ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Λύση σωτηρίας και ανάπτυξης η τράπεζα των BRICS για τη χώρα.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Τη Δευτέρα σας ενημέρωσα για την πρόσκληση του Ρώσου Υφυπουργού Οικονομικών Sergei Storchak να συμμετάσχει η Ελλάδα στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS.

Μία πρόσκληση που θεωρείται ως τεράστια επιτυχία για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, έπειτα μάλιστα από το εμπάργκο που είχε προβεί η Ρωσία σε εξαγωγές προϊόντων μας ως αντίποινα για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ...
Ουκρανικό ζήτημα.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για την πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της χώρας, σε συνάντηση που είχαν για να συζητηθούν θέματα όπως η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων.

Μάλιστα o Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε πως για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχής της χώρας στην τράπεζα των BRICS, η κυβέρνηση όρισε ήδη ως υπεύθυνο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, οικονομολόγο, τραπεζικό, και πρώην εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μέγιστης σημασίας για τα παραπάνω, είναι η φημολογούμενη αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των BRICS που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δίδοντας έτσι το στίγμα για την αποδοχή συμμετοχής της Ελλάδας στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Μία συμμετοχή που σχολιάστηκε θετικά από τον Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Σύγχρονη Ρωσία.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στην Αγία Πετρούπολη από το 1997, και τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και του ιδίου του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2006, φέτος θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου.

Και ενώ η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη, θυμίζω τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Μόσχα για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη Νίκη κατά του ναζισμού, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS πως ο πρωθυπουργός την είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στο Φόρουμ της 18ης Ιουνίου .

Σύσσωμη η Ελληνική Κυβέρνηση συμφωνεί ότι πρόκειται για θετικές εξελίξεις, και δηλώσεις μελών της έχουμε συνεχώς σε ξένα και εγχώρια ΜΜΕ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti μεταδίδει δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ και συμπροέδρου της Ελληνορωσικής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας, Κώστα Ήσυχου, που ξεκάθαρα είναι θετικός με το θέμα.

Ο κύριος Ήσυχος δήλωσε πως
"Η πρόσκληση, από μόνη της, σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, και η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με τις χώρες των BRICS"  και πως "η Ελληνική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην Αγία Πετρούπολη θα συζητήσει πιο διεξοδικά το ζήτημα, και η όποια θετική εξέλιξη θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία."

Ο ρωσικός κρατικός ειδησεογραφικός οργανισμός Σπούτνικ δημοσιεύει ανάλυση – άρθρο του Βασίλι Καλτασόφ, Ρώσου οικονομικού αναλυτή, επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Ινστιτούτου Παγκοσμιοποίησης και Κοινωνικών Κινημάτων, το οποίο είναι ένα think-tank που χρηματοδοτείται από την ρωσική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος αναλυτής μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS μπορεί να καταστεί αντίβαρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα και η χώρα να εισέλθει σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης. Πρόκειται για μια νέα κίνηση η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να αισθανθεί χώρα που δεν είναι παρείσακτη αλλά έτοιμη και ικανή για συνεργασία. Και το βασικότερο, χώρα που αντιμετωπίζεται κατά αυτόν τον τρόπο. Η έναρξη διαδικασιών ένταξης της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS μπορεί να καταστεί αντίβαρο στην επώδυνη συνεργασία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα."

Ο Βασίλι Καλ-τασόφ συνεχίζει γράφοντας πως:
"Για την Ελλάδα χρειάζονται κίνητρα ανάπτυξης. Το χρέος και η έλλειψη χρημάτων προκαλούν μόνο εμπόδια στην κίνηση προς αυτά τα κίνητρα. Για την Ελλάδα είναι αντικειμενικά απαραίτητη η διαγραφή του χρέους, αλλά μπορεί να μην γίνει τώρα διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν το θέλει, και η κοινωνία φοβάται ότι η διαγραφή του χρέους θα οδηγήσει στην εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή σε σχέση με σήμερα. Εκεί θα βοηθήσει η νέα τράπεζα. Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη."

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο ραδιοφωνικός σταθμός Κομερσάντ FM, ο οποίος φιλοξένησε δηλώσεις του Γεγκόρ Σούσιν, βασικού αναλυτή του Κέντρου Οικονομικής Πρόγνωσης της Gazprom Bank.
Ο κύριος Σούσιν επισήμανε ότι η ευρωζώνη και η Τράπεζα των BRICS δεν αποτελούν αντικρουόμενες δομές, καθώς η Τράπεζα αποτελεί κυρίως ένα είδος εναλλακτικής του ΔΝΤ για τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς η πολιτική του ΔΝΤ δεν τους ικανοποιεί πάντοτε, και πρακτικά η διεύρυνση των μεριδίων των αναπτυσσόμενων χωρών στο ΔΝΤ έχει μπλοκαριστεί.

Ο Ρώσος αναλυτής εκτιμά πως το ύψος της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τράπεζα των BRICS, για να πληρωθούν οι δόσεις μέχρι να επιστέψει η ανάπτυξη, υπολογίζεται σε 25 με 40 δις. Ακόμη τόσα μπορεί να δανεισθεί όμως η Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με αρνητικό επιτόκιο, κάνοντας πράξη ένα ιδιότυπο αλλά πραγματικό κούρεμα του χρέους.
Τελειώνοντας το ρεπορτάζ που έχω κάνει για την άμεση ενημέρωσή σας, θεωρώ πως η Ελλάδα μόνο κέρδη μπορεί να αναμένει από τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη οικονομική ένωση του πλανήτη.

Και λέω η μεγαλύτερη οικονομική ένωση του πλανήτη εφόσον οι BRICS, δηλαδή η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική, κατέχουν μεγάλες ποσότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους από κράτη και τράπεζες της Δύσης, διαθέτουν τεράστια αποθέματα σε δολάρια, γιεν, ευρώ, χρυσό και μετοχές,  και κυρίως έχουν περισσότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές και ενεργειακούς πόρους.

Να σας θυμίσω πως κεντρική θέση στην τράπεζα των BRICS κατέχει η Κίνα, η χώρα με τα περισσότερα συναλλαγματικά αποθέματα παγκοσμίως.

Η Τράπεζα των BRICS διαμηνύει πως έχει δικό της σύστημα αξιολόγησης, σε αντίθεση με το μέχρι τώρα μονοπώλιο των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης που ανεβοκατεβάζουν τις οικονομίες των χωρών χωρίς κανέναν έλεγχο, και κυρίως υποστηρίζει πως θα βοηθήσει τα θύματα των banksters - το οποίο βγαίνει από τις λέξεις bank και gangsters – δηλαδή τα θύματα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπως η Ελλάδα.

Όπως καταλαβαίνετε  η όποια εξέλιξη σε μία τέτοια προοπτική είναι σημαντική και κρίσιμη όχι μόνο για το άμεσο οικονομικό μέλλον της χώρας μας, αλλά και γιατί στέλνει σαφές μήνυμα προς τη Δύση πως η Ελλάδα είναι σε θέση να δράσει προς όφελος των Εθνικών συμφερόντων της και να εκμεταλλευτεί αυτή την γεωπολιτκή και γεωστρατηγική ευκαιρία που της δίδεται για την ένταξή της στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS που αναγνωρίζουν πλέον όλο και περισσότεροι διεθνείς αναλυτές.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 5/14/2015 10:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Λύση σωτηρίας και ανάπτυξης η τράπεζα των BRICS για τη χώρα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες