ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Κατερίνα Μάρκου: "Eρώτηση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων."

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η ολοκλήρωσή των εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου, που ξεκίνησαν το 2007, κινδυνεύει να καταστεί άνευ αντικειμένου αν δεν συμπεριληφθεί σε αυτές η εγκατάσταση των...
απαραίτητων οργάνων προσέγγισης (ραδιοβοηθημάτων) για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών στην περιοχή (ιδίως της ομίχλης), που θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να αποκτήσει την απαραίτητη πτητική αξιοπιστία για να ενταχθεί στους διεθνείς προορισμούς.

Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό της Ηπείρου, οποιοσδήποτε στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής οφείλει να συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση της λειτουργίας του και την απευθείας σύνδεσή του με νέους προορισμούς του εξωτερικού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η βουλευτής ρωτά, λοιπόν, τον Υπουργό αν πρόκειται να προχωρήσει η αναγκαία μελέτη διαδικασιών και εμποδίων και η τοποθέτηση των απαραίτητων οργάνων προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και πότε καθώς και αν έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού (masterplan) του αεροδρομίου και της σκοπιμότητας των εκτελούμενων εργασιών ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση 2 μεγάλων οδικών αξόνων στην περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Ιωαννίνων
Σημαντική καθυστέρηση καταγράφεται στην ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, οι οποίες ξεκίνησαν το 2007 και, μετά από 5 συνεχείς παρατάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2016, εκτός απροόπτου.

Η ολοκλήρωσή των εργασιών, όμως, κινδυνεύει να καταστεί άνευ αντικειμένου αν δεν συμπεριληφθεί σε αυτές η εγκατάσταση των απαραίτητων οργάνων προσέγγισης (ραδιοβοηθημάτων) για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών στην περιοχή (ιδίως της ομίχλης), που θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να αποκτήσει την απαραίτητη πτητική αξιοπιστία για να ενταχθεί στους διεθνείς προορισμούς.

Ήδη, οι μοναδικές μόνιμες πτήσεις που εκτελούνται είναι από και προς το αεροδρόμιο Αθηνών, οι οποίες, όμως, αναμένεται να μειωθούν σταδιακά με την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, όπως άλλωστε έγινε και με τις πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη με την πρόοδο της Εγνατίας Οδού.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και οχλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και επαγγελματικών φορέων και κατοίκων της περιοχής, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση και ενημέρωση από την αρμόδια ΥΠΑ σχετικά με το ζήτημα.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό της Ηπείρου. Οποιοσδήποτε στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής οφείλει να συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση της λειτουργίας του και την απευθείας σύνδεσή του με νέους προορισμούς του εξωτερικού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αναγκαία μελέτη διαδικασιών και εμποδίων και την τοποθέτηση των απαραίτητων οργάνων προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και πότε;
2) Έχετε προχωρήσει σε επικαιροποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού (masterplan) του αεροδρομίου και της σκοπιμότητας των εκτελούμενων εργασιών ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση 2 μεγάλων οδικών αξόνων στην περιοχή;

Η ερωτώσα βουλευτής
Κατερίνα Μάρκου


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/27/2015 10:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κατερίνα Μάρκου: "Eρώτηση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες