ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς; Αν ναι, ανακοινώστε το τώρα...

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο). 
Έχω ετοιμάσει ένα ρεπορτάζ με την πολιτική επικαιρότητα και μάλιστα υπό το βάρος της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

Να ξεκαθαρίσω πως όσα παρουσιάζω στα ρεπορτάζ μου δεν είναι ευχολόγια για κανέναν, παρά μία αντικειμενική άποψη των πραγμάτων για τα οποία οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται...
καθημερινά.

Η επιλογή της ενημέρωσης αν και πολλές φορές είναι αμφισβητούμενη ως προς την εγκυρότητά της, παρά ταύτα είναι γνώση στον πολίτη αφού μαθαίνει – βλέπει και ακούει τις απόψεις και θέσεις αυτών που κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. αλλά και γενικότερα όλων των πολιτικών προσώπων που κάποια στιγμή θα ξαναζητήσουν την ψήφο του, και φυσικά τα παραπάνω ισχύουν όταν στο μέλλον ο πολίτης δεν θα πάσχει από επιλεκτική αμνησία.

Στο βάρος λοιπόν της μέχρι τώρα ασυμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, το πολιτικό κλίμα εντατικοποιείται με δηλώσεις πανταχόθεν.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης για ακόμη μία φορά με τις δηλώσεις του, προσπαθεί να αντισταθμίσει τις πιέσεις που δέχεται η Ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας με παράδοση στους όρους των θεσμών .

Σε συνέντευξή του στο ίσως μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο Ρωσία-24, είπε πως οι πιστωτές πιέζουν ανυπόφορα τη Ελλάδα και ουσιαστικά θέλουν να προκαλέσουν οικονομική ασφυξία , ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να αποδεχθεί μια συμφωνία με απαράδεκτα για τον ελληνικό λαό μέτρα.

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση Τσίπρα να ανεχθεί ένα νέο μνημόνιο και να υπογράψει σκληρά μέτρα αφού αυτό δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά, προειδοποιώντας τους θεσμούς πως σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού και της κυβέρνησης τότε… η Ελλάδα θα στραφεί σε εναλλακτικές οδούς τις οποίες άπαντες γνωρίζουν ποιες είναι και τι μπορούν να προσφέρουν, υπονοώντας φυσικά την Ρωσία.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινείται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μάλιστα συνόδεψε τον Πρωθυπουργό στη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς τόνισε, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει και δεν δέχεται τελεσίγραφα.
 Δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει κανέναν, και πως είναι έτοιμη να κάνει και συμβιβασμούς… να κάνει και προτάσεις, αλλά δεν δέχεται τελεσίγραφα ούτε υποκύπτει σε εκβιασμούς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση έχει σαφή λαϊκή εντολή για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων, την οποία θα υλοποιήσει χωρίς να καταστεί μεταλλαγμένη Αριστερά εφόσον δεν πρέπει και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο παραδοσιακό σύστημα διακυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες πολιτικοί και μερίδα του τύπου που αντιδρούν στις ορέξεις των δανειστών.
 Καθημερινά δημοσιεύματα ξένων ιστοσελίδων και έντυπων εφημερίδων συμπλέουν με τη λογική της Ελληνικής κυβέρνησης.

Η Αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Γιατί η Λαγκάρντ πρέπει να φοβάται το Grexit» με το οποίο, όπως λέει και ο τίτλος του, κάνει κριτική στο ΔΝΤ και την γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.

Το άρθρο αναλύει το ιστορικό της δανειοδότησης της χώρας, αναφέροντας ότι η απόφαση του ΔΝΤ υπό την τότε ηγεσία του Ντομινίκ Στρος – Καν τον Μάιο του 2010, να συμμετάσχει στην έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα με 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό ρεκόρ αφού μέχρι τότε δεν είχε παραχωρήσει σε καμία χώρα ένα τόσο υψηλό δάνειο, πάρθηκε όχι για τη διάσωση της Ελλάδας αλλά στην ουσία για να διασώσει το ίδιο το ταμείο, αφού πριν από το ξέσπασμα της κρίσης του 2008 δεν είχε καν εμφανιστεί ως δανειστής, ενώ με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζε την επιρροή του στην Ευρώπη.Συνεχίζοντας το άρθρο λέει πως η μεγαλύτερη αντίφαση είναι πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δάνειο δισεκατομμυρίων από τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ και από το ΔΝΤ για να αποπληρώσει τα χρέη της σε αυτούς, και ο αρθρογράφος αναρωτιέται για ποιόν τελικά θα είναι χειρότερη μία στάση πληρωμών, για την Αθήνα ή για τους δανειστές, και πως η ηγεσία του ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ ειδικότερα θα πρέπει να φοβάται τις συνέπειες των ελληνικών αναταράξεων.

Φεύγοντας από την «Der Standard» θα πάω στο Spiegel το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κρύψει τον ανθελληνισμό του αλλά και την καθοδήγησή του από την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Παρ’ όλα αυτά, στην ιστοσελίδα του το γερμανικό μέσο γράφει με μεγάλα γράμματα πως οι διαπραγματεύσεις θα τελειώσουν με μερική νίκη της Κυβέρνησης Τσίπρα γιατί δεν είναι φοβισμένη απέναντι στους δανειστές όπως ήταν οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.

Αναφέρει πως η Ελλάδα δεν μπλοφάρει και σοβαρολογεί όταν λέει πως θα φτάσει μέχρι την έξοδο από την ευρωζώνη αν χρειαστεί, ή και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών έναντι των δανειστών μένοντας εντός ευρωζώνης, εκθειάζοντας τις διαπραγματευτικές ικανότητες των Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη.

Με τη σειρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως η διένεξη έφτασε εκεί που πάντα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να φτάσει, δηλαδή σε επίπεδο ηγετών αφού οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του ευρώ ακολουθούσαν ξερή οικονομική επιχειρηματολογία.

 Κλείνοντας αυτό το ρεπορτάζ θέλω να επισημάνω πως πραγματοποιήθηκε με πληροφορίες ειδικά από διαδικτυακά μέσα, Ελληνικά και ξένα. Έγινε επιλογή πληροφοριών και αντιπαράθεση αυτών για να αναδείξω τις πλέον έγκυρες.

Χωρίς να γνωρίζω από τώρα που θα καταλήξει η κατάσταση, αν θα υπάρξει υποτακτική για τα συμφέροντα των πολιτών συμφωνία… ή ρήξη, θεωρώ πως θα υπάρξει ακόμη μερική υποχώρηση στις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Τοποθετήσεις δημοσίων και πολιτικών προσώπων τύπου «καταστροφή για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ»,…. ή «εξετάζεται capital control» …. ή «πρέπει να υπάρξει συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους» γίνονται ξεκάθαρα για σφυγμομέτρηση και την απολαβή του όποιου ύψους των αντιδράσεων των πολιτών.

Για ακριβώς τους ίδιους λόγους βέβαια γίνονται και οι τοποθετήσεις περί δημοψηφίσματος ή εκλογών σε περίπτωση ασυμφωνίας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/04/2015 11:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς; Αν ναι, ανακοινώστε το τώρα... "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες