ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Για τη λειτουργία Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας.

Η Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας (Μ.Β.Κ.), λειτουργεί από το 2004 με ευθύνη της ΔΕΥΑΗ, η οποία με πρωτοβουλία της, ταυτόχρονα σφράγισε τη "χαβούζα" στην περιοχή της "γωνιάς", που επί δεκαετίες οδηγούσε στη θάλασσα, το σύνολο των ανεπεξέργαστων λυμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια, από το σύνολο της επιχείρησης προκειμένου να επιτευχθούν τα...
βέλτιστα αποτελέσματα, με βάση τους εγκεκριμένους όρους για την ποιότητα εκροής των επεξεργασμένων λυμάτων που διαχέονται στην είσοδο του κόλπου της Ηγουμενίτσας.

Πραγματοποιείται συστηματικά παρακολούθηση της ποιότητας εκροής, τα δε αποτελέσματα είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπως προκύπτει από:
α) το Μητρώο Χημικών Αναλύσεων,
β) τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο το Σεπτέμβριο του 2007,
γ) το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής έχουν χορηγηθεί "Γαλάζιες Σημαίες" από ανεξάρτητο φορέα (ΥΠΕΚΑ) και αυτό μετά από σωρεία ελέγχων ποιότητας των νερών κολύμβησης,
δ) το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής λειτουργούν μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας,
ε) μετά από κρατικούς ελέγχους έχουν χορηγηθεί στη μονάδα 1) άδεια λειτουργίας και 2) οριστική άδεια διάθεσης λυμάτων, ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι περιβαλλοντικοί όροι μέχρι το 2022 (σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα). Ο μπλε σωλήνας που περιγράφεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά εφεδρικό αγωγό διάθεσης του επεξεργασμένου και χλωριωμένου νερού στη θάλασσα, που δυνητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μόνο σε περίπτωση συντήρησης-επισκευής του κυρίου αγωγού διάθεσης και σε καμία περίπτωση δεν έχει διαθέσει, ούτε μπορεί άλλωστε, να διαθέσει απευθείας λύματα στη θάλασσα.

Δεν είναι δυνατό τεχνικά να διαθέσει λύματα στη θάλασσα, μια και ο συγκεκριμένος αγωγός που έχει μήκος μόλις 30 μέτρα, ξεκινά από τη δεξαμενή συγκέντρωσης του επεξεργασμένου και χλωριωμένου νερού της μονάδας και καταλήγει στη θάλασσα.

Τα παραπάνω αναφερόμενα διαπιστώθηκαν και από κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας κατόπιν επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μ.Β.Κ. την Παρασκευή 5/6/2015.
Η ΔΕΥΑΗ, στα πλαίσια περιοδικών ελέγχων, πραγματοποίησε την Τρίτη 2/6/2015 δειγματοληψία των νερών κολύμβησης, στις θέσεις:
α) έξοδος βιολογικού- υποθαλάσσιος,
β) παραλία Καλάμι,
γ) παραλία Γάτα,
δ) παραλία Δρέπανο.

Τα δείγματα εξετάσθηκαν από το διαπιστευμένο εργαστήριο του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και βρέθηκαν σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ μέσω της ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ356Β/26-2-2009) σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ
Σωτήριος Μήτσης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/09/2015 09:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Για τη λειτουργία Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες