ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Κλείνει το νοσοκομείο του Ασύλου Ανιάτων.

Του Πέτρου Παπαβασιλείου.
Κλείνει μετά από «122 χρόνια αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς» το Άσυλο Ανιάτων.

Η διοίκηση του ιδρύματος, όπως προκύπτει από δύο διαφορετικά έγγραφα, κρίνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις του φορέα, και γι΄αυτό το λόγο καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τη «Διάλυση και παύση λειτουργίας του ΙΠΧΠ» (Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως ...
Πασχόντων).

Το πρώτο έγγραφο, που προανήγγειλε τη παύση του Ασύλου Ανιάτων, είχε τη μορφή εξώδικης δήλωσης και διαμαρτυρίας.
Απεστάλη στις 25 Φεβρουαρίου 2014 και είχε αποδέκτες τους 195 κηδεμόνες-συγγενείς των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και βαριές τετραπληγίες και φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Στο συγκεκριμένο εξώδικο, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικούσα Επιτροπή δήλωναν: «Το Ίδρυμα υποχρεούται να παύσει την λειτουργία του-διαλυθεί, λόγω του ότι πλέον αδυνατεί να εκπληρώσει τον σκοπό του».

Στις 21 Απριλίου 2015, η διοίκηση του ασύλου απηύθυνε πρόσκληση, με την οποία ενημέρωνε τα μέλη του φορέα ότι θα διεξαχθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (αρχαιρεσίες), το σχέδιο εξυγίανσης και τη διάλυση-παύση της λειτουργίας του Ιδρύματος Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων. Ωστόσο, όταν η πρόεδρος των 117 εργαζομένων του Ασύλου Ανιάτων, Δέσποινα Πλάκα, κατήγγειλε ότι ο φορέας θα κλείσει -κάτι που αποτυπώνεται και στα έγγραφα- η διοίκηση έκρινε σωστό να μηνύσει την επί 18 μήνες απλήρωτη εκπρόσωπο των εργαζομένων!
Η πρόεδρος των εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Δέσποινα Πλάκα (φωτό: ethnos.gr)

Σε κλητήριο θέσπισμα, με αριθμό Γ2014/1173 και ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2015, η διοίκηση του ιδρύματος κατηγορεί την κ. Πλάκα ότι διαδίδει πως «θα κλείσει το Άσυλο Ανιάτων λόγω αδυναμίας βιωσιμότητας». Τα ερωτήματα που προκύπτουν, πολλά: 1) Γιατί καταγγέλλεται η πρόεδρος των εργαζομένων για κάτι που η ίδια η διοίκηση παραδέχεται με δύο διαφορετικά έγγραφα; 2) Είναι επιλήψιμο, οι 117 εργαζόμενοι του ιδρύματος -απλήρωτοι όλοι, επί 18 μήνες- να εκδηλώνουν την αγωνία τους για το «αύριο» των οικογενειών τους, αλλά και των συγγενών των νοσηλευόμενων στις εγκαταστάσεις του ασύλου; 3) Πώς είναι δυνατόν να κλείνει ένας φορέας ο οποίος -λόγω καταστατικών προβλέψεων- κατέχει στο περιουσιολόγιό του, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, σημαντικές αξίες σε ακίνητα και δωρεές;

Ακολουθεί η πρόσκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης:

 altsantiri.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/27/2015 11:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κλείνει το νοσοκομείο του Ασύλου Ανιάτων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες