ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Τέρενς Κουίκ: "Οι αθλητικές εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία με το νεύμα ενός χεριού. "

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ μετείχε σήμερα (26.05.15) σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα η «Βία στον Αθλητισμό». Η Ημερίδα έγινε στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ο Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Η βία στα αθλητικά γήπεδα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, με πολλούς...
πρωταγωνιστές.
Συμπεριλαμβάνω όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς να εξαιρώ ούτε την φανατική και πολλές φορές, ποινικά ελέγξιμη σε τίτλους και γλώσσα, που χρησιμοποιούν οπαδικές αθλητικές εφημερίδες, αλλά και κανάλια και ραδιόφωνα.

Δεν μπορώ να εξαιρέσω, ούτε τις Διοργανώτριες αρχές, με τις ποινές - «χάδι» που επιβάλλουν.

Και δεν μπορώ να εξαιρέσω ούτε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι μια φορά δεν μαζεύτηκαν στη σέντρα του γηπέδου - απειλώντας με αποχώρηση - προκειμένου να «απαντήσουν» στις κερκίδες εκείνες, που βρίζουν μάνες, βρίζουν παράγοντες και εκτοξεύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλο το «οπλοστάσιο» τους, το οποίο έχουν «αποθηκεύσει» από το προηγούμενο βράδυ ή που το «περνούν» την ίδια ημέρα, με την συνέργεια «αδιάφορων» σεκιουριτάδων.

Τελικά, βέβαια, την απόλυτη δυνατότητα για την μη «εκτροπή» των οπαδικών κερκίδων, την έχουν οι ίδιες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, καθώς το θεωρώ δεδομένο, ότι το νεύμα ενός Προέδρου μπορεί να προλάβει ή να ηρεμήσει καταστάσεις, όπως μπορεί και να αποβάλλει από το γήπεδο του τους πυρήνες των ταραξιών, που είναι γνωστοί με όνομα κι επίθετο στην κάθε ανώνυμη αθλητική εταιρεία.

Κανένας, ποτέ, δεν μου έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που υποβάλλω τακτικά, γιατί οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες παίζουν σε «γήπεδα - εκκλησίες» σε αγώνες Champions League ή Europa League και στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος δημιουργούνται όλα αυτά τα βίαια επεισόδια που κατά καιρούς βιώνουμε.

Κάνω έκκληση, να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι ίδιες οι Διοικήσεις των ΠΑΕ, σε συνεργασία με ΠΣΑΤ και με ΠΣΑΠ και παράλληλα με την Super League και την ΕΠΟ.

Ήρθε η ώρα να υπάρξει αυτορρύθμιση στο θέμα της βίας στα γήπεδα. Ήρθε η ώρα οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες - μικροεπενδυτές ή μεγαλοεπενδυτές - να ελέγξουν τα του οίκου τους.

Σίγουρα, στις κερκίδες το φαινόμενο της βίας βιώνει διαφορετικά από άλλες εποχές.

Τώρα, έχουμε ομάδες ανθρώπων, που συμμετέχουν σε ένα πελώριο κοινωνικό πρόβλημα, που αποτυπώνεται με τον ίδιο φανατισμό και στα γήπεδα και στους δρόμους των πόλεων.

Δεν μπορεί κανείς να παραμείνει απαθής, όταν μάλιστα οι περισσότεροι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι νέα παιδιά. Είναι τα δικά μας και τα δικά τους παιδιά».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/27/2015 10:39:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: "Οι αθλητικές εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία με το νεύμα ενός χεριού. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες