ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών: "Παράνομη απόφαση του Αν. Υπουργού Πολιτισμού. "

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος με επιστολή του προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, την Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καταγγέλλει ως παράνομη την κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Ξυδάκη και του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του με θέμα «Μη αποδοχή της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου για το διορισμό Γενικού Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου», με την ...
οποία αυτοί στην ουσία απορρίπτουν την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ. για την επιλογή του Χάρη Παπαδόπουλου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Παράλληλα, με την επιστολή του αυτή ο Χάρης Παπαδόπουλος καταγγέλλει ως παράνομη και τη νέα προκήρυξη που εξέδωσε το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. για το διορισμό Γενικού Διευθυντή στο Ε.Κ.Κ. μετά την πιο πάνω κοινή υπουργική απόφαση, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις αυτές καταλύουν πλήρως την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του Κέντρου, παραβιάζουν το νόμο και επισύρουν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Με την επιστολή του αυτή, ο Χάρης Παπαδόπουλος δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της «νέας» προκήρυξης, διότι είναι προφανές ότι εάν το έπραττε θα ήταν σαν να συμπράττει και να νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του την παράνομη και ανυπόστατη αυτή διαδικασία.

Δηλώνει ότι , θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή το Δ.Σ. του ΕΚΚ να αγνοήσει την άκρως συκοφαντική, αναληθέστατη και παράνομη αυτή απόφαση των δύο Υπουργών, οι οποίοι επιχειρούν, παραβιάζοντας το νόμο, να παρέμβουν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., ενός οργανισμού δηλ. που είναι αυτόνομος και έχει αυτοτέλεια ως προς τις αποφάσεις του και την χάραξη πολιτικής για την Ελληνική Κινηματογραφία, όπως αναφέρεται και στον ισχύοντα κινηματογραφικό νόμο, και -αντίστοιχα- θα πρέπει να μην προτείνουν στους κ. Υπουργούς τον «εκλεκτό» τους, διότι σε αντίθετη περίπτωση στην ουσία υιοθετούν τα όσα ψευδή και δυσφημιστικά εναντίον του αναφέρονται στην ως άνω από 7-5-2015 απόφαση. Έχουν, άλλωστε, υποχρέωση ως Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. να τηρήσουν τη νομιμότητα, και να μην υλοποιήσουν την ως άνω απόφαση των πολιτικών σας προϊσταμένων, η οποία όχι μόνο παραβιάζει τη νομιμότητα, αλλά καταλύει και την αυτονομία του Κέντρου.

Επισημαίνει ακόμα ότι ο διορισμός του Δ.Σ. του Κέντρου που έλαβε χώρα πρόσφατα είναι παράνομος (και εντεύθεν παράνομες είναι και οι αποφάσεις του Δ.Σ. αυτού), καθώς ο διορισμός αυτός έγινε προ της λήξης της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η παραίτηση όλων των μελών του, όπως ψευδέστατα αναφέρεται στην σχετική απόφαση (αφού μάλιστα κάποια εξ αυτών αντέδρασαν ρητώς και έντονα στην επιθυμία του Υπουργείου περί «παραίτησής» τους, αποστέλλοντας επιστολές). Μεταξύ των αποφάσεων αυτών, περιλαμβάνεται και η απόφαση περί απολύσεως του νομικού συμβούλου του Ε.Κ.Κ. κ. Καραχάλιου, προφανώς επειδή δεν συνέπλευσε με τις απόψεις του κ. Υπουργού σχετικά με τη δέσμια υποχρέωσή του να προβεί στον διορισμό του, όπως άλλωστε αναφέρεται ρητά στη σχετική γνωμοδότησή του.

Χαρακτηριστικό δε του τρόπου με τον οποίο έγινε ο πρόσφατος διορισμός του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. είναι ότι πρώτα αυτός ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο τύπου, στη συνέχεια -και μεταγενέστερα- δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση υπογεγραμμένη μόνο από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό σε αντίθεση με όσα ορίζει ο νόμος, και αρκετές ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκε εκ νέου η απόφαση υπογεγραμμένη πλέον και από τον κ. Υπουργό. Όλα, δε, αυτά, είναι προφανές ότι έρχονται δυστυχώς σε πλήρη αντίφαση με όσα ευαγγελίζεται η νέα Κυβέρνηση περί αξιοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού στην τήρηση της νομιμότητας.

Σε περίπτωση συνέχισης της παραβίασης της νομιμότητας, ο Χάρης Παπαδόπουλος θα είναι αναγκασμένος να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, καταθέτοντας μήνυση τόσο κατά των δύο Υπουργών για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και δυσφήμηση όσο και κατά των μελών του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. που -υπακούοντας στην πιο πάνω παράνομη κοινή υπουργική απόφαση- θα ψηφίσουν τυχόν πρόταση για επιλογή άλλου προσώπου για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/27/2015 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών: "Παράνομη απόφαση του Αν. Υπουργού Πολιτισμού. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες