ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Συνένοχος ή τιμωρός ο Τσίπρας;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”.
Στο προ διμήνου περίπου άρθρο μου με τίτλο: “Βερμπαλισμός ή κυβίστηση Βαρουφάκη”, επεσήμανα πως μου προξένησε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση η διαρροή στα ΜΜΕ, την 2α Απριλίου, της λίστας των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Και όταν μάλιστα σ΄ αυτήν συμπεριλαμβάνονταν τα...
90 εκ. ευρώ που αναφέρονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό Siemens – Ελληνικού Δημοσίου (σημείο 2) ως υποχρέωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Τόνιζα δε, ιδιαίτερα πως δεν είναι δυνατόν να απομονώνεται ένα από τα σημεία του επιβλαβή για το Δημόσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού και να παρουσιάζεται ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους!
Γιατί, όταν αμφισβητείται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, αμφισβητείται στο σύνολό του και ποτέ δεν υλοποιείται μέρος αυτού!

Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκα μάντης κακών.
Γιατί, πριν κατακάτσει ο κουρνιαχτός, ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας την περασμένη εβδομάδα σε ερώτηση του Βουλευτή των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” Δημήτρη Καμμένου, του κόμματος δηλαδή με το οποίο αποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση, είπε:
«Το θέμα των “μαύρων ταμείων” του γερμανικού κολοσσού αλλά και του συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της νέας κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και επιτροπή που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την υπόθεση και το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης του Δημοσίου. Ωστόσο, η καταγγελία του συμβιβασμού δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η εκταμίευση της αποζημίωσης που είχε συμφωνηθεί έχει ήδη ξεκινήσει. Πάντως ο πολιτικός και νομικός χειρισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι».

Ειλικρινά, με εκπλήσσει η τοποθέτηση του κυρίου Υπουργού Οικονομικών της χώρας χρέους που λέγεται Ελλάδα.
Και θα μου επιτρέψει να κάνω δυο επισημάνσεις στην τοποθέτησή του!

• Για την πραγματική αξία της αποζημίωσης της Siemens προς το Ελληνικό Δημόσιο, έχει ήδη αποφανθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που επί μήνες συνεδρίαζε το 2012 και κοστολόγησε τη ζημία στα 2 δις ευρώ.
Άσχετα αν στην πορεία πολιτικοί ταχυδακτυλουργοί (Σαμαράς – Βενιζέλος) μετέτρεψαν αυτή τη μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής, σε μια συμφωνία που δεν ξεπερνούσε τα 300 εκ. ευρώ και βεβαίως όχι σε ζεστό χρήμα, που τόσο έχει ανάγκη η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδος!
Βεβαίως, μια νέα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, πιθανότατα θα ανέβαζε την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τα 2 δις ευρώ.
Και είναι επιβεβλημένο να συσταθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή, από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί πως η προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή υπό την Προεδρεία του Σήφη Βαλυράκη, δεν εξέτασε βασικούς μάρτυρες που θα έριχναν περισσότερο φως στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων”, μέσω των οποίων εξαγοράστηκαν πολιτικά και δημόσια πρόσωπα.
Επιπρόσθετα, από την παρέλευση 3 χρόνων εκείνου του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2012, έχουν προκύψει νέα στοιχεία!

• Όσον αφορά, ότι η εκταμίευση της αποζημίωσης έχει ξεκινήσει, είναι μια δικαιολογία για μικρά παιδιά.
Γιατί σε σημείο του, αναφέρει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός:
«Τα Μέρη συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία θα παρουσιαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς εξέταση και κύρωση. Σε περίπτωση που η παρούσα συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, ανακληθεί ή ακυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν». 
Άρα, προβλέπεται να επιστραφούν τα όποια χρηματικά ποσά έχουν απορροφηθεί από το Δημόσιο και να απαιτηθούν τα 2 δις της απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής του 2012.
Από τη στιγμή βεβαίως που η συμφωνία δεν κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και τα δυο συναλλασσόμενα μέρη (Siemens – Ελληνικό Δημόσιο) δεν υπέγραψαν τη σύμβαση εντός των 45 ημερών, όπως προβλεπόταν.
Για την ιστορία, η Siemens υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 και το Ελληνικό Δημόσιο με τον εκπρόσωπό του, Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 22 Αυγούστου 2012. Δηλαδή, μετά από πεντέμισι μήνες!

Ωστόσο, δεν έχουν παρέλθει παρά λίγες ημέρες που η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής, αποφάσισε την εκ νέου επανεξέταση της υποθέσεως Siemens, δηλώνοντας πως: “το μεγαλύτερο μέρος του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά”.

Ως εκ τούτων, επιβάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία για το μεγαλύτερο πολιτικο – οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Επιβάλλεται να συσταθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα κλητεύσει και πρώην Πρωθυπουργούς, οι οποίοι επιμελώς εξαιρέθηκαν από τον Σήφη Βαλυράκη.
Που θα διερευνήσει τις ευθύνες της Ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα για τον άρον-άρον κλείσιμο του φακέλου της Siemens, αποφεύγοντας να εξετάσει βασικούς μάρτυρες που γνώριζαν πολλά.

Που τέλος, θα διερευνήσει τις ευθύνες της Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών (επικεφαλής η κ. Πηνελόπη Παγώνη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών) που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με σκοπό να ελέγχει την τήρηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, και αυτή η επίορκη Επιτροπή δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Άλλωστε, κάτι διαφορετικό θα είναι σκέτη καταστροφή για την αξιοπιστία της συγκυβέρνησης.
Θα “τσαλακώσει” ανεπανόρθωτα το προφίλ της.
Θα διαρρήξει επικίνδυνα τη στήριξη που δείχνει η Κοινωνία μας σ΄ αυτήν την κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να στηρίζεται από την παρούσα κυβέρνηση η πολιτική “εξυπηρέτησης” της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στη Siemens και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν είναι δυνατόν να επιβραβευθεί η ανομία και η παραβατικότητα της Siemens.

Δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις!
Σε αυτήν την περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα είναι συνένοχος της φαυλότητας και της ανομίας.
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 5/27/2015 08:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συνένοχος ή τιμωρός ο Τσίπρας; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες