ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Και ενώ όλα τα προηγούμενα γίνονται όσο αφορά την επίτευξη συμφωνίας της χώρας με τους θεσμούς, έχουμε μία συνέντευξη– βόμβα που δόθηκε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, του Υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ .

Στην συνέντευξή του ο Ρώσος Υφυπουργός και εκπρόσωπος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, προσκαλεί την χώρα μας να συμμετάσχει ως...
ισότιμο μέλος και προτείνει μάλιστα τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου αντί του ευρώ ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών.

Εδώ να σας ενημερώσω πως το ρωσικό ρούβλι κατά τελευταίο τρίμηνο έχει ανατιμηθεί κατά 55% και φαίνεται πως δεν είχαν καμιά οικονομική ζημία οι αμερικανο-ευρωπαίες κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Ρωσία για το Ουκρανικό ζήτημα.

Η πρόσκληση αυτή αλλάζει όλους τους όρους και τα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους θεσμούς, και τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS θα επιτρέψει την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων αλλά και ρευστότητας στην ήδη πνιγμένη εγχώρια αγορά.

Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική. Τα κράτη αυτά διαθέτουν διπλάσια οικονομική δυνατότητα από εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο όρος προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των χωρών, ενώ δεν πρέπει να συγχέεται με τον καθαρά οικονομικό όρο BRIC, στον οποίο δεν συγκαταλέγεται η οικονομία της Νότιας Αφρικής.

Στην συνέντευξή του ο Υφυπουργός διευκρίνισε πολλά θέματα που είναι άγνωστα ακόμη περί της σκοπιμότητας, της λειτουργικότητας και της διαχείρισης και οργάνωσης της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως είναι το επίσημο όνομα της τράπεζας BRICS.
Η τράπεζα αποτελεί το δεύτερο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό δεσμό που δεν αφορά αναπτυξιακά σχέδια μόνο των κρατών που την αποτελούν, αλλά ευρύτερα και για άλλες χώρες.


Το σύστημα διακυβέρνησης της Τράπεζας διαφέρει σημαντικά από αυτό της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εφόσον κάθε φορά εκπρόσωπος από ένα διαφορετικό ιδρυτικό κράτος-μέλος θα εκλέγεται Πρόεδρος και θα αναλαμβάνει την ηγεσία της Τράπεζας για πέντε έτη. Τα κράτη-μέλη θα έχουν τον ίδιο αριθμό ψήφων και τον ίδιο αριθμό μετοχών.

Η Τράπεζα δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα το κέρδος και θα στηρίξει μεγάλα κατασκευαστικά σχέδια, αφού εδώ και χρόνια ο ρόλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην υλοποίηση σχεδίων υποδομών συνεχώς αποδυναμώνεται αντί να ισχυροποιείται.

Η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και το 50% του εγκεκριμένου κεφαλαίου της Τράπεζας, δηλαδή 50 δις δολάρια ετησίως, θα διανέμεται μεταξύ των ιδρυτικών κρατών-μελών, και τα υπόλοιπα 50 δις δολάρια θα διανέμονται μεταξύ των νεοεισερχόμενων κρατών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Ελλάδα μπορεί να είναι το πρώτο κράτος που θα υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης ως πλήρες μέλος, ενώ θα μπορεί να αγοράσει όσα μερίδια μετοχών επιθυμεί χωρίς να παίζει ρόλο αν τα μερίδια θα είναι μικρά ή μεγάλα.
Αν η Ελλάδα προσχωρήσει στην Τράπεζα θα μπορεί να δανεισθεί για μια σειρά σκοπούς ή για την υλοποίηση εθνικών σχεδίων ανάπτυξης.

Βέβαια μέγιστο θέμα τίθεται από πολλούς, στο κατά πόσο θα υπάρξουν αντιδράσεις και συνέπειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση επιθυμίας της Ελλάδας να συμμετάσχει στην Τράπεζα των BRICS.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού, δεν τίθεται τέτοιοι θέμα αφού πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν σε κάποιον άλλον αναπτυξιακό θεσμό.
Για παράδειγμα υπάρχει η πρόταση της κυβέρνησης της Κίνας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων όπου το 25% του κεφαλαίου της θα διατεθεί σε μη ασιατικά κράτη.
Η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν με άλλα κράτη στο πλαίσιο της Ασιατικής Τράπεζας.

Μία συνέντευξη με αποκάλυψη είδησης που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στην κατάσταση που επικρατεί έως τώρα.

Και θεωρώ πως αν τα πράγματα είναι έτσι όπως δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος – και δεν έχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στη συνεργασία της Ελλάδας με την ομόθρησκη Ρωσία.
Κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από πολύ καιρό γιατί ίσως έτσι να μην φθάναμε εδώ που είμαστε…

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 5/11/2015 09:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες