Η εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη.
Αξιωματικού εα-Οικονομολόγου-Συγγραφέα- Μέλους του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.
«Η δημοκρατία μας είναι μόνον το τραίνο, στο οποίο επιβαίνουμε μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας».
Αυτή είναι η ανατριχιαστική δήλωση, η οποία δεν ...
ανησύχησε όσο έπρεπε τους Ευρωπαίους που συνεχίζουν να «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου».
Οι μουσουλμάνοι κυμαίνονται σήμερα μεταξύ του 4-10% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης, ανάλογα με τη χώρα, και αυξάνονται συνεχώς με μεγάλη ταχύτητα. Στην εγκληματική δράση των ισλαμιστών, εκτός από τα παλαιότερα περιστατικά, ήρθαν να προστεθούν και οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι συσκέπτονται ίσως γιατί δεν θέλουν να σκέπτονται.
Πολλοί επιστήμονες εδώ και χρόνια υποστηρίζουν ότι η αύξηση των μουσουλμανικών πληθυσμών στα δυτικά κράτη θα οδηγήσει σε σύγκρουση, λόγω της ασυμβατότητας Δύσης και Ισλάμ. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη, όσων πιστεύουν στην δυνατότητα αφομοίωσης ή ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στα δυτικά κράτη.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αδύνατο και όσοι δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που προέρχεται από την εξάπλωση του Ισλάμ στην Δύση εθελοτυφλούν. Τα επιχειρήματα περί ύπαρξης μετριοπαθούς Ισλάμ που επιτρέπει την ειρηνική συνύπαρξη γηγενών Ευρωπαίων και μουσουλμάνων μεταναστών, περί της δυνατότητας ενσωμάτωσης την μουσουλμάνων στις κοινωνίες της Ευρώπης ή περί σταδιακής δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού Ισλάμ», έχουν καταρριφθεί από τα γεγονότα που προανέφερα καθώς και πολλά άλλα.
Οι πρόσφατες επιθέσεις είχαν ως δράστες μουσουλμάνους που γεννήθηκαν ή έζησαν πολλά χρόνια σε δυτικά κράτη - επομένως θα έπρεπε να έχουν ενσωματωθεί κατά τους υποστηρικτές του πολυπολιτισμικού μοντέλου - κι όχι μουσουλμάνους που ξεκίνησαν από κάποια μακρινά ισλαμικά κράτη με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κράτη της δύσης με τα οποία δεν είχαν κάποια επαφή. Αυτοί που έρχονται από μακριά πετάνε στη θάλασσα χριστιανούς για να πνιγούν στο όνομα του Ισλάμ. Ως προς τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πέραν από μεμονωμένα άτομα στην Ευρώπη υπάρχουν διάσπαρτες ομάδες και πυρήνες ακραίων ισλαμιστών σε θέση αναμονής.
Είναι θέμα χρόνου και συγκυριών η ενεργοποίησή τους. Η κύρια αιτία δημιουργίας αυτών των ομάδων είναι η πίστη των μελών τους σε μία θρησκεία - ή ακριβέστερα σε ένα οικονομικό-κοινωνικό-θρησκευτικό-πολιτικό σύστημα που έχει ως απώτερο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία επί των αλλοθρήσκων ειρηνικά ή βιαίως.
Γεννάται, λοιπόν, το κρίσιμο ερώτημα: Υπάρχει νομικό πλαίσιο σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο να προστατευθούμε από την επερχόμενη λαίλαπα; Η απάντηση είναι καταφατική, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Είναι γνωστό ότι τα τζαμιά αποτελούν, εκτός από τόπο λατρείας, τους χώρους όπου κατηχούνται, διδάσκονται την σαρία ως υπέρτατο νόμο και προετοιμάζονται για την εγκληματική τους δράση οι φανατικοί ισλαμιστές. Κατ’ αρχάς η θρησκευτική ελευθερία, που περιλαμβάνει το δικαίωμα ανέγερσης και λειτουργίας χώρων λατρείας, κατοχυρώνεται από τα περισσότερα ευρωπαϊκά συντάγματα και διάφορες διεθνείς συμβάσεις. Στη χώρα μας υφίσταται νομοθεσία που καθορίζει την διαδικασία με την οποία οι πιστοί κάθε γνωστής θρησκείας μπορούν να προβαίνουν στην ανέγερση και λειτουργία χώρων λατρείας.
Επομένως, δεν μπορεί κανείς να συζητά για γενική απαγόρευση της ανέγερσης χώρων λατρείας. Αυτό που επιτρέπεται, με βάση το ισχύον δίκαιο, είναι ο περιορισμός του δικαιώματος ανέγερσης ή λειτουργίας χώρων λατρείας - άρα και τζαμιών - εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Πέραν των τυπικών λόγων για τους οποίους το κράτος θα μπορούσε να απαγορεύσει την ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου (π.χ. παράβαση πολεοδομικής νομοθεσίας), η ανέγερση και λειτουργία τζαμιών θα μπορούσε να απαγορευθεί για τους λόγους που προβλέπονται στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις (π.χ. για την προστασία της δημόσιας τάξης, της δημόσιας ασφάλειας κλπ).
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή περιορισμών στην ανέγερση και λειτουργία τζαμιών, όπως η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας (Τζιχάντ-ιερός πόλεμος) και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, η προστασία της δημόσιας τάξης.(Προσευχή παρά την απαγόρευση στα προπύλαια) η προστασία της δημόσιας υγείας, η δημόσια ηθική (χρηστά ήθη), τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Πόλεμος-επιστράτευση).
Για να περιορίσει ένα κράτος νόμιμα την ελευθερία εκδήλωσης της θρησκείας πρέπει να επιδιώκει έναν νόμιμο σκοπό, η φύση την επέμβασης πρέπει να είναι ανάλογη με τον σκοπό και να δικαιολογεί την επέμβαση. Όσον αφορά το τέμενος στην Αθήνα επισημαίνονται ο κίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, τα χρηστά ήθη και προσηλυτισμό. Εκτός από αυτό η κατασκευή με δημόσια δαπάνη και σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το κράτος υπερβαίνει της συμβατικές μας υποχρεώσεις και επομένως και άλλες θρησκείες θα ζητήσουν την ίδια προνομιακή μεταχείριση.
Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι υπάρχουν στελέχη της Αλ Κάιντα στις τάξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που εισβάλουν στην Ελλάδα. Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών. Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος.
Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Θα προσέθετα ένα φοβερό αλλά πιθανότατο σενάριο σε περίπτωση κρίσης ή και πολεμικής σύρραξης με τη Τουρκία.
Οργανωμένοι λαθρομετανάστες μισθωμένοι και εξοπλισμένοι από τη γείτονα χώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκτός από κατασκοπία θα προβούν σε εκτεταμένες δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις στρατηγικής, σε ταραχές και λεηλασίες με αντικειμενικό σκοπό την αποδυνάμωση της εθνικής μας άμυνας και την πτώση του ηθικού του πληθυσμού.
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αδυναμία του φιλελεύθερου δικαίου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ισλαμική επέλαση αποτελεί ρήγμα στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα. Οι νόμιμοι και οι παράνομοι μετανάστες είναι πιθανόν να επιδιώξουν την βίαιη κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ισλαμικών καθεστώτων. Αν επικρατήσει η κοσμοθεωρία του Ισλάμ θα έρθει η καταστροφή του δυτικού πολιτισμού.
Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατηγός Γεωργιάδης
Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατηγός Γεωργιάδης από την Ξάνθη για τις ανακρίβειες του Θεοδωράκη στο «Ενικός»!
Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε …Με σημερινό Δελτίο τύπου ο Στρατηγός ε.α Γεωργιάδης αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας τις ανακρίβειες του Προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την Περιφορά του Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος !
Καταρρίπτει ένα προς ένα τα δήθεν επιχειρήματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή όπως ότι δήθεν δόθηκε και η περιβόητη εντολή του ΥΕΘΑ Καμμένου να γίνει η Περιφορά στον Εχίνο !
Να αναφέρουμε εδώ ότι όταν ο δημοσιογράφος Ντεντέ κάλεσε σε διαμαρτυρία τους Κατοίκους της Ξάνθης για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο σύμφωνα με Τούρκικη εφημερίδα μαζεύτηκαν πέντε άτομα που τα ανέφερε ονομαστικά …Ποιός ο λόγος να υιοθετήσει τις απόψεις του δημοσιογράφου ο Πρόεδρος του.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΤΑ 8 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ"
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (ΕΛΙΝΗΣ) και οι ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ οργάνωσαν σεμινάριο με θέμα: "Τα 8 βήματα της αλλαγής" με εισηγητή τον Δημήτρη Βαλασίδη, Αξιωματικό εα-Οικονομολόγο-Συγγραφέα. Το σεμινάριο ήταν προσφορά των παραπάνω οργανισμών στο πλαίσιο της κοινωνικής τους εύθύνης προς τους νέους και όχι μόνον Θεσσαλονικείς.
Ο κ.Βαλασίδης ανέφερε ότι η αλλαγή σε έναν οργανισμό, μια επιχείρηση ή ένα πρόσωπο μπορεί, σύμφωνα με τον John Kotter να γίνει με δύο τρόπους:
• Βλέπω-Αισθάνομαι-Αλλάζω.
• Αναλύω-Σκέφτομαι-Αλλάζω.
Στην πρώτη περίπτωση η αλλαγή επέρχεται σε 8 φάσεις που είναι:
• Δημιουργία της αίσθησης του επείγοντος.
• Συγκρότηση της ηγετικής ομάδας που θα διοικήσει την αλλαγή.
• Ανάπτυξη κατάλληλου οράματος.
• Αποτελεσματική επικοινωνία του οράματος της αλλαγής.
• Εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε περισσότερα στελέχη, για να αναλάβουν δράση.
• Επίτευξη βραχυχρόνιων επιτυχιών (κατάληψη ενδιάμεσων ΑΝΣΚ).
• Συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών.
• Παγίωση της αλλαγής (διατήρηση του τελικού ΑΝΣΚ) που αποτελεί και την δυσκολότερη φάση, λόγω του εύθραυστου της αλλαγής.
Το επόμενο σεμινάριο με θέμα τον συναισθηματικά νοήμονα ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου και ώρα 7 μμ με τον ίδιο εισηγητή στον πολυχώρο των ΔΕΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.