ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ελλάδα, έχεις πακέτο...

Τα έφεραν εκεί που ήθελαν δανειστές και κυβέρνηση.
Λύση πακέτο για να χρηματοδοτηθούν οι...δανειστές.

Tου Ξενοφώντα Ερμείδη.
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κατέληξε να είναι αποκλειστικά στα χέρια του ΔΝΤ (το οποίο περιμένει την δόση του μέσα στον Μάιο) και της Γερμανίας που κρατάει στο χέρι την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό ...
δανείου από τα προηγούμενα μνημόνια, αλλά και το μεγαλύτερο μετοχικό πακέτο της ΕΚΤ.

Η λύση-πακέτο δεν είναι ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά πρόταση του ΔΝΤ που ασπάζεται η ελληνική πλευρά για να μην μείνει από ρευστό. Όχι ρευστό για να αντεπεξέλθει σε μισθούς και συντάξεις αλλά για τις δόσεις προς το ΔΝΤ και σε δύο μήνες για τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μνημονιακότεροι των μνημονιακών
Έτσι λοιπόν, δίνεται η πολιτική λύση από την Ευρώπη, που ζητούσε από την αρχή της διακυβέρνησης ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η λύση πλέον φεύγει από το οικονομικό και πάει αποκλειστικά και στο πολιτικό επίπεδο εφόσον για να περάσει το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης από το πολιτικό όργανο της χώρας (Βουλή) θα πρέπει να το καθαρογράψει το Brussels Group.

Και μόνο που ο μνημονιακός ΕΝΦΙΑ παραμένει ως έχει με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πατάει στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς να μπορεί να κάνει βήμα αν δεν πάρει την έγκριση του Brussels Group. Τα πράγματα είναι χειρότερα από το απορριπτέο mail Χαρδούβελη, αφού οι δανειστές απαιτούν ο μνημονιακός όρος για την ρήτρα στις επικουρικές συντάξεις να προχωρήσει ολοταχώς και για τις κύριες από τη νέα χρονιά. Ήδη ο Ρωμανιάς, έριξε την πρώτη φωτοβολίδα ότι αν αυτό περάσει τότε οι κύριες συντάξεις θα κατέβουν στα 200 ευρώ.

Λιτός πλούσιος βίος
Πολλοί ήταν οι ψηφοφόροι του Σύριζα που έριξαν την ψήφο τους για το αφορολόγητο των 12,000 ευρώ, αλλά θα περιμένουν πολλά χρόνια ακόμη. Αυτό συμβαίνει για να μπορέσει η κυβέρνηση να επιβάλλει στους έχοντες 30,000 ευρώ εισόδημα φόρο αλληλεγγύης 30% . Για να φέρει μια ισορροπία στην κοινωνική συνοχή θα αφήσει για το μέλλον το αφορολόγητο των 12,000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά η "αριστερή" κυβέρνηση που θα "χτυπούσε" την ελίτ και τον πλούσιο βίο επιβάλλει έναν γελοίο φόρο ύψους 7% για τα σκάφη αναψυχής και για τις πισίνες την ώρα που εκατομμύρια Ελλήνων απειλούνται με εξώσεις για "κόκκινα δάνεια" και έχουν κομμένο νερό λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Νενικηθήκαμεν
Για το ποιος χαίρεται από την λύση-πακέτο φαίνεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπου από προχθές αναφωνούν "Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών". Η μεγαλύτερη απόδειξη όμως της παγίδας που έστησαν οι δανειστές και ευχάριστα έπεσε μέσα η ελληνική κυβέρνηση είναι η αποδοχή της Μέρκελ και του Γερμανού προέδρου Γκάουκ όσον αφορά τις θηριωδίες των προγόνων τους.

Οι πρώην ανένδοτοι Γερμανοί ηγέτες ανοίγουν ελαφρώς την πόρτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ίσως με το πακέτο-λύση του Brussels Group, να λυθεί και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Αυτό θα συνέφερε κυρίως την Γερμανία που θα λύσει με πολιτικό τρόπο την βρομιά 75 χρόνων. Θα αποζημιώσει την Ελλάδα και θα πάρει πίσω απευθείας τις αποζημιώσεις για τα χρέη των ελληνικών κυβερνήσεων, που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό. Άλλωστε, τα αποθεματικά των Δήμων ακόμα και των μαρτυρικών, βρίσκονται πλέον στα χέρια της ΤτΕ και από εκεί πάλι πίσω στα χέρια των δανειστών.

Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει την προεδρία των G-7 και πριν έναν μήνα ως ηγέτρια δύναμη σε συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία (η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποίησε την παρουσία του στην Ελλάδα), η κυρία Μέρκελ δήλωσε: "Η Γερμανία δεσμεύεται να αξιοποιήσει την προεδρία της στην G-7 το 2015 προκειμένου να συζητήσει κεντρικά θέματα γύρω από την εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, κλίματος, εμπορίου και ανάπτυξης, με σκοπό να αναδείξει νέες πρωτοβουλίες στα πεδία της περιβαλλοντικής πολιτικής και της πολιτικής ενέργειας"

Οι πολιτικές λύσεις και ο πολιτικός πολιτισμός μεταξύ εχθρικών στρατοπέδων είναι παράδοση αμαχητί στον ισχυρό και όχι διαπραγμάτευση. Το μόνο που παίρνει ο ηττημένος είναι εξευτελισμό και νεκρούς στρατιώτες καθώς και το κόστος των σφαιρών που εξαπέλυσαν εναντίον του ηττημένου οι νικητές .

 stontoixo.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/04/2015 09:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ελλάδα, έχεις πακέτο..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες