ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Αναγκαία η κλήση Καράκωστα στην επιτροπή για την Siemens.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής "Ελλήνων Πολιτεία". 
Έγραφα προ ημερών πως ο Σήφης Βαλυράκης – πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012 για τη διερεύνηση των “μαύρων ταμείων” της Siemens - άστραψε και βρόντηξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Χαρακτήρισε τη Siemens ως εγκληματική οργάνωση και δήλωσε πως το...
μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης, αφού ο μεγαλύτερος όγκος των στοιχείων που συγκέντρωσε η Εξεταστική Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας ήταν ομόφωνο, δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά!

Κατακεραύνωσε το πολιτικό Σύστημα της χώρας, λέγοντας: “Το πολιτικό σύστημα φάνηκε ανίκανο και δεν μπόρεσε να αυτοκαθαρθεί”. 
Για δε, τον κατάπτυστο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – εφεύρημα των πολιτικών ταχυδακτυλουργών Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου – που αντικατέστησε την εκτιμηθείσα ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2012, είπε να προβεί η Βουλή σε: “καταγγελία της σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού και σε κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης”!

Τα ερωτήματα λοιπόν, που τίθενται είναι κατά πόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα θελήσουν να παιχθεί ολόκληρο το έργο της Siemens και να αποκαλυφθούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εξαγοραζόμενα, “πούλησαν” την εμπιστοσύνη που τους έδειξε διά της ψήφου του ο ελληνικός λαός.

 Θα αποκαλυφθεί σύντομα εάν έχουν την πολιτική βούληση να διερευνήσουν το γιατί, ατράνταχτα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012, δεν αξιοποιήθηκαν δικαστικά.

Εάν θα καταργήσουν με νόμο τη νομοθετική ρύθμιση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, για να εισπραχθούν τα 2 δις από τη Siemens, ως αποζημίωση του Δημοσίου σε μια εποχή πολύ δύσκολη οικονομικά για την Πατρίδα μας!

Εάν θα κλητευθούν όλοι εκείνοι οι μάρτυρες που γνωρίζουν πολλά και μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο απυρόβλητο της δικαστικής διερεύνησης, αλλά και της Πολιτείας!

Από την πλευρά μας, πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε αρκετούς μάρτυρες που θα μπορούσαν να φωτίσουν το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος, και οι οποίοι διατέλεσαν κατά το παρελθόν στελέχη της Siemens ή ακόμη παραμένουν ενεργά στελέχη της.

Σήμερα, θα τολμούσαμε να αναφέρουμε ένα ευυπόληπτο πρόσωπο της Κοινωνίας μας, που όμως εκ της θέσεώς του επί δεκαετίες στη Siemens, δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει πολλά!

Πιο συγκεκριμένα:
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Καράκωστας, έγκριτος νομικός, διατηρεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία “Ιωάννης Καράκωστας και συνεργάτες”.
Για πολλά χρόνια ήταν ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Siemens και ήταν εκείνος που συμβούλευε τη διοίκηση Bernhard Dombek και τα μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας, Ηλία Γεωργίου – κατηγορούμενος στη δίκη των 64, πρώην Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών – και Χρήστο Καραβέλα, - κατηγορούμενος, φυγόδικος, πρώην Γενικός Οικονομικός Διευθυντής, υφιστάμενος του Γεωργίου – για όλες τις μεγάλες συμβάσεις που είχε συνάψει η Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο.

Για κάθε τους βήμα, οι Γεωργίου – Καραβέλας συμβουλεύονταν τον Ιωάννη Καράκωστα και εάν δεν λάμβαναν την νομική του άποψη, δεν προχωρούσαν.
Η επικοινωνία τους, τουλάχιστον τηλεφωνική ήταν καθημερινή.
Έτσι, υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις 7753 του 1992 για ψηφιακές παροχές και κυκλώματα καθώς και 8002 του 1993 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Τα παρακάτω έγγραφα αποδεικνύουν του λόγου τω αληθές:


Αυτή η πολύχρονη συνεργασία Siemens – Καράκωστα, ήταν προφανώς το “διαβατήριο” του κ. Καράκωστα για να αναλάβει στα μέσα Ιουλίου του 2012, νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της τότε αντιπολιτεύσεως. Ειδικότερα, ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε για μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, δηλώνοντας συγκεκριμένα:
“Ο κ. Καράκωστας ήταν νομικός σύμβουλος στη Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου”. 

Από την πλευρά της η τότε κυβέρνηση Σαμαρά διά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου, μίλησε για απίστευτη πολιτική αθλιότητα.
Υπερθεματίζοντας δε, σε μια προσπάθεια προστασίας της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς καθ΄ υπόδειξη ξένων δυνάμεων, ανέφερε: “Οι συκοφάντες παρέλειψαν σκόπιμα να αναφέρουν ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη Siemens μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του”.

Ωστόσο, η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ ήταν πέρα για πέρα διάτρητη.
Γιατί, ο κ. Ιωάννης Καράκωστας ήταν επικεφαλής του νομικού τμήματος της Siemens, και με την διοίκηση προ εποχής Χριστοφοράκου, αλλά και όταν ανέλαβε τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens τον Οκτώβριο του 1997.
Να σημειωθεί επίσης, πως ο Χριστοφοράκος ήταν “παιδί” της Siemens εκπαιδευθείς στη Γερμανία και δεν ήταν ουρανοκατέβατος ωσάν τον σημερινό Δ/Σ της εταιρείας Πάνο Ξυνή.
Πριν αναλάβει τη διοίκηση της Siemens ΑΕ, ο Χριστοφοράκος ήταν Δ/Σ θυγατρικής εταιρείας της Siemens ΑΕ, της Siemens - Nixdorf.

Όσον δε αφορά τον ισχυρισμό περί παραίτησης του κ. Καράκωστα, μόλις ανέλαβε τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας ο Χριστοφοράκος, οφείλουμε να έχουμε επιφυλάξεις λόγω του παρακάτω στοιχείου από τη διαδικτυακή σελίδα του γραφείου του κ. Καράκωστα που αποδεικνύει πως διατέλεσε νομικός σύμβουλος της Siemens από το 1990 μέχρι το 2011.
Καθώς επίσης και της θυγατρικής εταιρείας της Siemens, της Landis & Gyr ΑΕ.Συνεπώς, υπήρξε συνεργασία Καράκωστα – Χριστοφοράκου καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του Χριστοφοράκου.
Βέβαια, το στοιχείο αυτό από τη διαδικτυακή σελίδα του γραφείου του κ. Καράκωστα, “κατέβηκε” από το διαδίκτυο αμέσως μόλις ο κ. Καράκωστας αναγορεύθηκε νομικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Που ως γνωστόν οι σχέσεις Σαμαρά – Siemens ήταν πολύ – πολύ στενές και έχουμε πολλάκις αναφερθεί.
Τόσο στενές, μέχρι και σήμερα από τη στιγμή που ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Σαμαρά στο διάστημα της Πρωθυπουργίας του, υπήρξε ο Σταύρος Παπασταύρου, σύζυγος της Μαρίας Αγαλιώτου, σημερινής Διευθύντριας Επικοινωνιών και Δημοσίων Σχέσεων της Siemens.

Συμπερασματικά, θεωρούμε αναγκαία την πρόσκληση του Ιωάννη Καράκωστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μια επιβεβλημένη πράξη για την αναζήτηση της πάσας αλήθειας του σκανδάλου της Siemens που δηλητηρίασε σχεδόν, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της μεταπολίτευσης!
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”.
egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/08/2015 09:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αναγκαία η κλήση Καράκωστα στην επιτροπή για την Siemens."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες