ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015.

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, αλλά και των Συλλόγων/φορέων.

Ο Δήμος Ζηρού σε μία προσπάθεια να στηρίξει και να αναδείξει όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το φετινό καλοκαίρι με διοργανωτή τον ίδιο, είτε τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συγκέντρωσε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι στον Δήμο, με σκοπό να εκδώσει καλεντάρι με τίτλο «Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου...
Ζηρού 2015».

Η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με διοργανωτή τον Δήμο Ζηρού, θα ανοίξει στις 21 Ιουνίου με εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φιλιππιάδα. Την επομένη (22 Ιουνίου) θα διοργανωθεί φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, επίσης στη Φιλιππιάδα με τη συμμετοχή της αδελφότητας Ανωγειατών, του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου και τον σύλλογο Συρακιωτών.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε σχετική του δήλωση αναφέρει: «Ο Δήμος Ζηρού ενθαρρύνει και στηρίζει τις προσπάθειες όλων των συλλόγων και φορέων που καλλιεργούν και προάγουν τον Πολιτισμό και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Επίσης στηρίζει και κάθε αθλητική ή άλλη δραστηριότητα. Μετά τη συνένωση των τριών πρώην Δήμων Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού και Ανωγείων και της Κοινότητας Κρανιάς, εκτιμώ ότι είναι έντονη η ανάγκη για απόκτηση και αφομοίωση μίας νέας πολιτιστικής ταυτότητας και συνείδησης, που θα έρχεται από το παρελθόν, θα αφομοιώνει στοιχεία και ιδέες της σύγχρονης πολιτιστικής εποχής και θα μας οδηγεί σε ένα δημιουργικότερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Μέσα από την επικοινωνία των πολιτών και των φορέων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, τη συνεργασία και τη συνέργεια, τον πρέποντα σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής ξεχωριστά, μπορούμε να αναδείξουμε αλλά και να συνδιαμορφώσουμε τη νέα πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό θα διευρύνουμε τους πολιτιστικούς ορίζοντες του τόπου μας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο αλλά και μέσο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Η ποικιλία πολιτιστικών στοιχείων και εκφάνσεων που παρατηρείται στον Δήμο μας, συνθετικά μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχτεί ομοιόμορφα αλλά όχι μονότονα.
Σε αυτή την εξέλιξη και τη νέα πρόκληση, παρά τις αντιξοότητες της εποχής ο Δήμος Ζηρού είναι αποφασισμένος να τηρήσει ενεργητική στάση μέσα από τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. Αφού συγχαρώ τα προεδρεία αλλά και όλα τα μέλη των συλλόγων/φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστική μας κληρονομιάς, θα ήθελα να καλέσω όλους και ιδιαίτερα τους νέους, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν ενεργά για την επιτυχία τους. Οι πολίτες είναι αυτοί που εκ-πολιτίζουν και ταυτόχρονα εκπολιτίζονται. Με όχημα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό μπορούμε να οδηγήσουμε τον Δήμο μας ψηλότερα».

«Για πρώτη φορά ο Δήμος Ζηρού φροντίζει να αναδείξει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις όλων των συλλόγων και να τις στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Ήδη μέρος των εκδηλώσεων έχουν αρχίσει να αναρτώνται σε ειδικό ημερολόγιο στην ιστοσελίδα του Δήμου dimoszirou.gr, όπου θα υπάρχει διαρκή και άμεση ενημέρωση για την πραγματοποίησή τους» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
1 Ιουνίου: Ημερήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Θεοτόκου της Φανερωμένης στον Κερασώνα.
2 Ιουνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στο Πολυστάφυλο.
6 Ιουνίου: Παράδοση -παραλαβή εικόνας Παναγίας Σουμελά στη Νέα Κερασούντα για μόνιμη προσκυνηματική παραμονή.
6 Ιουνίου: Έκθεση φωτογραφίας από τον σύλλογο ΚΑΔΡΩ στη Φιλιππιάδα.
7 Ιουνίου: Εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Κερασούντα.
7 Ιουνίου: Εκδρομή στην Κέρκυρα (Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών).
9 Ιουνίου: Ημερίδα με θέμα την ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης Ζηρού.
10 Ιουνίου: Εκδήλωση Χορωδίας Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας (χώρος Θεατράκι-Φιλιππιάδα).
17 Ιουνίου: Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Φιλιππιάδας, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας.
20 Ιουνίου: Χορευτική εκδήλωση παιδικών τμημάτων και τμήματος ενηλίκων με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και ευρωπαϊκούς (Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου –Λυκείου Θεσπρωτικού) ώρα 7.00 μ.μ.
21 Ιουνίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στη Φιλιππιάδα (Διοργανωτής Δήμος Ζηρού)
22 Ιουνίου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Φιλιππιάδα (Διοργανωτής Δήμος Ζηρού, με τη συμμετοχή της αδελφότητας Ανωγειατών, του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου και τον σύλλογο Συρακιωτών).
29 Ιουνίου: Εορταστική εκδήλωση (πανηγύρι Αγίων Αποστόλων) στον Γοργόμυλο.

2-3 Ιουλίου: Εκδρομή στην Κωνστ/πολη και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την Ενορία Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας.
4 Ιουλίου: Εορταστική εκδήλωση στη Νέα Κερασούντα (Διοργανωτής Ποντιακός σύλλογος Νέας Κερασούντας).
4 Ιουλίου: Πολιτιστική εκδήλωση στο Θεσπρωτικό (στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου) με διοργανωτές τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο πρώην Δήμου Θεσπρωτικού και την Φιλαρμονική Θεσπρωτικού. «Συνάντηση χορευτικών τμημάτων».
5 Ιουλίου: Εκδήλωση με παραδοσιακά εδέσματα (πίτες κλπ) στο Θεσπρωτικό (Διοργανωτής Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού).
6-7 Ιουλίου: Διήμερη εορταστική εκδήλωση στην Πέτρα (Διοργανωτές Πολιτιστικός σύλλογος και Τοπική Κοινότητα).
6-7 Ιουλίου: Θρησκευτικό πανηγύρι στον Γυμνότοπο στον χώρο της Αγίας Κυριακής (Πολιτιστικός Σύλλογος Γυμνοτόπου).
12 Ιουλίου: Εκδήλωση «Ηπειρώτικες όχθες» στον Άγιο Γεώργιο (Συνδιοργάνωση Δήμου –Πανηπειρωτικής, Περιφέρειας Ηπείρου και συλλόγων –ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.).
17 Ιουλίου: Εθελοντική αιμοδοσία στον Κερασώνα (Εθελοντές αιμοδότες).
17 Ιουλίου: Μουσική βραδιά στον Κερασώνα (Διοργανωτής εκπολιτιστικός σύλλογος Κερασώνα), με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Ηλία Πλαστήρα στην παρουσίαση παραδοσιακών χωρών με ώρα έναρξης 10.00 μ.μ. (αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου).
18 Ιουλίου: Παιδική γιορτή στον Κερασώνα (Διοργανωτής Εκπολιτιστικός σύλλογος) με μουσική, φαγητό, εκπλήξεις και Παιδική θεατρική παράσταση του έργου «Ο Μορμόλης» από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» με ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. (αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου).
20 Ιουλίου: Εκδήλωση (πανηγύρι) στον Προφήτη Ηλία Μελιανών (Διοργανωτής Πολιτιστικός –Περιβαλλοντικός Σύλλογος απανταχού Μελιανιτών).
24 Ιουλίου: Αντάμωμα στην Πλατεία Συντάγματος Ξηροβουνίου στο Ανώγειο.
24 Ιουλίου: Εορταστική εκδήλωση στη Νέα Κερασούντα (Διοργανωτής σύλλογος «Κατσαντώνης»)
25 Ιουλίου: Εκδήλωση στην Παναγιά για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής (διοργανωτής εκκλησιαστική επιτροπή).
26 Ιουλίου: Εορταστική εκδήλωση στην Κλεισούρα.
31 Ιουλίου: Ψυχαγωγική δημοτική εκδήλωση στον Άσσο με διοργανωτή τον Σύλλογο αποδήμων Ασσιωτών «Μάρκος Μπότσαρης».
31 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση στον Κερασώνα (διοργανωτής εκπολιτιστικός σύλλογος Κερασώνα). Θα ανέβει η κωμωδία «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες» από το καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» με ώρα έναρξης 10.00 μ.μ. (αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου).

1η Αυγούστου: Γιορτή κτηνοτροφίας (Κρανιά –Τύργια)
1η Αυγούστου: Εκδήλωση της φιλαρμονικής Θεσπρωτικού στο Θεσπρωτικό.
1η Αυγούστου: Μουσική βραδιά στον Κερασώνα (διοργανωτής εκπολιτιστικός σύλλογος) με ελληνική και ξένη μουσική με DJ στην Πλατεία του Χωριού.
1η Αυγούστου: Τιμητική εκδήλωση στον Άσσο, αφιερωμένη στους δασκάλους με μακροχρόνια υπηρεσία στα Δημοτικά Σχολεία του Άσσου. (Διοργανωτής σύλλογος αποδήμων Ασσιωτών «Μάρκος Μπότσαρης»).
2 Αυγούστου: Αθλητικές εκδηλώσεις στον Άσσο. (Γύρος του Άσσου και ποδοσφαιρικοί αγώνες) (Διοργανωτής σύλλογος αποδήμων Ασσιωτών «Μάρκος Μπότσαρης»).
5 Αυγούστου: Παρουσίαση του «Συλλογικού και Συλλεκτικού βιβλίου του Σωκράτη Βασιλείου με τίτλο: Έτσι μάθαμε γράμματα’» στις Παπαδάτες (Πλατεία ώρα 7.30 μ.μ.).
6 Αυγούστου: Εκδήλωση στον Κερασώνα για τον εορτασμό του Σωτήρος.
8 Αυγούστου: Γλέντι Α.Σ. Κεραυνού Θεσπρωτικού στο Θεσπρωτικό.
8-9 Αυγούστου: Διήμερο Rock Festival (Rapido Molino) στον Γοργόμυλο.
10 Αυγούστου: Εκδήλωση –αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική με τίτλο «Μουσικές διαδρομές στην παράδοση» στον Γυμνότοπο με διοργανωτή τον Πολιτιστικό σύλλογο «Πάτερ Κοσμάς».
11-12 Αυγούστου: Διήμερο Zero festival στη λίμνη Ζηρού (Διοργανωτής σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας).
11 Αυγούστου: Pasta party εν’ όψει ποδηλατικού αγώνα στο Πολυστάφυλο.
12 Αυγούστου πρωί: - Ποδηλατικός γύρος Πολυσταφύλου (Διοργανωτής σύλλογος Πολυσταφυλιτών – Αδελφότητας Πολυσταφυλιτών «Η Αγία Τριάδα»).
12 Αυγούστου βράδυ: 8ο River Party Αχέροντα σε νέα τοποθεσία στο Πολυστάφυλο (Διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών –Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών «Η Αγία Τριάδα»).
13 Αυγούστου: Εκδήλωση για παιδιά στο Πολυστάφυλο (Διοργανωτής πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών- Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών «Η Αγία Τριάδα»).
14 Αυγούστου: Μουσική εκδήλωση (γλέντι) στο Ριζοβούνι.
14 Αυγούστου: Εκδήλωση (γλέντι) για τον εορτασμό της Θεοτόκου στην Παλαιά Φιλιππιάδα (Διοργανωτής Αθλητικός Όμιλος Φιλιππιάδας).
14 Αυγούστου: Εορταστική εκδήλωση (πανηγύρι) σε Τύργια -Κρανιά
14 Αυγούστου: 4ος ημιμαραθώνιος Λάκκας Σουλίου (21,2 χλμ) με αφετηρία την Πλατεία Παπαδατών και διαδρομή Νικολίτσι, Άσσο, Μελιανά, Χάλασμα, Παπαδάτες.
15 Αυγούστου: Πάρτι νεολαίας στις Παπαδάτες με διοργανωτή τον Πολιτιστικό σύλλογο.
15 Αυγούστου: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Κερασώνα
15 Αυγούστου: Αντάμωμα των απανταχού Γοργομυλιωτών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γοργόμυλο.
15 Αυγούστου: Ημερήσιο θρησκευτικό - παραδοσιακό πανηγύρι στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πολυστάφυλο.
16 Αυγούστου: Μουσική εκδήλωση στην Ελιά –Νικολίτσι.
16 Αυγούστου: Εκδήλωση (γλέντι με παραδοσιακή μουσική) στο Πολυστάφυλο (Διοργανωτής πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών).
21 Αυγούστου: 6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο μεσοχώρι Θεσπρωτικού (Διοργανωτής Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού).
23 Αυγούστου: Λιτανεία και Δημοτική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδατών με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

 Στο εν λόγω πρόγραμμα είναι πιθανό να υπάρξουν μικρές προσθαφαιρέσεις ή αλλαγές για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/27/2015 10:58:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες