρα.

Οι υπεύθυνοι της «διαπραγμάτευσης» αλλάζουν, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει, μετά χαράς, πως ξαναπήγε στα Εξάρχεια (λες και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας), τα ταμεία αδειάζουν, τα αποθεματικά ταμείων και Τ.Α. επιτάσσονται με διαδικασίες που θυμίζουν άλλα χρόνια και κανείς – ούτε οι ίδιοι – δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα. Οι εκλογές ξαναέρχονται στο προσκήνιο με ολίγο δημοψήφισμα, για να δώσουν τη χαριστική βολή στη χώρα και το λαό.

Απέναντι σε αυτή την αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική η αντιπολίτευση, δέσμια των επιλογών της τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται σε μόνιμη κρίση πολιτικής και στρατηγικής, όντας άμεσα συνδεδεμένη με τις πιο αντιλαϊκές επιλογές που υπήρξαν ποτέ!
Σαμαράς και Βενιζέλος αφού αμφισβητήθηκαν από το λαό, βρίσκονται σε μόνιμη διαδικασία αμφισβήτησης από τα κόμματά τους (ή ότι έχει απομείνει από αυτά).
Η κρίση αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά και η κατάσταση της κοινωνίας γίνεται μη αναστρέψιμη.

Αυτές τις στιγμές είναι φανερή η έλλειψη ενός συγκροτημένου προοδευτικού χώρου που θα μπορούσε να παρέμβει θετικά στις εξελίξεις. Η διάλυση του χώρου που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη των κατά καιρούς ηγεσιών του, η αδυναμία συνειδητοποίησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση από τους φερόμενους διεκδικητές μιας απόμακρης από το λαό κομματικής εξουσίας, αλλά και η μονότονη και επίμονη επιλογή να συμπορεύονται με τους γνήσιους εκφραστές της συντήρησης, μονιμοποιεί τα αδιέξοδα.

Η ανασυγκρότηση του χώρου, η δημιουργία μιας ενιαίας σοσιαλιστικής παράταξης με σαφέστατο προοδευτικό πρόσημο, η διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής, συγκροτημένης και νικηφόρας στρατηγικής εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο απαιτεί τη συμμετοχή όλων όσων μπορούν να προσφέρουν, όχι με πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά βάζοντας πλάτη σε ένα ουσιαστικό εγχείρημα που θα αναδείξει νέους πρωταγωνιστές, νέους ανθρώπους και νέες απόψεις.

Στην αντίθετη περίπτωση η αυξανόμενη απογοήτευση, ο φόβος για την καθημερινότητα, οι εθνικά επικίνδυνες επιλογές ανίκανων πολιτικών θα γεμίζουν το ποτήρι της πιο σκοτεινής πλευράς της πολιτικής μας ζωής.

Τα περιθώρια είναι στενά, ο χρόνος ελάχιστος και οι απαιτήσεις της κοινωνίας τεράστιες. Η ελπίδα – που δεν ήρθε – παραμένει ζωντανή, αρκεί να ανταποκριθούμε σήμερα στις απαιτήσεις των καιρών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/07/2015 09:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αριστερή Πρωτοβουλία: "Είναι ώρα αποφάσεων. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες