Η άρση του Ρωσικού εμπάργκο και οι χαφιεδοπαπαγάλοι.
Ένα μεγάλο θέμα που δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα ΜΜΕ, είναι αυτό της άρσης του Ρωσικού εμπάργκο στην χώρα μας, πραγματοποιώντας την υπόσχεση του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) ενημέρωσε το ...
υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την άρση του εμπάργκο και για τη χορήγηση άδειας σε δεκατέσσερις ελληνικές εταιρείες για εξαγωγή προϊόντων.
Ένας αριθμός εταιρειών που θεωρείται πολύ σημαντικός, και που αναμένεται να αυξηθεί αφού οι παραπάνω δεκατέσσερις είναι αυτές που εγκρίθηκαν σε πρώτη φάση.
Το κλιμάκιο των Ρώσων ελεγκτών ήταν στην Ελλάδα τον Απρίλιο και για περίπου τρεις εβδομάδες έκανε επιτόπιους ελέγχους σε ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας που έχει ο οργανισμός
Η πλειονότητα των εταιρειών αφορούν τον κλάδο των γαλακτοκομικών και της αλλαντοβιομηχανίας, και σίγουρα δίνει μεγάλη ανάσα στα Ελληνικά προϊόντα και στις εξαγωγές τους αφού εκτιμάται ότι το 2014 οι Ελληνικές εξαγωγές έχασαν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα του εμπάργκο που αποφάσισε το Κρεμλίνο προς αντίποινα στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στάση του στην Ουκρανία.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ώστε τα προϊόντα μας να εξαχθούν μέσω τρίτων χωρών είχαμε σημαντικές μειώσεις στην εξαγωγή, όπου και αυτή των μανταρινιών υποχώρησε κατά 81%, των ακτινιδίων κατά 60% και άλλων προϊόντων σε ποσοστό να κυμαίνεται στο 50%.
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μεγάλη εξέλιξη, εν όψει μάλιστα και της θερινής σεζόν, αλλά και του ότι η Ελληνική οικονομία έχει άμεση ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.
Φυσικό είναι το παραπάνω γεγονός να μην αρεστό σε πολλούς ευρωπαίους, κατά τα άλλα σύμμαχούς μας, και με πρωτοστάτη την Γερμανία να εξαντλούν την επιρροή τους στα εγχώρια ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν διάφορα.
Μεταξύ αυτών, πως η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε τυχόν παράταση των μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, κάτι που λήγει στις 31 Ιουλίου 2015.
Το γνωστό και μη εξαιρετέο… για την αγάπη που μας έχει…. Bloomberg, είναι από τα πρώτα που φρόντισαν για κάποιες τέτοιες δημοσιεύσεις, που αναπαρήγαγαν ξένα αλλά και ελληνικά sites και blogs και όπως είναι φυσικό να υπάρξει ένας πόλεμος δημοσιεύσεων από υπέρ και κατά, προς πληροφόρηση και παραπληροφόρηση των πολιτών.
Σε αντίθεση των παραπάνω δημοσιεύσεων έρχονται δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, και αυτό γιατί ενώ οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, ωστόσο έλαβαν την άρνησή του.
Έπειτα την συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως του ζητήθηκε να επεκτείνει τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία.
Η απάντηση του ΥΕΘΑ ήταν πως το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα αφού περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές, και πως αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Επίσης εξήγησε στην Υφυπουργό των ΗΠΑ, πως την Ελλάδα και Ρωσία συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί λόγω της κοινής θρησκείας και οικονομικής συνεργασίας, και πως η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας και αδελφό έθνος.
Για να κλείσω, είναι φυσικό και επόμενο πως όσο η Ελλάδα θα στρέφεται προς τη Ρωσία θα υπάρχουν αντιδράσεις.
Και επίσης είναι φυσικό πως όσο υπάρχει Ορθοδοξία, η Ελλάδα θα είναι φίλα προσκείμενη προς τη Μόσχα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να θεωρούν τους Ρώσους Ορθόδοξους αδελφούς.