ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Τέρενς Κουίκ: " Απόλυτα μνημονιακό μέτωπο από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι."

Συνέντευξη  του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στο ραδοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5". 
"Προσπαθούμε να βγούμε από το αδιέξοδο που κάποιοι πεισματικά και εκβιαστικά θέλουν να δημιουργούν ζητώντας να γονατίσουμε.
Εμείς διαπραγματευόμαστε ως πραγματικοί Ευρωπαίοι που θέλουμε ισοτιμία και ισονομία. "

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υφυπουργός Επικρατείας στον...
Πρωθυπουργό, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή, τρέχουν με ένα κλίμα αισιοδοξίας από τη δική μας την πλευρά. Είναι σαφές ότι αυτά τα οποία έχουμε βάλει ως «κόκκινες γραμμές», έχουν γίνει κατανοητά και ότι πραγματικά κάνουμε τα αδύνατα -δυνατά για να πειστεί και η άλλη πλευρά, ότι τα δικά μας προτεινόμενα θα φέρουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ότι είμαστε μέσα στο πνεύμα της συνεργασιμότητας, που θέλουμε να έχουμε και με τους Θεσμούς και με την Ε.Ε.
Εξάλλου, κάθε δική μας επιδιωκόμενη λύση είναι μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης, προσπαθώντας να βγούμε από ένα αδιέξοδο, το οποίο κάποιοι πεισματικά θέλουν να δημιουργούν...

-Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Τον εκβιαστικό τρόπο....
-Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, ναι, αλλά εμείς θέλουμε με κάθε τρόπο να το άρουμε αυτό το αδιέξοδο.
Δεν μπορούμε να έχουμε απέναντί μας μια νοοτροπία, που λέει ότι «θα γονατίσετε και θα κάνετε αυτό που θέλουμε εμείς».
Είμαστε σε μια Ευρώπη «Λαών - Εθνών»...

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ
-Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε κοντά σε μια ενδιάμεση συμφωνία κύριε Υπουργέ με τις «κόκκινες γραμμές» αλώβητες, σε αυτό το πλαίσιο που θέσατε; 
-Τ. ΚΟΥΙΚ: Οι «κόκκινες γραμμές» θα είναι αλώβητες!!! Οι κόκκινες γραμμές, που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση και οι οποίες αφορούν τα εργασιακά θέματα, τη μη μείωση μισθών και συντάξεων, είναι «κόκκινες γραμμές», για τις οποίες δεν κάνει πίσω. Αυτό είναι βέβαιο.
Από εκεί και πέρα, ο Πρωθυπουργός με πάρα πολύ θάρρος, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε πει ότι το πρόγραμμα το οποίο έχουμε υποσχεθεί - είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - θα εκπονηθεί σε ένα βάθος τετραετίας. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε ένα πρώτο εξάμηνο.

Εάν, για παράδειγμα, το θέμα του ΕΝΦΙΑ πάει μερικούς μήνες πίσω και δεν το εφαρμόσουμε τώρα και το εφαρμόσουμε τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2016, δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελεί σημαντική υπαναχώρηση.

Απεναντίας θα έλεγα, ότι σε μια διαπραγμάτευση κάνεις και τις έξυπνες κινήσεις, όπου είναι βέβαιο ότι και οι άλλοι αλλά και εσύ, κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα κάνεις πίσω, κάπου θα κερδίσεις λίγο χρόνο για να μπορέσεις μετά, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις σου μετά από αυτή την εξοντωτική διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται, να μπορείς να προχωρήσεις....
Επαναλαμβάνω όμως, να προχωρήσεις επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού.
Γιατί, για πρώτη φορά καταλαβαίνει ο ‘Έλληνας, αλλά καταλαβαίνουν και οι Ευρωπαίοι, ότι μία κυβέρνηση ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ με τους εταίρους.
Διότι μέχρι σήμερα τι γινόταν με τους προηγούμενους; Πήγαιναν στο δάσκαλο, παίρνανε το e-mail, παίρνανε το «σκονάκι» τους, «κάντε αυτά» τους λέγανε και αυτά κάνανε. Και επί πέντε χρόνια πηγαίναμε από την ύφεση στην ύφεση και από το χειρότερο στο χειρότερο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ
-Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή αναφερθήκατε στην τετραετή συμφωνία. Αν αυτή η ακαμψία και η εκβιαστική των εταίρων συνεχιστεί και ενταθεί στο δρόμο για τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου, η κυβέρνηση πώς θα αμυνθεί; Πώς θα περιφρουρήσει τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνία; Εσείς συμφωνείτε με την εκδοχή του δημοψηφίσματος ή των εκλογών;

-Τ. ΚΟΥΙΚ: Κοιτάξτε, είναι κάτι, για το οποίο έκανε αναφορά ο Πρωθυπουργός και εγώ θα σεβαστώ την λογική του, όχι απλά λέγοντας «ναι, συμφωνώ» ή «όχι, διαφωνώ». Δεν είναι ένα «ναι» ή ένα «όχι». Πρέπει να το εντάξουμε μέσα σε ένα σκεπτικό, που έχτισε με πάρα πολλή λογική και μέσα στο Υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μέσα στην δημόσια τηλεοπτική τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ξέρετε, για μένα σημασία έχει το πώς τοποθετείται ο Πρωθυπουργός, όταν μιλάει δημόσια απέναντι στον λαό. Έχει σημασία ότι τρεις μήνες μετά τη νωπή λαϊκή εντολή, για πρώτη φορά σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ένας εν ενεργεία Πρωθυπουργός βγαίνει θαρραλέα και λέει τις θέσεις που έχει στο μυαλό του, που έχει κουβεντιάσει και με τους Υπουργούς του, αλλά και με το κομμάτι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που είμαστε μαζί μέσα στη κυβέρνηση.

Ξεκαθαρίζω ότι και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε αταλάντευτα «κολλημένοι» στις «κόκκινες» θέσεις που σας έλεγα πριν, έτσι όπως εκφράζονται στις διαπραγματεύσεις που γίνονται. Προχωράμε με τον Αλέξη Τσίπρα και λέμε πως οτιδήποτε γίνει, πρέπει να γίνει με βάση αυτά που έχουμε υποσχεθεί.

Αλλά, εάν φτάσουμε σε ένα σημείο - επειδή με ρωτάτε - αν πρέπει να «αναβαπτίσουμε» την εντολή, που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός, νομίζω, ότι είναι σαφές, δεν χρειάζεται να το συζητάμε…

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...
-Κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Παρατηρούμε και μαθαίνουμε κ. Υπουργέ, πως ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την συγκρότηση ενός «μετώπου» των δήθεν φιλοευρωπαϊκών - μνημονιακών, πιο σωστά - δυνάμεων της χώρας, ως αντίβαρο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Παρά τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα, για την ΝΔ, ο Σαμαράς «επενδύει» - κατά την δική σας οπτική - ακόμα στο να αποτελέσει αυτή η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας μια «παρένθεση» για τον τόπο;
-T. ΚΟΥΙΚ: Καταρχήν, πρέπει να ξεχάσουν όλοι, ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να είναι «παρένθεση». Εγώ τολμώ να πω, ότι θα είναι μια κυβέρνηση της απόλυτης τετραετίας, «χτίζοντας» τις προϋποθέσεις να είναι και της μεθεπόμενης. Τόσο αισιόδοξος είμαι. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ, ότι είναι έξω από κάθε λογική, το να θέλουν κάποιοι να εμφανίζονται ως «ευρωπαϊστές», όταν είναι σαφές, ότι εμείς ως κυβέρνηση, ό,τι κάνουμε αυτήν την στιγμή και ό,τι θα κάνουμε στο μέλλον, θα γίνει μέσα στα πλαίσια και της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Με λίγα λόγια θα σας έλεγα, ότι εμείς είμαστε περισσότερο φίλοι μιας πραγματικής Ευρώπης, απ’ ότι ήταν οι προηγούμενοι! Διότι εμείς εννοούμε να υπηρετούμε την Ευρώπη, έτσι όπως την υπηρετούσε κι έτσι όπως την ονειρευόταν η «παλιά φρουρά» των Ελλήνων πολιτικών, είτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είτε ο Ανδρέας Παπανδρέου είτε ο Λεωνίδας Κύρκος, για να βάλω και ένα όνομα από την Αριστερά στην κουβέντα μας. Μπορούν να μου πουν οι άλλοι ποια Ευρώπη υπηρετούσαν;;;!!!

Εάν υπηρετούσαν μια μονοσήμαντη Ευρώπη, που ήθελε να καθυποτάξει την Ελλάδα, τότε με συγχωρείτε πολύ, αλλά μόνο ευρωπαϊκή νοοτροπία και ευρωπαϊκή προσέγγιση ΔΕΝ είναι αυτή! Αποικιοκρατική, ασφαλώς...

Συνεπώς, ας ακολουθήσουν οι μνημονιακές δυνάμεις το δρόμο που θέλουν, αλλά ας αφήσουν τα ευρωπαϊκά «πρόσημα» σε εμάς, γιατί εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με αγώνα αξιοπρέπειας, ισότητας και ισονομίας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 5/06/2015 09:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Απόλυτα μνημονιακό μέτωπο από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες