ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Παραμένει στο απυρόβλητο η Siemens;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Επικεφαλής  "Ελλήνων Πολιτεία".
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Μπαλάφας, είναι μια σοβαρή πολιτική προσωπικότητα. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και εκ δεξιών ή αν επιθυμείτε εξ αριστερών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει παγιωθεί στην κοινή γνώμη ως ένας νηφάλιος, πραγματιστής και σοβαρός πολιτικός.

Ωστόσο, μας απογοήτευσε η τοποθέτησή του σε άρθρο του για το αποτέλεσμα της...
Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – μοναδικής ομόφωνης απόφασης στα χρονικά κοινοβουλευτικού βίου - των “μαύρων ταμείων” της Siemens: «το αποτέλεσμα των ερευνών της Εξεταστικής ήταν απογοητευτικό».

Αυτή η τοποθέτηση, προκάλεσε τη μήνη του Προέδρου εκείνης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Σήφη Βαλυράκη, που ως γνωστόν επιδίκασε ζημιά 2 δις ευρώ του ελληνικού Δημοσίου και αντίστοιχης αποζημίωσης από τη γερμανική εταιρεία.
Έτσι, απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής. Σ΄ αυτήν την επιστολή, καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, θεωρώντας πως “έθαψε” την περαιτέρω διερεύνηση του μεγαλύτερου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου.

Καταλογίζει στο πολιτικό σύστημα πως, δεν προασπίσθηκε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και πως τα 2 δις ευρώ έγιναν μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens – Δημοσίου, 200 εκ. ευρώ αέρας κοπανιστός.
Και ενώ σε δυο μήνες θα ξεκινήσει η δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, εν τούτοις σ΄ αυτήν τη δίκη είναι κατηγορούμενοι και δικάζονται μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες του Δημοσίου και στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ, μένοντας στο απυρόβλητο τα πολιτικά πρόσωπα.
Επισημαίνοντας πως στο πόρισμα της Επιτροπής αποδείχθηκε πως η Siemens υπερτιμούσε τις συμβάσεις με το Δημόσιο, αυξάνοντας το κόστος και διοχετεύοντας σεβαστό μέρος της διαφοράς, για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και κομμάτων!

Αυτή η τοποθέτηση του κ. Μπαλάφα, ευχόμαστε να μην χαίρει της αποδοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γιατί, τότε θα είναι καταστροφική για την αξιοπιστία της συγκυβέρνησης μια τέτοια συμπόρευση.
Θα “τσαλακώσει” ανεπανόρθωτα το προφίλ της.
Θα διαρρήξει επικίνδυνα τη στήριξη που δείχνει η Κοινωνία μας στη νέα κυβέρνηση.

Γιατί, δεν μπορεί η Siemens να παραμένει στο απυρόβλητο όταν ο ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί.
Δεν μπορεί να στηρίζεται από την παρούσα κυβέρνηση η πολιτική “εξυπηρέτηση” της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στη Siemens και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν είναι δυνατόν να επιβραβευθεί η ανομία και η παραβατικότητα της Siemens.

Αρκεί να θυμίσουμε την υποχρέωση της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας για κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολούσε 600 εργαζόμενους.
Αντί αυτού, το εργοστάσιο της BSH το οποίο δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (παλαιός ΠΙΣΤΟΣ) και ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch, από 1η Ιανουαρίου 2015 πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και απομένει να ολοκληρωθεί μόνο το τυπικό μέρος της συμφωνίας, δηλαδή να εγκρίνουν οι εποπτικές αρχές του κράτους τη συναλλαγή, κάτι που θα συμβεί στο πρώτο μισό του 2015.
Πράξη εξαγοράς μετοχών που ενέκρινε τόσο το διοικητικό όσο και το εποπτικό συμβούλιο των δυο εταιριών. Η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις ευρώ.

Ως εκ τούτου, μετά από την πώληση του μεριδίου της Siemens δεν καθίσταται άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός;
Και από τη στιγμή που η Siemens εισέπραξε από την πώληση του ποσοστού της στη Bosch 3 δις ευρώ, γιατί δεν πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 2 δις ευρώ που επιδίκασε η μοναδική ομόφωνη Εξεταστική διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα “μαύρα ταμεία”;
Όταν αυτά τα 2 δις ευρώ λείπουν από τα ταμεία του κράτους, και η κυβέρνηση “αναστενάξει” για να τα βρει προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις;

Θα περιμένουμε λοιπόν, να δούμε την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του στο λαϊκό αίσθημα, από τη στιγμή που τόλμησε στη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, να της πει βροντερά αυτό που δεν τολμούσε έστω να της ψελλίσει ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς.
Δηλαδή, να της ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για τα πεπραγμένα της Siemens.
Που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται: Δώστε μας τον Χριστοφοράκο!

Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας επιβάλλεται να προχωρήσει σε ακύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ελληνικού Δημοσίου – Siemens από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία αθέτησε την υπογραφή της. Επιβάλλεται να κυρώσει και να εκτελέσει την ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, του κόμματος που μετέχει της συγκυβέρνησης, Πάνος Καμμένος.

Και να συστήσει νέα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα καλέσει να καταθέσουν και πρώην Πρωθυπουργοί, οι οποίοι επιμελώς εξαιρέθηκαν από τον Σήφη Βαλυράκη.
Που θα διερευνήσει τις ευθύνες της Ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα για το άρον-άρον κλείσιμο του φακέλου Siemens αποφεύγοντας να εξετάσει βασικούς μάρτυρες που γνώριζαν πολλά.

Που τέλος, θα διερευνήσει τις ευθύνες της Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών (επικεφαλής η κ. Πηνελόπη Παγώνη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών) που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με σκοπό να ελέγχει την τήρηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, και αυτή η επίορκη Επιτροπή δεν έκανε απολύτως τίποτε.
 Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 5/14/2015 08:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παραμένει στο απυρόβλητο η Siemens; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες