ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ελληνική διαπραγμάτευση, πόρισμα Επιτροπής Αλήθειας και Κυπριακό στη συνάντηση Κωνσταντοπούλου-Ομήρου.

- Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα σενάρια Grexit: «Ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία» 

- Γιαννάκης Ομήρου: «Πολύτιμη η συνεισφορά του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου ...
Χρέους» 

- Κυπριακό: Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση επ’ ωφελεία της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινοτήτων, της δημοκρατίας, της ισότιμης συνύπαρξης και της πολιτικής ισότητας και ισοτιμίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο

Οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, η ελληνική διαπραγμάτευση και το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Κύπριο ομόλογό της, κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την επίσημη επίσκεψή του, σημειώνοντας ότι πραγματοποιείται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία «δοκιμάζονται αυτά που με πολύ κόπο, με μεγάλες θυσίες έχουν κατακτηθεί στις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο στην χώρα μας, όχι μόνο στη δική σας χώρα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ελληνική διαπραγμάτευση - Πόρισμα Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «ζούμε σε μια περίοδο όπου αντίρροπες δυνάμεις ενεργοποιούνται. Από τη μια πλευρά, εκείνες που επιθυμούν να καθυποτάξουν τα Κοινοβούλια και τους λαούς, να εξαϋλώσουν και να εξαερώσουν τη δημοκρατική λειτουργία. Από την άλλη πλευρά ενεργοποιούνται με πολλή δύναμη και ορμή εκείνοι και εκείνες οι οποίοι επιμένουν στη δημοκρατική, κοινοβουλευτική λειτουργία, ιδίως σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται ακριβώς στη δημοκρατική της ταυτότητα».

Η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παραδίδοντάς του και το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο το μνημονιακό χρέος είναι στο σύνολό του παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Ο κ. Ομήρου, μάλιστα, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, «είχε την πρωτοβουλία πριν από λίγες ημέρες, όταν του απέστειλα σε ηλεκτρονική μορφή το πόρισμα, να μας απευθύνει μια θερμή επιστολή υποστήριξης του έργου της Επιτροπής και της αναζήτησης της Αλήθειας επ’ ωφελεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαϊκών λαών» (η σχετική επιστολή επισυνάπτεται).

Σχολιάζοντας τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει τραυματική εμπειρία από τέτοιους εκβιασμούς και όσον αφορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με έχετε ακούσει πολλές φορές να κάνω μνεία σε αυτήν την εχθροπραξία που συνέβη το Μάρτιο του 2013 κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους ομολόγους μας και στους κοινοβουλευτικούς σε όλη την Ευρώπη, να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά τέτοιοι εκβιασμοί να απευθυνθούν σε Κοινοβούλια».

«Ζούμε στιγμές όπου επισπεύδεται μια ασφυξία και ένας εκβιασμός των λαών και των Κοινοβουλίων. Ζούμε περιόδους όπου αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για τη μοίρα τους να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ασκείται στο όνομά τους και υπέρ αυτών. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν είναι πολύ σημαντικό με το βλέμμα στο μέλλον, με πείσμα, με αισιοδοξία αλλά και με επίγνωση να έχουμε το νου μας και στο παρελθόν και στις πρόσφατες εμπειρίες. Υπ’ αυτήν την έννοια και η εμπειρία του Κυπριακού Κοινοβουλίου και η αποτίμηση της εμπειρίας αυτής δύο χρόνια και κάποιους μήνες αργότερα αποτελεί πολύ χρήσιμο, πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ομήρου δήλωσε: «Συζητήσαμε την παρούσα κρίσιμη συγκυρία που αφορά στο λεγόμενο ελληνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα και την προσπάθεια να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των δανειστών και τόνισα την ανάγκη αυτή η συμφωνία να κινείται μέσα στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών της Ε.Ε., της αλληλεγγύης, της δυνατότητας της ελληνικής οικονομίας να προχωρήσει σε πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικής συνοχής.

Δυστυχώς αυτές οι αρχές και αυτές οι αξίες έχουν τραυματιστεί με ευθύνη κυρίαρχων ηγεμονικών κύκλων στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια και επείγει η αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης και μέσα σ αυτά τα πλαίσια τα Κοινοβούλια θα πρέπει να επανακτήσουν το ρόλο τους, δηλαδή η Δημοκρατία και η κατεξοχήν έκφραση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι τα Κοινοβούλια, πρέπει όχι να περιορίζονται σε ό,τι αφορά την άσκηση των εθνικών κυριαρχικών τους δικαιωμάτων αλλά θα πρέπει να ενισχύονται. Θα πρέπει να επιστρέψει η Δημοκρατία και η πολιτική στην οικονομική διακυβέρνηση αποκλείοντας τις αδηφάγες αγορές οι οποίες σήμερα είναι αυτές που επικυριαρχούν στο χώρο της οικονομίας»

Ο κ. Ομήρου χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αναφέροντας πως «αυτή η πρωτοβουλία είναι απολύτως συμβατή με το δικαίωμα των λαών, προφανώς και του ελληνικού λαού, να γνωρίζει την αλήθεια αλλά αυτό το πόρισμα είναι και ένα μήνυμα διεθνώς αλλά και εντός Ε.Ε. ότι δεν μπορούν, οι όποιοι τρίτοι, στο όνομα οικονομικών σκοπιμοτήτων ή μιας οικονομικής ποδηγέτησης να αυθαιρετούν. Και έχω την άποψη ότι ήταν πολύτιμη και θα είναι πολύτιμη η συνεισφορά αυτού του πορίσματος».

Κυπριακό
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση επ’ ωφελεία της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινοτήτων, της δημοκρατίας, της ισότιμης συνύπαρξης και της πολιτικής ισότητας και ισοτιμίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο. «Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και έχει μία σημασία να συμπράξουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί. Κατά τις επόμενες ημέρες της παραμονής του κ. Ομήρου θα έχουμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στις συζητήσεις μας ενόψει και της συμπλήρωσης 41 ετών από την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, 41 ετών όμως και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Σαράντα ένα χρόνια είναι αρκετά και θέτουν όλους προ της ευθύνης να αποδώσουμε στους λαούς δικαιοσύνη και αλήθεια», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου, τόνισε ότι το Κυπριακό Κοινοβούλιο και η Βουλή των Ελλήνων βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό σε όλα τα διεθνή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά φόρα για την προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, με μία λύση που θα ενώνει τον λαό, θεσμούς, την οικονομία, η οποία θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ολόκληρου του Κυπριακού λαού και με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου. «Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι μια χώρα ευρωπαϊκή δεύτερης κατηγορίας ούτε οι Κύπριοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επενδύουμε ελπίδες και προσδοκίες ότι θα αποδώσουν οι συνομιλίες που έχουν ήδη επανεκκινήσει», είπε, σημειώνοντας ως θετικό γεγονός την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε πως για να υπάρξει λύση θα πρέπει να ανάψει πράσινο φως από την Τουρκία και «συνεπώς το χρέος μας είναι να ενεργοποιηθούν πιέσεις, επιρροές προς την πλευρά της Τουρκίας για να κατανοήσει επιτέλους ότι δεν μπορεί να παραμένει σε ένα σκοτεινό παρελθόν και ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει επιδρομικές και επεκτατικές πολιτικές και να συμφιλιωθεί με την ιδέα μιας λύσης η οποία θα αποκαθιστά συνθήκες ασφάλειας συνεργασίας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μια περιοχή η οποία πλήττεται σήμερα από φαινόμενα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας».

«Ενόψει της συμπλήρωσης 41χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, είμαστε σε πλήρη συντονισμό με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων έτσι ώστε έστω μετά την παρέλευση τόσων χρόνων οι ιστορικές εκκρεμότητες να τερματιστούν», κατέληξε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/23/2015 06:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ελληνική διαπραγμάτευση, πόρισμα Επιτροπής Αλήθειας και Κυπριακό στη συνάντηση Κωνσταντοπούλου-Ομήρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες