ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η εγχείρηση απέτυχε. Ο ασθενής θα επιζήσει;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Σε λίγο θα πάρουν τα βουνά… Θα βγούνε στον αγώνα…
Ποιοι βρε παιδιά;
Ο λαός;
Σε καμία περίπτωση.

Αυτός άντε μέχρι ένα Σύνταγμα να...
πάει!
Αλλά γιατί;
Για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ;
Για να παραμείνει η χώρα μας στην ΕΕ, λες και υπήρχε ποτέ αυτός ο κίνδυνος;

Όχι, ας είμαστε επιτέλους και λίγο σοβαροί.
Απλά για να παραμείνει η ολιγαρχία, η παρανομία, η ατιμωρησία, η φοροδιαφυγή ως έχει!

Επιτέλους, έστω και σιγά-σιγά, μαθαίνουμε τι συνέβαινε σε αυτή τη χώρα και το παιχνίδι που έπαιξαν κάποιοι Εφιάλτες, κάποιοι δωσίλογοι πολιτικοί είτε από βλακεία είτε για προσωπικό όφελος, για να σωθούν οι Γαλλο-Γερμανικές τράπεζες.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο στόχο και τον πλέον δύσκολο, λόγω του χαρακτήρα μας, για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών στα συμφέροντα και στα κέρδη των τραπεζών.
Είμαστε το Γαλατικό χωριό του Αστερίξ το οποίο «κτύπησαν» πρώτο για να τελειώνουν μια και καλή με όλη την Ευρώπη. Βλέπετε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τους Έλληνες τους έγινε και πάθημα και μάθημα…

Και τι μάθαμε τις τελευταίες ώρες;
Για παράδειγμα, ότι κάποιοι θύμισαν στον κ. Ρουμελιώτη, τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ότι θα πρέπει να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην αποκαλύψει ότι «δεν πρέπει» στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής. Έτσι, επειδή δεν άκουσε τις συμβουλές τους, μάθαμε για τα μυστικά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία, με σκοπό την καταστρατήγηση του καταστατικού του ΔΝΤ που απαιτούσε άμεση αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να εμπλακεί το Ταμείο. Χαρακτήρισε επίσης λάθος τις προτάσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων και για τα εργασιακά, τονίζοντας πως δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση της ζημίας…

Και εδώ είναι η ουσία.

Είναι λυπηρό, αλλά σχεδόν κανένας, δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το νόημα της ζωής…
Δηλαδή, ότι κανένας δεν πήρε όχι ευρώ αλλά ούτε μία δραχμή μαζί του όταν εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο.
Δεν βλέπουν πόσο εύθραυστη είναι η υγεία των ανθρώπων;
Να, για παράδειγμα, σήμερα ήταν να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής και ο πασίγνωστος κ. Γεωργίου, ο πρόεδρος (ακόμη) της ΕΛΣΤΑΤ.
Δυστυχώς όμως χθες μπήκε στο νοσοκομείο. Κάποιοι έγραψαν ότι είχε πνευμονικό οίδημα, κάποιοι άλλοι μιλούν για διάρροια και υδαρές κενώσεις, τσιρλιό δηλαδή για να το γράψουμε απλά…
 Γιατροί δεν είμαστε και επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ισχύει. Το μόνο που θα ευχηθούμε ως άνθρωποι πάνω από όλα, είναι να γίνει σύντομα καλά, να είναι υγιέστατος, για να λογοδοτήσει ενώπιον των αρχών για τα όσα έπραξε…

Και ας πάμε στο θέμα που καίει τώρα, που είναι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
Εάν μεν ο κύριος Τσίπρας, για λόγους διαπραγμάτευσης πρότεινε ή αποδέχθηκε όλη αυτή την φοροκαταιγίδα με τις έκτακτες εισφορές, την αύξηση του ΦΠΑ και όλα τα άλλα, απλά για να εκθέσει τους δανειστές, καλώς έπραξε και πέτυχε και τον σκοπό του.

Γιατί απέδειξε σε όλους ότι οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται…
Απλά την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ελληνικού λαού επιθυμούν!
Αν όμως σκέπτεται να εφαρμόσει τις πολιτικές αυτές τότε κάνει πολύ κακώς.

Ο πανικός των δανειστών είναι εμφανής, παρά τον ορυμαγδό ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου, δηλαδή περί καταστροφής της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Θέλετε μία απτή απόδειξη;
Η «χείρα βοηθείας» που είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον κ. Τσίπρα οι Θεοδωράκης, Γεννηματά, ΓΑΠ, Ντόρα Μητσοτάκη, ΔΗΜΑΡ και πάει λέγοντας, γιατί είναι σίγουροι ότι ακόμη και οι προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν περνούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Δηλαδή με λίγα λόγια, αν δεν πιάσει το ένα σχέδιο τους, σου λέει θα πιάσει το άλλο.
Θα κάνουμε τον Τσίπρα, Γιωργάκη, Λουκά ή Αντωνάκη!
Άσε και αυτό δε…
Ανησυχεί για την χώρα ο κ. Σαμαράς!
Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά!!!
Δεν ανησυχούσε όταν την κατέστρεφε και ανησυχεί τώρα.
 Για αυτό η Νέα Δημοκρατία όσο δεν αλλάζει αρχηγό και πορεία θα παραμένει στον βυθό των δημοσκοπήσεων.

Α, και μια που το αναφέραμε.
Για ορυμαγδό ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων γράψαμε πιο πάνω, που σπέρνουν στον λαό τον όλεθρο και την καταστροφή. Και τι άλλο μάθαμε από τον κ. Ρουμελιώτη;

Ότι γινόντουσαν σεμινάρια σε δημοσιογράφους από το ΔΝΤ για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του το Ταμείο.
Μια πρακτική που ακολούθησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Και μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό.
 Γιατί ο δημοσιογράφος πρέπει να πηγαίνει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ τον καλούν.

Σημασία έχει μόνον το τι θα κάνει στην συνέχεια ο καλεσμένος…
Επίσης σημασία έχει και το πως θα σε φιλοξενήσουν…
Θα σου κλείσουν σουίτα στο πεντάστερο ξενοδοχείο ή ένα απλό δωμάτιο σε ένα καλό ξενοδοχείο;
Θα έχεις περιήγηση, ψώνια, καμιά εκδρομούλα, ίσως και κανένα «ψιλό» για τα οδοιπορικά;
 Κάποιες «μικρές» λεπτομέρειες σαν και αυτές παίζουν σημασία.

Τώρα αν στο μέσο που εργάζεσαι ή στην ενημερωτική ιστοσελίδα που διαθέτεις πέσει και καμιά διαφήμιση από την ΔΕΗ, λέμε τώρα, ή από καμιά κρατική τράπεζα, αυτά είναι τελείως άσχετα θέματα!

Πάντως για να αποκρύπτουν οι δημοσιογράφοι από τον κ. Ρουμελιώτη που τους συναντούσε στην Ουάσινγκτον ότι είχαν προσκληθεί για αυτά τα σεμινάρια, δεν μπορεί κάποιο λόγο θα είχαν για να κάνουν αυτό!

Όχι τίποτα άλλο για να καταλάβουμε πως κυβερνιόταν η χώρα, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πάντως τον Ελληνικό λαό ένα πράγμα τον καίει.
Να παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος.
Να, δείτε την χθεσινή δημοσκόπηση για το MEGA (ρευματοκλέφτη;)…

Τι μάθαμε από αυτή;
Στο ερώτημα «ευρώ πάση θυσία;», το 69,7% απαντά “ναι” ή “μάλλον ναι” (ποσοστό μειωμένο κατά 10 περίπου μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο), ενώ το 28,9% απαντά “όχι” ή “μάλλον όχι”.
Δηλαδή οι σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες από τους 6 στους 10 Έλληνες που πεινάνε, είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, θέλουν να μείνουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στο ευρώ, που σημαίνει και άλλα μνημόνια και μέτρα 5, 7, 10 δις ευρώ για την επόμενη διετία!

Πως το είχε πει ο νομπελίστας Samuel Beckett; 
«Όταν είναι κανείς μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό, δεν του μένει τίποτε άλλο παρά να τραγουδήσει…»

Ο κ. Τσίπρας, μια που η εγχείρηση από τους ξένους απέτυχε παταγωδώς, πρέπει να κοιτάξει να επιζήσει ο ασθενής με κάθε κόστος.
Μην κάνει κάποιο λάθος που θα τον στιγματίσει εφ’ όρου ζωής, όπως συνέβη με τους προκατόχους του.

 Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.
Το γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα από τους άλλους.

Αλλά μεταρρύθμιση δεν είναι να οδηγείς τους ανθρώπους στην απελπισία, στην εξαθλίωση, στην αυτοκτονία.

Μεταρρύθμιση είναι να μην χρειάζονται οκτακόσιες υπογραφές και πεντακόσιες ημέρες για να ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση.

Μεταρρύθμιση δεν είναι το κράτος να κάνει τον μάγκα στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς για να δείξει πυγμή!

Μεταρρύθμιση είναι να ξεφορτωθεί όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το δημόσιο και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην εκσυγχρονιστεί.

Κύριε Τσίπρα και λοιποί διαπραγματευτές της Ελληνικής κυβέρνησης, μην ξεχνάτε τέλος αυτά τα λόγια:
 Όποτε οι άλλοι συμφωνούν μαζί μου, αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να έχω δίκιο….
(Oscar Wilde)

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/17/2015 08:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

1 σχόλια for "Η εγχείρηση απέτυχε. Ο ασθενής θα επιζήσει;"

  1. Ανώνυμος

    auti ti stigmi pagosmios sinteleitai mia epithesi sta dikaiwmata twn lawn kai auti i diadikasia den 3ekinise twra oute ta teleutaia xronia. auti i ipothesi den afora mono tin ellada alla vlepoume kathimerina na komatiazontai xwres kai na e3athlionontai laoi. an theloume na vgaloume ousistika sumperasmata tha prepei na doume poi einai autoi pou ta prokaloun olla auta kai ti stoxous exoun? na katanoisoume diladoi poio kanoun koumanto se auto to sistima etsi tha doume kai pous exei o laos apenantitou kai pws tha prepei na tous polemisei.giati den exoume mono kapious 3epoulimenous politikous.an to provlima itan apla oi 3epoulimenoi ta pragmata tha itan eukola.to zitima einai oti oi laoi exoun apenanti tous ena arganomeno sistima se ola ta epipeda.otan lew se ola ta epipeda enow oti sigekrimena atoma tis koinwnias pou tuxainei na exoun olo ton plouto tis koinwnias oxi kai toso tuxaia diladi elenxoun oloklirous mixanismous opws einai to kratos i oikonomia i astinomia kai tous politikous kai einai autoi oi idioi pou prwothoun tous 3epoulimenous gia na tous kanoun kalitera ti doulia.opws kai stin ellada oi europaioi kai oi amerikanoi kanoun pws den i3eran ti simvenoi tosa xronia alla itan autoi pou proothousan auti ti katastasi denontas ti xwra akomi pio poli xeiropodara. kai auti i istoria krata apo to 1940 mi pw apo to 1821. se uto to plaisio mia epilogi exei okosmos na vgei kai na antidrasei.na min upokipsei stous ekviasmous kai sta pseutodilimata stin ee i e3w apo tin ee.ena einai todilima gia to lao sikonw to kefali kai apantaw ta zitimata mou i ipokiptw stous ekviasmous kai dialietai i zwi mou.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες