ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Ο Νίκος Νικολόπουλος για την ορεινή ζώνη της Πίνδου.

Όποιος δεν είδε τον χειμώνα τις «κατεβασιές» του Αχελώου και του Πετριλιώτη στις Πηγές των Τζουμέρκων (στα σύνορα Άρτας-Ευρυτανίας-Καρδίτσας) δεν μπορεί να νιώσει την ασημαντότητα των ανθρώπων μπροστά στη δύναμη των νερών…

Όποιος δεν αγνάντεψε απ’ την Οίτη τον κάμπο της Λαμίας, τη «λίμνη» των νερών του Βελουχιού-Σπερχειού δεν θα καταλάβει την καταστροφή στην παραγωγική ...
υποδομή της Φθιώτιδας…

Όποιος δεν είδε τις περιστροφές των ορμητικών νερών στις κοίτες του Αγραφιώτη, το βούλιαγμα χωριών και το σαθρό της Πίνδου, δεν θα καταλάβει τις καταστροφές του εκεί φυσικού χώρου. Στην τηλεόραση φάνηκε η μισή αλήθεια, ενώ καταπώς λένε «οι παλιοί», θα χρειαστεί μια εικοσαετία για να ξαναφτιαχτούν οι υποδομές. Αυτά, μεταξύ άλλων, γράφει ο Βασίλης Τσιτσιρίγκος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», της 30/4/2015 και συνεχίζει, εκθέτοντας τα παρακάτω γραφόμενα.

Τι χρειαζόμαστε σήμερα στην ως άνω ορεινή ζώνη;
α. Να καταγραφούν οι ζημιές (σε υποδομές-εκμεταλλεύσεις) και να δοθoύν στοιχειώδεις αποζημιώσεις από τα μέτρα των ΠΕΠ Θεσσαλίας-Ηπείρου-Στερεάς που αφορούν φυσικές καταστροφές (κυρίως για να στηρίξουμε την παραγωγή) με ταυτόχρονη διεκδίκηση περισσότερων πόρων από την Ε.Ε.

β. Η αποκατάσταση των υποδομών δεν μπορεί να 'ναι περιστασιακή, ούτε βεβαίως να υπακούει σε τοπικά αιτήματα για ικανοποίηση «τοπαρχών». Αμεσα -μα άμεσα- προτείνεται να αναληφθεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης για «συνάντηση» των οργάνων πολιτικού προγραμματισμού (τα συναρμόδια υπουργεία, οι 4 περιφέρειες, οι ΟΤΑ της Πίνδου), προκειμένου να συνδιαμορφωθεί μια στρατηγική για την ορεινή ζώνη της Πίνδου.

γ. Στα τρία περιφερειακά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ (Στερεάς-Ηπείρου-Θεσσαλίας) που παρουσιάστηκαν σε ημερίδες σε Λαμία-Γιάννινα (29.11.2014), Λάρισα (14.12.2014), διατυπώθηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση για επανενεργοποίηση της ορεινής ζώνης της Πίνδου (Διαπεριφερειακό Πρόγραμμα «Πίνδος») που αποτέλεσε μάλιστα και δημόσια εξαγγελία και δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού. Με αφορμή την αποκατάσταση από τις καταστροφές, προτείνεται ο στρατηγικός επανασχεδιασμός δράσεων για την περιοχή (π.χ. διαπεριφερειακές συνδέσεις-υποδομές-ανασύσταση των τοπικών παραγωγικών συστημάτων-τοπική οικονομία-πρόγραμμα για την κτηνοτροφία-κοινωνικές υπηρεσίες-ανάδειξη ταυτότητας της Πίνδου). Ο πολυτομεακός-πολυταμειακός χαρακτήρας του προγραμματισμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 μάς δείχνει «τις συνέργειες δράσεων και πολιτικών».

δ. Να φτιαχτεί φορέας διαχείρισης του σχεδίου «Πίνδος», με συμμετοχή των τεσσάρων περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων της περιοχής.

Επειδή όλοι ομολογούμε ότι χρειαζόμαστε την ενεργοποίηση των θεσμικών οργάνων και δομών της Πολιτείας.

Επειδή χρειάζεται αναψηλάφηση παλιών μελετών και ένταξή τους σε ένα νέο σχέδιο επανενεργοποίησης των ορεινών/μειονεκτικών περιοχών της πατρίδας.

Επειδή χρειαζόμαστε συνδυασμένες δράσεις για ουσιαστικό αποτέλεσμα:

Επειδή πρέπει να επαναξιολογήσουμε υπάρχουσες μελέτες υποδομών, να εκπονήσουμε καινούργιες εντάσσοντάς τες σε έναν νέο-ενιαίο σχεδιασμό για την Πίνδο.

Επειδή πρέπει να «δούμε» την εμπειρία από το υλοποιούμενο πρόγραμμα «Πίνδος», τη γνώση της επιτροπής παρακολούθησης αυτού, την τεχνογνωσία των αναπτυξιακών φορέων-εταιρειών της Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν εξαιρετικά «τον χώρο» μέσω της εφαρμογής των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (OΠΑΑΧ) και LEADER.

Επειδή πρέπει να συνδυάσουμε την πρωτοβουλία του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, για ανασυγκρότηση της ΜΟΜΑ και αξιοποίηση κάθε αργούσας υποδομής του στρατού.

Επειδή πριν από οκτώ χρόνια, το Υπουργείο Οικονομικών χρηματοδότησε τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης (ΠΚΣΑ) απ’ όπου εκπονήσαμε την πρόταση «Ανακαλύπτοντας την πατρίδα» με συμμετοχή δέκα νομαρχιών που «ακουμπούν» στην Πίνδο.

Επειδή την ίδια εποχή τo Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρότεινε σχέδιο δράσης για την ορεινή ζώνη, ενώ από την εφαρμογή των ολοκληρωμένων αγροτικών προγραμμάτων στην ορεινή ζώνη προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Επειδή πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα αυτά και σε σύντομο διάστημα να συνδιαμορφώσουμε και να διατυπώσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο επανενεργοποίησης της Πίνδου.

Επειδή πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον δημοκρατικό προγραμματισμό, υπηρετώντας την περιφερειακή πολιτική, δημιουργώντας ταυτόχρονα τα εργαλεία διαχείρισης αυτής.

Επειδή η επανενεργοποίηση της Πίνδου, η παραγωγική ανασυγκρότηση των ορεινών περιοχών δηλαδή, δεν αφορά μόνον τα Τζουμέρκα, τα Αθαμάνια, τα Αγραφα, την Ευρυτανία, την ορεινή Φθιώτιδα ή την Αργιθέα, αλλά αντίθετα, αφορά όλη την ορεινή ζώνη της Πίνδου.

Επειδή οφείλει η κυβέρνηση να αναλάβει την σχετική με τα ως άνω πρωτοβουλία. Επειδή τα ανωτέρω πρέπει να απασχολήσουν εξίσου σοβαρά τους υπουργούς των Εσωτερικών, των Υποδομών, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, της Αγροτικής Ανάπτυξης & των Οικονομικών.

Ερωτάσθε:
1. Ποια είναι η θέση σας σε όλα τα ανωτέρω;

2. Αν συμφωνείτε με τα ανωτέρω, ποια μέτρα προτίθεσθε να δρομολογήσετε, βάσει ποιου σχεδιασμού και με ποια χρονοδιαγράμματα;

Ο αναφέρων βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Θέμα: «Ανάγκη για επανενεργοποίηση της ορεινής ζώνης της Πίνδου»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Θέμα: «Ανάγκη για επανενεργοποίηση της ορεινής ζώνης της Πίνδου»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 5/13/2015 09:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Νίκος Νικολόπουλος για την ορεινή ζώνη της Πίνδου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες