ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ξεκίνησε και στα Ιωάννινα η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης: Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.)

-Μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον εξοπλισμό που διαθέτει παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
-Επιπλέον, (20) οχήματα ειδικού τύπου έχουν διατεθεί σε δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας της περιφέρειάς μας για την αστυνόμευση παραμεθόριων περιοχών.
-Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του...
Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημείο αναφοράς του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη».
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), η οποία παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Επιπρόσθετα, έχουν διατεθεί σε δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας της περιφέρειάς μας (Δ.Α. Ιωαννίνων και Δ.Α. Θεσπρωτίας), 20 οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα), προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η επιτήρηση των παραμεθόριων περιοχών. Οι συγκεκριμένες δράσεις αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπονήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, μεσαίου επιπέδου, που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση της εμφανούς αστυνόμευσης και να εγκαινιάσει μια νέα σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες.Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει ως αποστολή:
• την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
• την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής του,
• την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
• την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
• τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
• την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,
• τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.Απώτερος σκοπός του θεσμού είναι να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής του, ενώ επιδιώκεται η λειτουργία του να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε μέρη, που μέχρι τώρα αυτή δεν ήταν εφικτή και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση, διευκολύνοντας στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητά τους.

Σήμερα (08-05-2015) το πρωί, στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας και των οχημάτων ειδικού τύπου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών.Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:
«Σας καλωσορίζουμε στο ωραίο αυτό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, με αφορμή την παρουσίαση του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα πλαίσια της αντιεγκληματικής πολιτικής των ετών 2015-2019, έχει εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.

Στα πλαίσια αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου έχει θεσμοθετηθεί και υλοποιείται από την 27-04-2015, ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που είναι σε πλήρη υλοποίηση του κεντρικού στρατηγικού στόχου της Ελληνικής Αστυνομίας «Αστυνομία κοντά στον πολίτη». Με τον θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία να έρθει κοντά με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μικρούς οικισμούς και απομακρυσμένες, από τα μεγάλα αστικά κέντρα, περιοχές.

Ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι ένας παράλληλος θεσμός που έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες εμφανείς αστυνομικές δράσεις και έχει στόχο να πλησιάσει στα προβλήματα των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους. Στην περιοχή των Ιωαννίνων δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί, σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο, όπου κατοικούν άνθρωποι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής πρόσβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Έρχεται λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία με τον θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων να επισκέπτεται με κάποιο προγραμματισμένο δρομολόγιο, απομακρυσμένους οικισμούς καθημερινά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες που έχουν κάποιο πρόβλημα να απευθυνθούν στην κινητή αστυνομική μονάδα σε τόπο και σε χρόνο που θα έχoυν προ ανακοινωθεί. Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα κινείται με όχημα ειδικού τύπου, που είναι εξοπλισμένο με φορητό Η/Υ, που είναι συνδεδεμένος με όλες τις εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή από εκεί οι αστυνομικοί μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να γίνει και από ένα γραφείο της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν τη δυνατότητα να ακούν παράπονα και προβλήματα πολιτών, να προβαίνουν σε θεωρήσεις γνησίου υπογραφής, σε επικυρώσεις εγγράφων, να δέχονται εγκλήσεις πολιτών και είτε να δίνουν επιτόπου άμεσες λύσεις είτε να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία.Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό αστυνομικό τμήμα, που αποτελείται από τρεις αστυνομικούς (Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας), όπου θα υπάρχει και ανακριτικός υπάλληλος, για να μπορούν να διεκπεραιώνονται και όλες οι διοικητικής και προανακριτικής φύσεως διαδικασίες στο σημείο. Έτσι θα είμαστε κοντά στους πολίτες στην ύπαιθρο και παράλληλα θα μπορούμε να έχουμε και μια καλύτερη επικοινωνία με αυτούς.

Επίσης, στα πλαίσια του ίδιου επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΕΤΟΣ», η Ελληνική Αστυνομία, έχει προμηθευτεί με -150- Ι.Χ.Φ. οχήματα, ειδικού τύπου, εκ των οποίων τα -20- έχουν κατανεμηθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου. Τα οχήματα αυτά είναι για τη θωράκιση των συνόρων και για εποχούμενες περιπολίες κοντά στα σύνορα. Έχουν κατανεμηθεί -12- από αυτά στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και -8- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Η προμήθεια αυτών έγινε με πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και με την ενίσχυση αυτών των οχημάτων, πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε πολλές ανάγκες που είχαμε σε οχήματα και μάλιστα με οχήματα σκληροτράχηλα, τα οποία είναι κατάλληλα για να κινούνται σε δύσβατες και ορεινές περιοχές, που όπως γνωρίζετε, οι περιοχές μας έχουν αρκετές.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν το θεσμό και να χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό όλοι όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται για μια απλή εργασία και να κατεβαίνουν στις πόλεις για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις, που έχουν σχέση με την αστυνομία.

Καλώ όλους τους Τοπικούς Φορείς, τους Δημάρχους, τους εκπροσώπους αυτών, τον Περιφερειάρχη και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών τους, για τα δρομολόγια της κινητής αστυνομικής μονάδας, ώστε να λύνονται εκεί τα προβλήματα και να μην χρειάζονται οι πολίτες να έρχονται στις μεγάλες πόλεις για τις υποθέσεις αυτές.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
• Α΄ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
• Β΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
• Γ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
• Δ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
• Ε΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
• ΣΤ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
• Ζ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες- Άρματα –Δίστρατο.

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
• Σάββατο (09-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
• Δευτέρα (11-05-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
• Τρίτη (12-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
• Τετάρτη (13-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
• Πέμπτη (14-05-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
• Παρασκευή (15-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
• Σάββατο (16-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/08/2015 01:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ξεκίνησε και στα Ιωάννινα η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης: Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες