ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η Ελλάδα προσφεύγει στα Διεθνή δικαστήρια για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Σήμερα για ακόμη μία φορά θα ξανααναφερθώ στο θέμα του Γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα τόσο όσο αφορά τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις όσο και το κατοχικό πολεμικό δάνειο.

Έχω να σας πως πως μέχρι πρότινος, επί ημερών των δύο περασμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ήταν...
καθαρά διαδικτυακό.
Με τo μέγιστο αυτό θέμα ασχολούνταν μόνον τα διαδικτυακά μέσα, sites και blogs. Για τον έντυπο τύπο, εφημερίδες και περιοδικά, αλλά πολύ περισσότερο για τα αθηναϊκά κανάλια της τηλεόρασης ήταν κόκκινο θέμα, θαμμένο βαθιά στην άμμο.
Δεν αναφερόταν κανένα μέσο σε αυτό το θέμα και όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγορούσαν και όλα τα διαδικτυακά μέσα και εκείνους που αναφερόντουσαν στις Γερμανικές αποζημιώσεις, bloggers και δημοσιογράφους, ως φαντασιόληκτους και ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Αμέσως έπειτα από τις εκλογές του Γενάρη και βλέποντας τις προθέσεις της νέας Κυβέρνησης, ξαφνικά άλλαξαν όλοι γνώμη και άποψη.
Είδα άρθρα και ρεπορτάζ διθυραμβικά, για το πόσα μας χρωστά η Γερμανία, πώς η Κυβέρνηση Τσίπρα θα διεκδικήσει τις αποζημιώσεις, για την επιτροπή διεκδίκησης και άλλα πολλά και μάλιστα υπογραμμένα από μέχρι πρότινος πολέμιους.

Ξαφνικά λοιπόν, το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων έγινε συνεχόμενο θέμα σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια.
Θεωρώντας όλους όσους άλλαξαν άποψη περί του θέματος σε ένα βράδυ το λιγότερο τσαρλατάνους, επιμένω να κάνω ρεπορτάζ για αυτό, εφόσον το θεωρώ καθαρά διαδικτυακό και "παιδί" μου, … όσο αφορά την εμονή μου για την υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας.

Για να έρθω τώρα στην είδηση, αυτή είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε επίσημα την προσφυγή της χώρας μας στα διεθνή δικαστήρια για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε μόλις εχθές από το μαρτυρικό Δίστομο, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τους σφαγιασμένους Διστομίτες από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ηθικό μέρος της καταδίκης του στυγερού εγκλήματος της ναζιστικής θηριωδίας .

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής :
"Οι εθνικές μας διεκδικήσεις αναφορικά με τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυθεί στ’ αρμόδια δικαστικά, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες και φίλες χώρες, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Αφού αυτή η Ιστορία και αυτός ο Πολιτισμός αποδεικνύουν διαχρονικώς, ότι εμείς οι Έλληνες, αντιλαμβανόμαστε την θυσία στον βωμό της Ειρήνης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που από την φύση της είναι ανεκτίμητη, ως υπέρτατη ανιδιοτελή προσφορά στον Άνθρωπο και την Ανθρωπότητα και όχι ως ευκαιρία υλικών διεκδικήσεων."

Συνεχίζοντας σημείωσε πως ό,τι κι αν πει κανείς για το μαρτυρικό Δίστομο και τους μάρτυρές του δεν είναι ικανό να αρθεί στο ιστορικό ύψος της συγκλονιστικής θυσίας τους, και όσο αφορά τη στάση της Γερμανίας σχολίασε χαρακτηριστικά: "Κορυφαία τεκμηρίωση συνιστά η ίδια η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όπως καταδεικνύει με ενάργεια η καθιερωμένη πια παρουσία του πρέσβη της σε αυτό το ιερό προσκύνημα στο Δίστομο".

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από το μαρτυρικό Δίστομο με αποκορύφωση την ανακοίνωση της προσφυγής της χώρας μας στα διεθνή δικαστήρια.
Η καλύτερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει για αυτό το μείζον θέμα.

Παρ΄ όλα αυτά όμως θεωρώ πως ακόμη ένα μεγάλο θέμα παραμένει σε εκρεμμότητα και αυτό είναι η ατιμωρησία των σφαγέων.
Ναι όπως καλά ακούσατε, 71 χρόνια μετά την σφαγή μικρών παιδιών και γερόντων, 71 χρόνια μετά από βιασμούς σε μάνες και πράξεις που δεν μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι.

Η κατάργηση του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου και η ανάθεση των δικογραφιών στις Γερμανικές αρχές και όχι στο Ελληνικό δικαστικό σύστημα, και η πολιτική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να νομοθετήσει διάταγμα για την αναστολή των διώξεων κατά Γερμανών που κατηγορούνταν ως εγκληματίες πολέμου ήταν η αυλαία στη παράλογη σκηνή της χαμένης ευκαιρίας να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Προς ενημέρωσή σας θα σας πληροφορήσω ότι το 1980 ο υπεύθυνος του Κέντρου Ερευνών Διωχθέντων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς, Simon Wiesenthal, ενημερώνει τις Ελληνικές αρχές μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη πως έχουν εντοπιστεί οι αξιωματικοί των SS αλλά και ο Γερμανός επικεφαλής της σφαγής του Διστόμου.

Η επιστολή του Simon Wiesenthal είναι ξεκάθαρη και αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων: "Ανακαλύφθηκε ο διοικητής του τάγματος της αστυνομικής μεραρχίας των SS που τον Ιούνιο του 1944 διέπραξε την σφαγή στο Δίστομο. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή των SS  Stuzmbannfuhrer, που έχει γεννηθεί και ζει στο Bad Ems της Δυτικής Γερμανίας…" αναφέροντας και άλλα στοιχεία έως και την οδό της κατοικίας του.
Μάλιστα στο έγγραφο του Simon Wiesenthal γνωστοποιείται στις Ελληνικές αρχές που υπάρχει στη κατοχή του κατάλογος με όλους τους Γερμανούς αξιωματικούς της 4ης Μεραρχίας που έλαβαν μέρος στη σφαγή και πως κάθε χρόνο συναντώνται σε κάποια εκδήλωση σε συγκεκριμένη πόλη της Γερμανίας.

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: "Για τη σφαγή του Διστόμου είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα το 1957 στη Γερμανία από την Εισαγγελία της Koblenz, η οποία αργότερα ανεστάλη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τότε δεν παρουσιάσθηκαν ούτε οι απαιτούμενοι μάρτυρες ούτε τα στοιχεία τα οποία ασφαλώς υπάρχουν. Θα ήταν μια πράξη δικαιοσύνης, εάν στέλνατε την επιστολή αυτή στην αρμόδια υπηρεσία της χώρας σας , με την παράκληση να έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο μας, ώστε οι ένοχοι για τη σφαγή αυτή να μην μείνουν ατιμώρητοι".Και όμως….
Έπειτα από αυτήν επιστολή - έγγραφο το Ελληνικό κράτος κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποθέσει πως είναι αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας,  το Ελληνικό κράτος  κωφεύει.
Τον Μάρτιο του 1980 το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνεται προς τον υπουργείο Δικαιοσύνης για να ενημερωθεί αν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο έγγραφο του Simon Wiesenthal.

 Η απάντηση που λαμβάνει μέσω της Εισαγγελείας των Εφετών με την υπογραφή του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Ζεγκίνη έχει ως εξής:
"Η ποινική δίωξη των αδικημάτων έχει ανασταλεί με το ν.3933/59, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το ν.4016/59. Εν πάση περιπτώσει έχουν υποκύψει σε παραγραφή".

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω την οριστική ευθύνη της ατιμωρισίας των ενόχων ενός φρικιαστικού εγκλήματος που έχει προκαλέσει την κατακραυγή της διεθούς κοινής γνώμης, έχει εξ΄ ολοκλήρου η Ελληνική πλευρά, προσωποιημένη από κάποιους πολιτικούς και αξιωματούχους που πολύ ύποπτα… δεν έπραξαν τίποτε.

Είναι επιτακτικό καθήκον της Κυβέρνησης αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου να πράξουν τα δέοντα υπέρ της διερεύνησης τυχόν σκοπιμοτήτων όλων των παραπάνω, και επίσης, έπειτα, να πράξουν αναλόγως έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι σφαγείς του Διστόμου, ακόμη και μετά θάνατον, καθότι πρόκειται για εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα παραγραφής.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/12/2015 02:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Η Ελλάδα προσφεύγει στα Διεθνή δικαστήρια για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες