ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα σχετικά με τη σύσταση οργανικών θέσεων.

Οι υφιστάμενες θέσεις υπαλλήλων στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας συστάθηκαν πριν από 50 και πλέον χρόνια, όταν ο όγκος εργασίας για την απόδοση Δικαιοσύνης ήταν πολύ μικρότερος.

Ακόμη και σήμερα, για τις ανάγκες λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών της Θεσπρωτίας, εργάζονται έξι (6) υπάλληλοι στην Εισαγγελία Ηγουμενίτσας, έξι (6) υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, έξι (6) στο Ειρηνοδικείο – Πταισματοδικείο Ηγουμενίτσας και ένας (1) δικαστικός επιμελητής.
Ωστόσο μια σειρά από λόγους, που σχετίζονται με...
την αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας λόγω της εισαγωγής και της εμπορίας ναρκωτικών από την Αλβανία, του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, της τεράστιας αύξησης ροής πληθυσμού προς τη Θεσπρωτία με τη δημιουργία της Εγνατίας Οδού και του νέου λιμανιού στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έχει προκαλέσει τεράστιο φόρτο εργασίας, που είναι σχεδόν αδύνατο για τους υπαλλήλους να ανταπεξέλθουν σε χρονικά διαστήματα που κινούνται σε λογικό πλαίσιο.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει σχέση με την μηχανοργάνωση των δικαστηρίων. Εάν οι υπηρεσίες των δικαστηρίων ήταν μηχανογραφημένες θα διευκολύνονταν σε τεράστιο βαθμό η εργασία τους, κάτι που θα βοηθούσε στη συντομότερη προώθηση των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.

Είναι αναγκαίο για τους παραπάνω λόγους, να συσταθούν άμεσα, τέσσερις (4) θέσεις υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, τρεις (3) θέσεις στην Εισαγγελία και δύο (2) στο Ειρηνοδικείο – Πταισματοδικείο Ηγουμενίτσας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με τη διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε ακόμη και τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ιδιαίτερο σοβαρό είναι επίσης το ζήτημα της προώθησης της διαδικασίας για την μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και τη διευκόλυνση τόσο των εργαζομένων των υπηρεσιών που σχετίζονται με Δικαιοσύνη, όσο και των πολιτών που διεκδικούν την έκδοση αποφάσεων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Είναι στις προθέσεις σας να εκσυγχρονίσετε τις δικαστικές υπηρεσίες του νομού Θεσπρωτίας μέσω της μηχανογράφησης όλων των υπηρεσιών;

- Θα φροντίσετε για την σύσταση των αναγκαίων θέσεων στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον θεσμό της Δικαιοσύνης στον νομό Θεσπρωτίας;

- Θα βλέπατε ως πιθανή λύση, την στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών του νομού Θεσπρωτίας με υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας του Δημοσίου ή ακόμη και με προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας;

Ο βουλευτής
Βασίλης Γιόγιακας
Βουλευτής Νομού Θεσπρωτίας – Νέα Δημοκρατία

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Σύσταση οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και μηχανοργάνωση των δικαστικών υπηρεσιών του νομού Θεσπρωτίας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/09/2015 09:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα σχετικά με τη σύσταση οργανικών θέσεων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες