ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

"Κοινωνία": Είμαστε παρών, άγρυπνος φρουρός της Πατρίδος."

Καθημερινά γινόμαστε θεατές των επεισοδίων ενός έργου που έχουμε βαρεθεί, αυτό των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το μέλλον δείχνει και είναι αβέβαιο.

Ερμηνεύοντας τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος επισημαίνουμε ότι:
Ο κ. Σαμαράς δεν εφάρμοσε τα μέτρα που ζήτησε η πρώην Τρόικα και νυν «θεσμοί» (e-mail Χαρδούβελη). Ήξερε ότι ήταν...
αδύνατο να ψηφιστούν εκείνη τη χρονική συγκυρία επιπλέον μέτρα. Έτσι, δεν έγινε η αξιολόγηση από τους δανειστές και δεν πήραμε τα υπόλοιπα 7,2 δις € του προγράμματος. Ο ίδιος, βλέποντας το τι έρχεται προκάλεσε τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ «τσίμπησε» στο δόλωμα, αντί να περιμένει λίγους μήνες ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η «γύμνια» της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Εντελώς ανέτοιμη η νέα κυβέρνηση –και με φρούδες, όπως αποδείχθηκε, τις ελπίδες της για κοινό μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου εναντίον της λιτότητας– υπέγραψε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους δανειστές, όρους που ήσαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Συγχρόνως βέβαια, αποδείχθηκε και η δουλική υποτέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να επιμένει ακόμη σε κάποιες κόκκινες γραμμές, αλλά σιγά σιγά οι ψευδαισθήσεις διαλύονται. Παράλληλα το σπιράλ του οικονομικού και όχι μόνο μαρασμού συνεχίζεται, ο παραγωγικός ιστός διαλύεται, η ανεργία μεγαλώνει. Στο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς σε ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Οι κατευθυντήριες γραμμές δίνονται από το Ευρωιερατείο. Ακόμη και ο κρατικός προϋπολογισμός πλέον συντάσσεται στις Βρυξέλλες.

Με ευχολόγια, όμως, και με «καλές προθέσεις» δεν ταΐζεις τους πεινασμένους, δεν δίνεις δουλειά στους ανέργους, δεν ανατρέπεις την ύφεση, δεν μπορείς να άρεις την ουσιαστική υποθήκευση και την υποδούλωση της Ελλάδος, ενώ η εθνική ανεξαρτησία μένει νεκρό γράμμα.

Η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης σιγά-σιγά τελειώνει, και αυτό σημαίνει πως απαιτείται:
Α. Ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τη δυνατότητα που έχει η Χώρα να αποχωρήσει, με τη συναίνεση των «εταίρων», από την Ευρωζώνη και ποιες είναι οι οικονομικές αλλαγές που θα διαμορφωθούν με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει αναλύσει επιστημονικά μέσα στο οικονομικό πρόγραμμά της το ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η μόνη ελπίδα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, ενώ αντίθετα η παραμονή στη ζώνη του ευρώ είναι καταστροφική και συνεπάγεται διαρκή πολιτική λιτότητας και συνεπώς την πλήρη εξαθλίωση των πολιτών.

Β. Άμεση υπογραφή συνθήκης εξουσιοδότησης προς τους δανειστές με ημερομηνία ισχύος την ημερομηνία οφειλής της δόσης, καθώς και με το αντίστοιχο ποσό, το οποίο το ΔΝΤ ή η ECB, ή οι κάτοχοι των εντόκων γραμματίων θα εισπράξουν από την υπολειπόμενη δόση των 7,2 δις ευρώ που οφείλουν οι δανειστές προς την Ελλάδα. Έτσι η χώρα μας διατηρεί τα αποθεματικά της για να εξυπηρετήσει τις εσωτερικές της ανάγκες (μισθούς, συντάξεις, κλπ), αποκλείεται η πιθανότητα πιστωτικού γεγονότος γιατί τα χρήματα βρίσκονται στην διάθεση του οφειλέτη και η πίεση περνάει πια στους δανειστές για να συμφωνήσουν σύντομα με την Ελλάδα. Επιπλέον, είναι επιτακτική η ανάγκη να συσταθεί μία επιτροπή διεθνούς λογιστικού ελέγχου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για το δημόσιο χρέος, με σκοπό την διαγραφή του επαχθούς τμήματός του.

Γ. Κατάρτιση αναλυτικού προγράμματος εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα υλοποιηθεί με το εργαλείο που λέγεται εθνικό νόμισμα.
Η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστια.

Θα απογοητευθεί ο Ελληνικός λαός για άλλη μία φορά;
Θα καταντήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα διαχείρισης της εξουσίας που θα αναγκαστεί να πάρει νέα επώδυνα μέτρα καθ’ υπόδειξη των δανειστών; Σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό με το πραγματικό ζητούμενο των διαπραγματεύσεων που σίγουρα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από επίσημα χείλη να ανακοινώνεται πως οι προσπάθειες των δανειστών επικεντρώνονται στο να επεκταθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδος πέραν του 2054 που είναι μέχρι σήμερα, με ότι συνεπάγεται αυτό!

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι παρούσα, άγρυπνος φρουρός της Πατρίδος.

Ο Πρόεδρος
και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/07/2015 09:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Κοινωνία": Είμαστε παρών, άγρυπνος φρουρός της Πατρίδος.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες