ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών... ήταν ανέκαθεν.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Σαββατοκύριακο σεναρίων είχαμε ακόμη μία φορά, εφόσον τα τηλεοπτικά κανάλια αναπαρήγαγαν συνεχώς θέμα διπλού νομίσματος για τη χώρα.

Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα , για ακόμη μία φορά του Bloomberg, που παρουσίασε ένα ρεπορτάζ με δηλώσεις του...
Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε σε συνεργάτες του, πως αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών εξετάζεται εισαγωγή διπλού νομίσματος, φέρνοντας ως παράδειγμα το Μαυροβούνιο που ενώ δεν ανήκει στην Ευρωζώνη έχει νόμισμα το ευρώ.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές μέσω του Twitter, χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ ανακριβές και γράφοντας πως δεν συζητείται τέτοιου είδους σενάριο.

Υποθέτω πως το παραπάνω ρεπορτάζ έγινε με το σκοπό του έμμεσου εκβιασμού προς την Ελληνική Κυβέρνηση, και λέω έμμεσου γιατί είναι συνήθης τακτική των πολιτικών ηγεσιών να αφήνουν να διαρρεύσει κάτι γνωρίζοντας πως θα γίνει θέμα από τα ΜΜΕ, και έπειτα να το διαψεύδουν…

Φυσικά η Ελληνική μεριά δεν θα έμενε άπραγη έπειτα από κάποια τέτοια δημοσιεύματα και πέρασε στην αντεπίθεση με τις δηλώσεις – βόμβα του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πως το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για τους εταίρους, σε περίπτωση ρήξης, θα ανέλθει σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Με δηλώσεις που φαίνεται να έκανε σε εφημερίδα, επαληθεύει την πρόβλεψη των ΗΠΑ ότι μία ρήξη από μέρους των δανειστών θα είχε επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία μεγαλύτερες από την  Lehman Brothers , της οποίας η πτώχευση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών με ενεργητικά που ανέρχονταν στα 640 δις ευρώ.

Βέβαια ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν έμεινε μόνο σε αυτές τις δηλώσεις και συνέχισε λέγοντας πως δεν έπρεπε εξ αρχής να μπούμε στο ευρώ, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή και να φύγουμε, συμπληρώνοντας πως ούτε ο ίδιος θα ήθελε να είναι στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε θα φθάσει μέχρι τέλος, εκτός αν κρίνει ότι μπορεί να οδηγήσει τον Ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική κακουχία και τότε θα προτιμήσει να παραιτηθεί, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να εξευτελιστεί και να συμβιβαστεί με όρους αρχής και λογικής, τασσόμενος όμως με κατηγορηματικό τρόπο κατά της ρήξης αλλά και κατά των πρόωρων εκλογών.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης κατακεραύνωσε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι χαρακτηρίζοντάς τους εγχώρια Τρόικα και πως η αντίδραση των τριών κομμάτων για το θέμα του ΦΠΑ αγγίζει τα όρια της προδοσίας,… κινούμενος έτσι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αλέξη Τσίπρα που στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό.

Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά κατήγγειλε ότι εκτός από τους γνωστούς εχθρούς σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον υπάρχει και ο εσωτερικός εχθρός, που ονομάτισε πέμπτη φάλαγγα, η οποία υπονομεύει την διαπραγμάτευση και το εθνικό συμφέρον εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ξένων.
Κήρυξε με αυτόν τον τρόπο πόλεμο κατά της ολιγαρχίας και των βαρόνων των ΜΜΕ, ονομάζοντάς τους τρόικα εσωτερικού και πως βοηθούν τις επιδιώξεις των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας τα εξής:
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο στις Βρυξέλες ή στην Ουάσιγκτον.
Ο αντίπαλος, ίσως και ο πιο σκληρός, βρίσκεται και εντός των τειχών. 

Εκτός από την Τρόικα των ξένων, υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια και το λόμπι των υποστηριχτών της Τρόικα των ξένων, που εκπροσωπούσε και συνεχίζει να εκπροσωπεί συγκεκριμένες οικονομικές δυνάμεις και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Πρόκειται για τις δυνάμεις και τα συμφέροντα, που ευνοήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν την τελευταία 25ετία, και που είδαν την εξουσία τους να αυξάνεται κατακόρυφα με τις πολιτικές ακραίας λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, της μνημονιακής πενταετίας.

Εκτός από την αντιπολίτευση, υπάρχουν και οι δυνάμεις που έχουν αναλάβει οι ίδιες πλέον την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές. 

Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τον τόπο, και που η αντίδρασή τους είναι λυσσαλέα. 
Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από Μέσα Ενημέρωσης, που την μία μέρα βλέπουν να κάνουμε συμβιβασμούς και την άλλη να οδηγούμε την χώρα στα βράχια, πολλές φορές και τα δύο ταυτοχρόνως. 

Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν φόρους, τα δάνειά τους, τις τηλεοπτικές τους συχνότητες, να πληρώσουν όπως πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. 
Όσο κι αν εκβιάσουν δεν θα αλλάξουμε θέση."Τελειώνοντας το ρεπορτάζ που επιμελήθηκα για τη ενημέρωσή σας, θέλω να σχολιάσω πως με τις παραπάνω δηλώσεις είναι ξεκάθαρη η θέληση του Πρωθυπουργού να συνεχίσει την πολιτική του με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Θεωρώ πως αν κρατήσει σκληρή στάση σε ζητήματα αρχής, αν διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές που είχε εξαγγείλει, και σε συνδυασμό με το άνοιγμα σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και σε άλλους οικονομικούς οργανισμούς όπως αυτόν της τράπεζας των BRICS, θα πιέσει τους εταίρους και την τρόικα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρξει συμφωνία με όσο καλύτερους όρους, για το συμφέρον της χώρας, γίνεται.

Η αναφορά του σε εχθρούς της πέμπτης φάλαγγας δεν είναι νέο σκεπτικό αλλά ούτε και φαντασία.
Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η προπαγάνδα που εκδηλώνεται για την ωφέλεια του εχθρού μίας χώρας σε εμπόλεμη περίοδο ή κατάσταση.

Αυτή η προπαγάνδα μπορεί να είναι εγχώρια ή εξωτερική δηλαδή να προέρχεται απευθείας από τον εχθρό ή αυτούς που τον υποστηρίζουν, και έχει βασικό στόχο να υπονομεύσει το φρόνημα και την ικανότητα των αμυνομένων.

Την βλέπουμε και ακούμε κάθε μέρα από ξένα και δυστυχώς Ελληνικά ΜΜΕ, που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις αλλά και προτροπές του τύπου παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία, στον πολίτη και γενικότερα στο μέλλον της χώρας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 5/26/2015 03:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Η πέμπτη φάλαγγα εντός των τειχών... ήταν ανέκαθεν."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες