ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.
Η πολιτική πρόταση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης ιδρύοντας τη ΣΠΙΘΑ, την 1η Δεκ 2010, επιδιώκοντας, αμέσως μετά και τη συγκρότηση του “Μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α” (με Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κασιμάτη) ήδη υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση αυτής της υλοποίησης, η οποία θα συμβεί, αν η τελική απόφαση της συγκυβέρνησης, θα είναι το όχι στη συνέχιση της αιχμαλωσίας των “Μνημονίων”.

Ας θυμηθούμε ποια...
ήταν (σε γενικές γραμμές) η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη, όπως αυτή κατατέθηκε με την “Ιδρυτική Διακήρυξη” του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ:

Ο Ελληνικός Λαός δυστυχεί και θα δυστυχήσει περισσότερο, διότι (με ύπουλο τρόπο) έχει χάσει τη Λαϊκή και Εθνική Κυριαρχία του και για να τις επανακτήσει, πρέπει να ενωθεί σε μία παλλαϊκή δύναμη (αφήνοντας κατά μέρος τις Αριστερές ή Δεξιές δοξασίες του) η οποία θα ανατρέψει το καθεστώς υποτέλειας στις εξωχώριες δυνάμεις που με τα εδώ τσιράκια τους (την ελίτ του πολιτικού/οικονομικού/μιντιακού συστήματος) έχουν αιχμαλωτίσει (με τα Μνημόνια και τους νόμους που απορρέουν από αυτά) την Ελληνική κοινωνία και λεηλατούν τη Χώρα, σφετεριζόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες (λειτουργία κοινοβουλίου, εκλογές) που οι ίδιοι χειρίζονται. Μόνον έτσι, ο Λαός, μετά την ανάκτηση της Αυτοδιάθεσής του, θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει (προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και όχι των επικυρίαρχων) τον τεράστιο και ποικιλόμορφο Εθνικό Πλούτο που διαθέτει η Χώρα, ώστε η Ελληνική κοινωνία να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές δημοκρατικό μέλλον.

Αυτή ήταν, εν ολίγοις, η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη, με την παρότρυνση προς τον Λαό, τη δύναμη αυτή να αποτελέσει η ΣΠΙΘΑ.

Επειδή η ουσία της πολιτικής πρότασης του Μίκη Θεοδωράκη, ήταν (και συνεχίζει να είναι) η επιτυχία της εξόδου της Ελληνικής κοινωνίας από την αιχμαλωσία της, σαν προϋπόθεση μίας νέας πορείας προς την Εθνική Ανεξαρτησία και την πρόοδο, όλοι εμείς που αποτελέσαμε τον αρχικό πυρήνα της ΣΠΙΘΑΣ, δεν μπορεί παρά να παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, έστω και αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ, σαν πολιτικής οργάνωσης.

Η πρόταση τού Μίκη Θεοδωράκη, λοιπόν, βρίσκεται σήμερα (17 Ιουνίου 2015) ένα βήμα πριν την πραγματοποίησή της, που θα ολοκληρωθεί αν η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πεί το μεγάλο ΟΧΙ στις εξωχώριες δυνάμεις που, σαν βαμπίρ, έχουν αγκαλιάσει θανάσιμα την Ελλάδα, θέλοντας να απομυζήσουν και να ρουφήξουν αχόρταγα, κάθε ικμάδα της.

Η μόνη διαφορά, είναι πως ο φορέας της ανατροπής του καθεστώτος υποτέλειας, δεν είναι η ΣΠΙΘΑ (για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν) αλλά η σύμπραξη του Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και της Δεξιάς ΑΝΕΛ που, κατά τις εκλογές, συναθροίζουν ένα ποσοστό 41 %, μέσα στο οποίο αθροίζονται και οι δυνάμεις της ΣΠΙΘΑΣ, την οποία τα μέλη της εγκατέλειψαν σαν οργάνωση, διοχετευόμενοι στα δύο αυτά κόμματα, αλλά συνεχίζουν να την έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους σαν πολιτικό όραμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτό το 41 %, μπορεί (και πρέπει) να εκτιναχθεί σε μεγαλύτερα ύψη, αρκεί ο Ελληνικός Λαός να αφυπνισθεί από τήν ύπνωση, στην οποία τον έχει υποβάλλει η εντατική και ύπουλη προπαγάνδα Ψέμματος και Φόβου των δυνάμεων κατοχής, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικά μία “πλύση εγκεφάλου” σε μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα, η σημερινή κυβέρνηση, έχει όλη τη δυνατότητα να επιχειρήσει την απόπλυση αυτής της πλύσης και να ακουστεί η Αλήθεια των γεγονότων που παραποιήθηκαν με εγκληματικό τρόπο, όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων, παρουσιάζοντας το μαύρο για άσπρο, το κακό για καλό.

Όλα αυτά, στην περίπτωση που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κινείται επάνω στο σκεπτικό τής σοφής πρότασης Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, προβληματιζόμενος από τα αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα που εκπέμπει η ακολουθούμενη πρακτική της συγκυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση, δημοσίευσε προχθές ένα άρθρο του με τίτλο “Η αληθινή πραγματικότητα”, (http://theodorakism.blogspot.gr/2015/06/blog-post_12.html ) σε μία τελευταία του προσπάθεια να κριτικάρει τα διαπιστωμένα στραβοπατήματα και να δείξει στην συγκυβέρνηση τον ιστορικό δρόμο που οφείλει (σαν μία πραγματική, μη αλλοτριωθείσα, Ελληνική κυβέρνηση) να ακολουθήσει.

Ελπίζουμε (όλοι οι ελευθερόφρονες Έλληνες και Ελληνίδες, οι εκτός κομματικών μηχανισμών) οι δέκτες του μηνύματος να αντιληφθούν τη σοφία της κριτικής και την αξία των υποδείξεων αυτών, του μεγάλου Έλληνα και παγκόσμιου Δημοκράτη.

Αλλιώς, όπως γράφει ο Μίκης, “Όλα αυτά θα με κάνουν να χαρακτηρίσω «τυχοδιωκτική» την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας από ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη δυνάμεων και μέσων που να μας προφυλάξουν από τη βέβαιη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων εκείνων, που δεν διστάζουν να εξοντώνουν ολόκληρους Λαούς”.

Θα είναι, ιστορικά, κρίμα αν μια άστοχη στάση της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγήσει σε συνέχιση της πορείας στο δρόμο των “Μνημονίων” (με οποιοδήποτε όνομα αυτή θα σερβιριστεί) καθώς για την Ελληνική κοινωνία, θα έχει χαθεί ένας τεράστιος και πολύτιμος χρόνος που απαιτείται για την απαραίτητη λαϊκή συσπείρωση που θα κληθούμε πάλι να δημιουργήσουμε από τα νέα ερείπια που θα δημιουργήσει η κατάρρευση της υπάρχουσας σήμερα, συσπείρωσης αυτής, υπό τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καλώντας τους πάλι πίσω στη μόνη "σταθερά" που προσέφεραν οι ιδεες του Μίκη Θεοδωράκη, στη μεγάλη τρικυμία των "Μνημονίων", στην οποία ακόμη παραδέρνουμε.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/17/2015 07:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίκης Θεοδωράκης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες