ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Το Χαμόγελο του Παιδιού: " Συγκλονιστική επανένωση της οικογένειας της μικρής Τάλα."

Από την αγκαλιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αγκαλιά της μητέρας της βρέθηκε  η μικρή Τάλα.

Η συγκλονιστική επανένωση της οικογένειας πραγματοποιήθηκε εχθές  το πρωί στις 10.45 στο Αεροδρόμιο Μακεδονία παρουσία εκπροσώπου της Παλαιστινικής Πρεσβείας, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η μητέρα και ο μικρός αδερφός ταξίδεψαν από...
τη Δαμασκό στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 6 μήνες αποχωρισμού και αγωνίας, η μικρή Τάλα βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά της μαμάς της χωρίς λόγια, με δάκρυα χαράς και έντονη συγκίνηση.

Η επανένωση υπήρξε δυνατή χάρη στις εντατικές προσπάθειες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή και νόμιμη έλευση της μητέρας και του μικρού αδερφού από τη Συρία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Παλαιστίνης και την αρμόδια Εισαγγελία. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη και αρκετά χρονοβόρα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία.

Τους 4 μήνες που η Τάλα έμεινε στο Σπίτι του Χαμόγελου, στο Φοίνικα Καλαμαριάς, έγινε κομμάτι της ζωής όλων μας, πήρε κι έδωσε πολύ αγάπη και πολύ χαρά, μεγάλωνε μαζί με τα άλλα 27 παιδιά μας.

Στο μεσοδιάστημα η Τάλα επικοινωνούσε με τη μητέρα και το συγγενικό περιβάλλον με τη βοήθεια μεταφράστριας-εθελόντριας του Οργανισμού.

Χάρη στη αμέριστη βοήθεια των Αρχών, της Εισαγγελίας, της Παλαιστινιακής Πρεσβείας αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών-υποστηρικτών που καλύπτουν από την πρώτη στιγμή τα έξοδα φροντίδας του παιδιού αλλά και της συνέχειας στη ζωή της οικογένειας, η Τάλα και η οικογένειά της θα μπορέσουν να κάνουν μια καινούργια αρχή σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τάλα και την οικογένειά της σε ό,τι και για όσο χρειαστεί, όπως γίνεται και με όλα τα παιδιά που είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας του Οργανισμού.

«Σήμερα, όλοι στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είμαστε πολύ περήφανοι και ευτυχισμένοι που καταφέραμε να δώσουμε πίσω, στην Τάλα, μια ζωή με την οικογένειά της και μέλλον σε μια ασφαλή χώρα.

Δεν αναιρούμε, ούτε ξεχνάμε τη θυσία του πατέρα να σώσει τα παιδιά του από τον κίνδυνο του πολέμου.
Η Τάλα αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο για την καθημερινή προσπάθεια χιλιάδων προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων για την επιβίωσή τους.
Είναι ένα παιδί που σώθηκε ανάμεσα στα χιλιάδες που κινδυνεύουν και χάνονται.
Γι΄ αυτά παιδιά, που γνωρίζουν τόσο νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα» δηλώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Ιστορικό
Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η μικρή Τάλα μένει στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Φοίνικα Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Η Τάλα είναι μόλις 4,5 ετών, Σύρια, με καταγωγή από την Παλαιστίνη. Βρέθηκε σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Θούριο του ν. Έβρου, στον νεκρό πατέρα της που ξεκίνησε από τη Δαμασκό, για μια καλύτερη ζωή και για να σωθούν από τον πόλεμο. Ο ίδιος απεβίωσε από υποθερμία στην προσπάθεια του να περάσει τον ποταμό Έβρο και να προστατεύσει ταυτόχρονα την κόρη του από τα παγωμένα νερά.Περαστικός αγρότης εντόπισε τυχαία το κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Από κει η Τάλα μεταφέρθηκε με την κινητή ιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνοδεία κοινωνικής λειτουργού και διασωστών, στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κι όταν διαπιστώθηκε η καλή κατάσταση της υγείας της στο Σπίτι του Χαμόγελου, σε μια καινούργια οικογένεια με άλλα 27 παιδιά.
Η Τάλα ήταν δυνατή, ζωηρή και πολύ γρήγορα ενσωματώθηκε και έμαθε ελληνικά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Αρχών ξεκίνησε την αναζήτηση συγγενικών προσώπων με στόχο την επανένωση του παιδιού με τη μητέρα και την οικογένεια του.
Οι παραπάνω διαδικασίες πραγματοποιούνται από τη μεριά του Οργανισμού, διεθνών οργανισμών και δημόσιων φορέων όπως η Εισαγγελία, Πρεσβείες κ.ά.

Οι έρευνες κατέληξαν στην εύρεση της μητέρας, του μικρότερου αδερφού της Τάλα και του λοιπού συγγενικού της περιβάλλοντος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 5/06/2015 11:43:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το Χαμόγελο του Παιδιού: " Συγκλονιστική επανένωση της οικογένειας της μικρής Τάλα." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες