ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Τέρενς Κουίκ: " Θα στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. "

-Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που πλήρωσε τα μνημόνια με χιλιάδες λουκέτα και ενάμιση εκατομμύριου ανέργους. Αυτόν τον εφιάλτη τον προσυπέγραψε το κόμμα που κάποτε στήριζε την ελεύθερη οικονομία και την φιλελεύθερη πολιτική.
-Όπου χρειάζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα συμβάλλουμε με συνέργειες του κράτους.

-Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι αυτό το Συνέδριο που έχει θέμα «Υποδομές, επενδύσεις, ανάπτυξη», με βασικό πυλώνα την ιδιωτική πρωτοβουλία. 
-Θέλουμε την Ελλάδα ισότιμο και ισόνομο εταίρο στην Ε.Ε. και όχι ...
πειραματόζωο - αποικία.


Δυστυχώς, η ιδιωτική πρωτοβουλία σε όλες τις εκφάνσεις της έχει πληρώσει το τίμημα των μνημονίων. Η ιδιωτική πρωτοβουλία μετράει δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες, που έχουν μπει σε μια δραματική ύφεση. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή, που μετράει ενάμιση εκατομμύριο ανέργους.

Και δεν θα φανταζόμουν ποτέ, ότι όλο αυτόν τον εφιάλτη, όλο αυτό το χτύπημα στην ιδιωτική πρωτοβουλία ήρθε να συνυπογράψει και να υποστηρίξει ένα Κόμμα, που είχε μια προϊστορία συνυφασμένη με την πολιτική της ελεύθερης οικονομίας και των φιλελεύθερων απόψεων και που εκχωρήθησαν σε έναν άκρατο ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να καταστήσει ξανά την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ως τον βασικό πυλώνα της επιβεβλημένης αναπτυξιακής πορείας της χώρας και όπου χρειάζεται σε συνέργειες με το Δημόσιο».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (12.05.15) σε διήμερο Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα, με την συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, τον τραπεζικό αλλά και τον επενδυτικό τομέα.

Αναλύοντας περισσότερο την σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ο Τέρενς Κουίκ διευκρίνισε τα εξής:
«Σε μια εποχή, όπου η Ελλάδα βιώνει μια απίστευτη οικονομική κρίση και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία βρίσκονται στο «limit down», η κάθε εκχώρηση είναι ξεπούλημα. Όπως ξεπούλημα είναι και τα leasings που ξεπερνούν τα 30 - 40 χρόνια και επεκτείνονται σε βάθος μέχρι και τα 99 έτη. Θα φτάσουμε στο σημείο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μην έχουν τίποτα να κληρονομήσουν από την Ελλάδα.

Επιπλέον, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας ανήκουν σε θέματα υψίστης στρατηγικής, όχι μόνο από τον περιβάλλοντα διακρατικό χώρο, όπου ζούμε, αλλά κι από την γεωπολιτική θέση μέσα στην ευρύτερη περιοχή του παγκόσμιου χάρτη. Γι αυτό λέμε, «συνέργεια» στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και όχι «εκχώρηση». Γι αυτό λέμε, η ενέργεια και τα ύδατα να ανήκουν αποκλειστικά στον τομέα της κρατικής διαχείρισης.

Παρά τα εμπόδια που μας βάζουν, είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να βρει με τους ευρωπαίους εταίρους μια λύση μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια της Ευρώπης των «ΛΑΩΝ - ΕΘΝΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», με την Ελλάδα ισότιμη και ισόνομη και όχι «πειραματόζωο - αποικία».

Εμείς θέλουμε τη λύση. Εναπόκειται σε κάποιους άλλους, αν θέλουν να συντηρούν την κρίση, η οποία θα γίνει, πάνω απ’ όλα, δικός τους εφιάλτης».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 5/14/2015 07:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Θα στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες